G4Media.ro

Filmul documentar „Outside” al regizorului ucrainean Olha Zhurba, premiul pentru documentar la…

sursa foto: facebook

Filmul documentar „Outside” al regizorului ucrainean Olha Zhurba, premiul pentru documentar la Festivalul de Film dedicat Drepturilor Omului din Germania

Filmul documentar „Outside” al regizorului ucrainean Olha Zhurba a câştigat vineri premiul pentru film documentar Willy Brandt la Festivalul de Film dedicat Drepturilor Omului din Germania, relatează dpa.

Filmul spune povestea tulburătoare a unui băiat de 13 ani care locuieşte pe străzi. Protagonistul este prins în prima linie a Revoluţiei de pe Maidan din Ucraina din 2014. Ani mai târziu, el intră în lumea criminalităţii.

Premiul publicului a fost acordat filmului de deschidere „Ithaka” al regizorului Ben Lawrence, un portret al familiei fondatorului WikiLeaks, Julian Assange.

Premiul Onorific pentru Democraţie şi Libertate al festivalului i-a revenit câştigătoarei iraniene a premiului Nobel pentru Pace din 2003, Shirin Ebadi, în numele „nenumăratelor femei curajoase care ies în stradă în Iran pentru a lupta pentru libertate şi dreptate”.

Iranul este scena unor proteste în masă de la mijlocul lunii septembrie după ce Mahsa Amini, o tânără de 22 de ani din provincia Kurdistan, a intrat în comă şi a murit după ce fusese arestată de poliţie la Teheran pentru că ţinuta ei nu ar fi respectat întocmai normele islamice.

Festivalul de Film dedicat Drepturilor Omului este organizat de Action against Hunger, Salvaţi Copiii şi Greenpeace.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter