G4Media.ro

Festivalul de zăpadă de la Sapporo revine în nordul Japoniei după trei…

sursa foto: Facebook/ Sapporo Snow Festival

Festivalul de zăpadă de la Sapporo revine în nordul Japoniei după trei ani de absență din cauza pandemiei COVID-19

Un festival al zăpezii organizat anual în oraşul japonez Sapporo revine în format fizic pentru prima dată în ultimii trei ani, cu sculpturi în gheaţă expuse în locuri publice, transmite sâmbătă agenţia Xinhua, citată de Agerpres.ro.

Cea de-a 73-a ediţie a Festivalului Zăpezii din Sapporo, organizat în cea mai nordică prefectură japoneză, Hokkaido, se desfăşoară până la 11 februarie şi expune peste 160 de sculpturi în zăpadă şi gheaţă.

Sărbătoarea hibernală s-a desfăşurat virtual în anii precedenţi din cauza pandemiei de COVID-19.

Cinci sculpturi uriaşe în zăpadă, de peste 10 metri înălţime, sunt expuse în zona principală a festivalului, în Parcul Odori, printre acestea numărându-se o creaţie inspirată de Hokkaido Ballpark F Village, un nou complex cu stadion de baseball, ce urmează fie inaugurat în luna martie.

Sculpturile includ o reprezentare a unui piţigoi codat, pasăre îndrăgită în Japonia unde este cunoscută sub numele de Shima enaga, precum şi creaţii sub formă de iepuri, 2023 fiind Anul Iepurelui în calendarul chinezesc.

Prima ediţie a celebrului festival al zăpezii a avut loc în 1950, când mai mulţi elevi de gimnaziu şi de liceu din regiune au creat şase sculpturi în zăpadă în parcul Odori din centrul Sapporo. De atunci, evenimentul s-a dezvoltat ajungând un festival de proporţii, foarte popular, care se desfăşoară în fiecare iarnă în acest oraş.

Potrivit organizatorilor, festivalul reprezintă principala atracţie turistică din Hokkaido, fiind vizitat, de obicei, de peste 2 milioane de turişti din ţară şi din străinătate. În anul 2019 evenimentul a înregistrat un record: 2,74 milioane de vizitatori.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...