G4Media.ro

Fiica filosofului și scriitorului Lucian Blaga, Dorli Blaga, a murit la vârsta…

Fiica filosofului și scriitorului Lucian Blaga, Dorli Blaga, a murit la vârsta de 91 de ani

Fiica poetului și filosofului Lucian Blaga, Dorli Blaga (Ana-Dorica Bugnariu), a decedat în urmă cu două zile, la vârsta de 91 de ani.

Familia dorește să păstreze discreția cu privire la detaliile legate de cauza decesului și locul înmormântării, potrivit chiar solicitării acesteia, și a transmis printr-o persoană apropiată că un comunicat de presă va fi emis joi, după înmormântare.

Dorli Blaga s-a născut la 2 mai 1930, la Berna, în Elveția unde tatăl ei era atașat de presă la Legația Română.

A făcut liceul la Sibiu în perioada războiului, iar apoi, după eliberarea Ardealului de Nord, a învățat la Liceul de fete „Regina Maria” din Cluj (azi Colegiul Național George Coșbuc). A urmat ulterior cursuri la Facultatea de Fizică din Cluj, transferându-se apoi la Universitatea București.

Dorli Blaga a fost împuternicită de Lucian Blaga, prin testamentul său, să îi administreze opera, fiind și deținătoarea drepturilor de autor ale scrierilor tatălui ei.

Dorli Blaga a scris și un volum de memorii, „Tatăl meu, Lucian Blaga”.

În 1957, Dorli Blaga s-a măritat cu profesorul Tudor Bugnariu, rămas văduv după ce prima sa soție s-a sinucis ca urmare a unei istorii tragice. Familia acesteia fusese deportată Auschwitz și mama, surorile și nepoatele ei muriseră acolo. Kato, fosta soție a lui Bugnariu, fiind măritată cu un creștin, nu fusese deportată. Ea nu a suportat ceea ce s-a întâmplat și s-a sinucis în 1945.

sursa foto: colaj, coperta cărții ”Tatăl meu, Lucian Blaga”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. O crizantema alba pentru aceasta doamna, un gand pentru familia indoliata.

 2. As fi vrut sa vad un interviu cu aceasta doamna, nu cu Ciolacu sau mai stiti voi cine.

 3. Condoleante familiei, ca in cazul oricarui deces.

  Dar ce face asta o stire? Ce este de interes public in cazul acestui deces? Meritele, ca de altfel nici vinovatiile, nu se mostenesc.

  • Draga Sanitar, interesul public pentru moartea fiicei nepretuitului Lucian Blaga, este tocmai memoria acestui popor atat de incercat , dar, detinator de mari valori. Sau este de preferat sa ni se stearga intreg patrimoniul cultural istoric, servindu-ne zilnic portia de prost gust din fiecare stire ce reflecta actualitatea romaneasca?

  • Interesul public este memoria poporului (considerat organicist, banuiesc)?

   Nu prea este clar a ideea. 🙁

  • daca ignoranta ar durea te-ai vaita …..cicalacacicacea….continua cu manele !

 4. Draga Sanitar, interesul public pentru moartea fiicei nepretuitului Lucian Blaga, este tocmai memoria acestui popor atat de incercat , dar, detinator de mari valori. Sau este de preferat sa ni se stearga intreg patrimoniul cultural istoric, servindu-ne zilnic portia de prost gust din fiecare stire ce reflecta actualitatea romaneasca?

 5. daca ignoranta ar durea te-ai vaita …..cicalacacicacea….continua cu manele !