G4Media.ro

Financial Times: Zelenski ar putea veni la summitul UE de la Bruxelles

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Financial Times: Zelenski ar putea veni la summitul UE de la Bruxelles

Uniunea Europeană se pregătește pentru vizita lui Volodimir Zelenski la summitul de la Bruxelles din această săptămână, au declarat pentru Financial Times (FT) surse familiare cu planurile președintelui ucrainean, potrivit BBC. Potrivit acestora, călătoria ar putea fi totuși perturbată din cauza îngrijorărilor legate de securitatea lui Zelenski.

Dacă președintele ucrainean va putea veni să vorbească la o sesiune specială a Parlamentului European, aceasta va fi a doua sa călătorie în afara Ucrainei de la începutul războiului, în urmă cu aproape un an.

Ucraina a primit statutul de membru candidat la aderarea la Uniunea Europeană și insistă asupra unei intrări accelerate în blocul comunitar. De asemenea, țările europene au devenit cei mai mari furnizori de arme pentru Ucraina, după Statele Unite.

Luna trecută, UE a început să ofere țării un pachet de asistență macrofinanciară de 18 miliarde de euro, scrie FT.

Săptămâna trecută, liderul ucrainean i-a primit la Kiev pe Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, și pe Charles Michel, președintele Consiliului European.

„Ca să fiu sincer, dacă mă duc undeva, există riscuri mari. Este adevărat”, a declarat vineri Zelenski reporterilor, răspunzând la o întrebare despre o posibilă vizită la Bruxelles.

Singura vizită externă a președintelui ucrainean de la invazia Rusiei în Ucraina, la 24 februarie 2022, a fost o călătorie în decembrie la Washington, unde a purtat discuții cu președintele american Joe Biden și s-a adresat unei sesiuni a Congresului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Jelenski ăsta e cu cerșeala pe la toate chermezele din UE…

  2. Cersetorul de Jele vine la cersit?

    • Da, asa e, tot timpul la cersit prin Europa si America, Zelenski asta…
      Totusi, parca tot e un pic mai bine decat sa devii fetita obezului ala de la Phenian, cum a ajuns bietul Vladimir Vladimirovici…
      Zic si eu…