G4Media.ro

Festivalul Sighişoara Medievală ar putea avea loc în 26 – 28 iulie,…

sursa foto: Facebook/Sighisoara Shop

Festivalul Sighişoara Medievală ar putea avea loc în 26 – 28 iulie, dacă va fi aprobat de consilierii locali

Primarul municipiului Sighişoara, Iulian Sîrbu, a anunţat, miercuri, că ediţia a XXIX-a a Festivalului Sighişoara Medievală ar urma să se desfăşoare în perioada 26 – 28 iulie în acest an, dacă proiectul de hotărâre va fi adoptat săptămâna viitoare în Consiliul Local, transmite Agerpres.

„Cea de-a XXIX-a ediţie a Festivalului Sighişoara Medievală ar urma să aibă loc în perioada 26 – 28 iulie 2024. Îmi doresc ca atât locuitorii Sighişoarei, cât şi turiştii, cu toţii să ne bucurăm de o nouă ediţie a Festivalului, într-un cadru medieval autentic. Este un eveniment emblematic pentru Sighişoara. Ca să se înţeleagă paşii ce trebuie urmaţi până să avem efectiv evenimentul, trebuie să ştiţi că după aprobarea Bugetului, proiectul privind organizarea Festivalului Medieval a fost în consultare publică 30 de zile lucrătoare, iar săptămâna viitoare va fi pe ordinea de zi a Consiliului Local. Ulterior, dacă evenimentul va fi aprobat, urmează licitaţia publică şi abia apoi evenimentul în sine. Am încredere că, la final de iulie, ne vom revedea în Cetate la Festivalul Medieval”, a afirmat Iulian Sîrbu, într-o postare pe Facebook.

Ediţia a XXIX – a a Festivalului Sighişoara Medievală era programată să se desfăşoare anul trecut în perioada 28 – 30 iulie, dar nu s-a mai organizat din cauza neaprobării Calendarului Evenimentelor Culturale de către Consiliul Local Sighişoara timp de patru şedinţe consecutive, deşi proiectul a stat în dezbatere publică perioada prevăzută de lege şi avea bugetul aprobat de la începutul anului.

În cei 32 de ani de existenţă, Festivalul Sighişoara Medievală a avut trei întreruperi, una cauzată de pandemia de COVID-19, în anul 2020, una în 2016 cauzată de disputele şi bâlbâielile din administraţia publică sighişoreană, când ediţia a 24-a nu s-a mai organizat, la fel ca şi ediţia de anul trecut.

După întreruperea din anul 2016, Festivalul Sighişoara Medievală, care căpătase deja o faimă internaţională şi atrăgea peste 30.000 de turişti numai în cele trei zile, a intrat în degringoladă din cauza disputelor politice locale şi nu a mai reuşit să se mai redreseze, acest fapt afectând operatorii de turism. 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...