G4Media.ro

Filmul de succes Sound of Freedom/Sunetul Libertății a depășit pragul de 100…

Foto: Captură video

Filmul de succes Sound of Freedom/Sunetul Libertății a depășit pragul de 100 de milioane de dolari încasări în puțin peste două săptămâni/ Filmul ecranizează o teorie a conspirației de tip QAnon

Filmul bazat pe credință și cu tentă conservatoare a ținut prima pagină a ziarelor de când a fost lansat pe 4 iulie și a devansat Indiana Jones and the Dial of Destiny cu 14,2 milioane de dolari. Sunetul Libertății continuă să aibă succes mai ales în centrul țării și în sud, relatează Hollywood Reporter.

Filmul, prezentat ca un thriller politic, îl are în rol principal pe Jim Caviezel din The Passion of the Christ (Patimile lui Hristos) în lui Tim Ballard, personaj real care a lucrat ca agent al Departamentului pentru Securitate Internă înainte de a se lansa în propria sa căutare pentru a-i aduce pe traficanții de copii în fața justiției (Ballard și-a fondat propria organizație împotriva traficului de copii, denumită Operation Underground Railroad). Mira Sorvino și Bill Camp joacă, de asemenea, în rolurile principale.

Sound of Freedom provine de la Angel Studios, compania de producție și distribuție cu sediul în Utah, care găzduiește și The Chosen – Alesul, un serial dramatic de o oră despre viața lui Iisus. Filmele și serialele sunt finanțate în parte prin crowdfunding de către Angel Guild, o comunitate de peste 100.000 de persoane care votează toate filmele eligibile trimise la Angel Studios.

Filmul s-a menținut sus în topul box office încă de la debut. S-a clasat pe locul al treilea în weekendul 7-9 iulie, cu o sumă impresionantă de 19,7 milioane de dolari din 2.634 de săli de cinema, iar apoi a ajuns pe locul al doilea în weekendul 14-16 iulie, cu 27,3 milioane de dolari din 2.852 de săli, un salt nemaivăzut de 39% de la o săptămână la alta.

Filmul continuă să se distribuie în tot mai multe cinematografe, pe măsură ce proprietarii de cinematografe se grăbesc să distribuie filmul și în timp ce alte oferte de vară se luptă să se impună pe piață. În weekendul 21-23 iulie – când se va confrunta cu Barbie și Oppenheimer – Sound of Freedom va rula în 3.287 de cinematografe, potrivit Angel Studios. Ca o modalitate de comparație, acesta ar putea fi, de asemenea, weekendul în care filmul va depăși The Flash, care a obținut până în prezent 107 milioane de dolari pe plan intern.

„Sound of Freedom a devenit filmul oamenilor. A fost ales de peste 100.000 de oameni din Angel Guild, alimentat de zeci de mii de oameni prin programul nostru „Pay it Forward” și domină box office-ul ca rezultat al unei mișcări a oamenilor obișnuiți care fac din acest film un succes istoric”, a declarat Jared Geesey, vicepreședinte senior al Angel Studios, într-un comunicat. „Acesta este opusul sistemului de sus în jos dezvoltat de cerberii de la Hollywood. Le dăm oamenilor posibilitatea de a face parte din alegerea, finanțarea și împărtășirea poveștilor care amplifică lumina și au impact asupra culturii.”

În timp ce Sound of Freedom a fost discutat pe forumurile QAnon, Angel spune că nu este un film QAnon. Cu toate acestea, la sfârșitul anului 2021, Caviezel a luat cuvântul la o convenție QAnon din Las Vegas, unde a invocat sloganul QAnon: „Furtuna este asupra noastră”. Filmul a costat, conform rapoartelor, între 14,5 și 15 milioane de dolari pentru a fi produs.

Mike Rothschild – care face cercetări despre QAnon – spune că nu a fost surprins de faptul că filmul a avut succes printre susținătorii QAnon, care consideră că o cabală globală de răpitori de copii este finanțată de bani evrei.

„Se joacă pe aceleași temeri și teorii ale conspirației îmbrățișate de acea comunitate – că traficul de copii este galopant și masiv subraportat, că traficanții au legături cu persoane la nivel înalt și că doar câțiva patrioți curajoși sunt dispuși să le țină piept”, a declarat Rothschild, autorul cărții „The Storm is Upon Us: How QAnon Became a devenit o mișcare, un cult și o teorie a conspirației despre tot”, pentru Jewish Telegraphic Agency.

Teoria adrenocromului își are rădăcinile într-o colomnia sângelui îndreptată împotriva evreilor încă din Evul Mediu, a spus Rothschild. Mitul conform căruia evreii folosesc sângele copiilor creștini în ritualuri a fost folosit pentru a justifica torturarea, întemnițarea și uciderea evreilor timp de secole, având chiar un rol în propaganda nazistă, înainte de a fi adoptat de QAnon.

Caviezel a apărut, de asemenea, de mai multe ori la podcastul „War Room” al fostului strateg al lui Donald Trump, Steve Bannon, numind QAnon un „lucru bun” și permițându-și conspirații antisemite în timp ce promova filmul.

Într-un interviu bizarcu Bannon, Caviezel a spus: „Este ca o caracatiță cu brațe, multe multe brațe, dar trebuie să te duci după capul caracatiței. Cine este acesta? Băncile centrale, [Fondul Monetar Internațional], [Banca Centrală Europeană], băncile Rothschild? Avem un papă Rothschild.”

Mike Rothschild, care nu are nicio legătură cu familia de bancheri evrei, a declarat că aceste afirmații se aliniază cu conspirațiile QAnon care susțin că familia Rothschild deține toate băncile centrale din lume și controlează Vaticanul.

„Acestea sunt teorii ale conspirației bazate pe secole de mituri și păcăleli despre Rothschild, care au fost împărtășite de unii dintre cei mai proeminenți gânditori din lumea conspirației de dreapta”, a spus el.

Indiferent de aceste controverse, „Sound of Freedom” nu a dus lipsă de promotori celebri. Donald Trump a distribuit trailerul acestuia pe platforma sa Truth Social și a găzduit miercuri o proiecție a filmului. Senatorul Tim Scott din Carolina de Sud și reprezentanta Marjorie Taylor Greene din Georgia, care a promovat retorica QAnon online, au lăudat filmul. Senatorul Ted Cruz din Texas a declarat pe Twitter: „Wow, Wow, Wow. GO SEE #SoundOfFreedom”. – Mergeți să vedeți Sunetul Libertății.

Între timp, proprietarul Twitter, Elon Musk, a încurajat promovarea gratuită a filmului pe site-ul său, adresându-i un mesaj pe Twitter distribuitorului acestuia: „Vă recomand să-l puneți pe această platformă gratuit pentru o perioadă scurtă de timp sau doar să le cereți oamenilor să se aboneze pentru a-l susține (noi nu vom păstra niciun fel de fonduri)”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Trogloditi cu IQ sub 70…

  2. jim cascaviazel , conteaza de unde scoți bani cand nu ai coloana vertebrala? nu cred!