G4Media.ro

Fetiţa care a supravieţuit accidentului provocat de un poliţist, în Sectorul 1,…

Foto: G4Media

Fetiţa care a supravieţuit accidentului provocat de un poliţist, în Sectorul 1, va fi audiată marţi de anchetatori / Poliţistul va fi supus testului poligraf

Fetiţa care a fost rănită în accidentul provocat de un poliţist, în Sectorul 1 al Capitalei, şi soldat cu moartea unei alte copile va fi audiată, marţi, de anchetatori. Aceştia urmează să stabilească şi ziua când poliţistul va fi supus testului poligraf, anunță News.ro.

Avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familia Raisei, fetiţa care a murit în accidentul provocat de un poliţist pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei, a arătat că audierea fetiţei rănite în accident va avea loc marţi, de la ora 10.00.

Audierea va avea loc la domiciliul fetiţei, unde se vor deplasa în echipă mixtă poliţişti de poliţie judiciară şi se va face în prezenţa familiei şi a apărătorilor familiei.

Tot marţi ar urma să se stabilească ziua când poliţistul care a provocat accidentul va fi supus testului poligraf.

Poliţistul care a provocat accidentul din Sectorul 1, în urma căruia o fetiţă a murit şi o alta a fost rănită, va fi supus unui test poligraf, fiind admisă şi solicitarea privind depunerea „planului de acţiune” pentru a se vedea unde mergea poliţistul.

Avocatul Adrian Cuculis solicitase audierea celei de-a doua fetiţe, care a supravieţuit accidentului şi a cărei stare de sănătate este bună, el propunând procurorului de caz să discute cu copila la domiciliul acesteia.

Cuculis susţinea, de asemenea, că este importantă audierea unui alt poliţist, care este coleg cu cel aflat la volanul autospecialei implicate în accident.

„Mai este încă un martor, cred eu, foarte important, pe care l-am identificat în urma audierii pe care am avut-o săptămâna trecută cu inculpatul Popescu, respectiv acel coleg care l-a dezbrăcat pe Popescu şi a schimbat geaca cu el. Acest coleg este de la Secţia 5, martorul respectiv, şi trebuie să vină să dea declaraţii de ce a făcut gestul acesta”, declara, recent, avocatul Adrian Cuculis.

El preciza că Marina, cea de-a doua fetiţă care se afla împreună cu Raisa atunci când a avut loc accidentul, ”e bine şi vrea să ajute la aflarea adevărului”, copila fiind dispusă, conform avocatului, să discute cu procurorul despre ce s-a întâmplat atunci.

În 13 ianuarie, Raisa şi Marina au fost lovite de o maşină a Poliţiei, în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni. În autospecială se afla un singur poliţist, care, potrivit procurorilor, nu se afla în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice.

Procurorii au stabilit că maşina circula cu viteză peste limita legală, fiind dispusă o expertiză pentru a stabili exact viteza cu care rula maşina în momentul impactului. Poliţistul care a provocat accidentul a fost plasat sub control judiciar.

Foto: G4Media

Citește și:

FOTOGALERIE Zeci de oameni au aprins lumânări în fața Secției 5 de Poliție din București în memoria fetiței accidentate mortal de un polițist

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Nu va mai agitați atat se va termina ca aici, cu suspendare si ceva mărunțiș aruncat familiei ( marimea va depinde de pilele asiguratorului Rca la judecatorii curții de apel). Cine vrea cu adevarat dreptate in acest caz trebuie să o caute in altă parte…

    https://www.libertatea.ro/stiri/dan-manoliu-condamnat-cu-suspendare-iccj-accident-mortal-biciclist-neamt-3967065