G4Media.ro

Festivalul lalelelor, timp de trei zile, în Pitești/ Evenimentul, vechi de jumătate…

sursa foto: Facebook/ Primăria Municipiului Pitești

Festivalul lalelelor, timp de trei zile, în Pitești/ Evenimentul, vechi de jumătate de secol

Nu doar lalele olandeze. La Piteşti, în România, cunoscut și sub numele de „Orașul Lalelelor”, festivalul florilor colorate este o tradiție care durează de aproape jumătate de secol. Timp de trei zile, evenimentul reunește în centrul orașului cultivatori și iubitori de flori. Ediția din acest an marchează un nou record: 460 de mii de bulbi din 90 de soiuri, potrivit Rador Radio România.

Festivalul include o expoziție de aranjamente florale și un târg de flori, dar și ateliere pentru copii, concerte, spectacole de muzică și dans.

Festivalul a început la mijlocul anilor 1970, când au fost aduşi câţiva mii de bulbi pentru a înfrumuseța orașul. De atunci, Piteștiul a găsit gustul și priceperea de a cultiva lalele, florile tipice Țărilor de Jos.

Aproape toate atracțiile oraşului se află în proximitatea centrului, aproape de Piața Muntenia. Muzeul Județean, Biserica Domnească, monumentul răscoalei țărănești din 1907, hotelurile, restaurantele, și cafenele sunt grupate şi ele în jurul pieței.

Orașul care este înconjurat de dealuri mai e şi centrul unei zone pline de vii și livezi de pruni. Lângă Pitești, pe malul opus al râului Argeș, se află Ștefănești, care are una dintre cele mai cunoscute și populare crame din România.

Sursa: EURONEWS / Rador Radio România /.
Traducerea: Cătălina Păune

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. E putin tardiv pentru festival, s-a incheiat, a fost pana ieri. Asa ca nu prea mai are sens „Timp de trei zile, evenimentul reunește…”

  2. Mai are 3 ani pana la jumate de veac aceasta „traditie” comunista.