G4Media.ro

Federația Română de Rugby a decis ca Finalele SuperLigii să se joace…

Federația Română de Rugby a decis ca Finalele SuperLigii să se joace fără spectatori

Având în vedere evoluția îngrijorătoare a situației sanitare din București din ultimele zile și faptul că incidenţa îmbolnăvirilor de COVID-19, cumulată în ultimele două săptămâni, a trecut de 15 la 1.000 locuitori, Biroul Federal al FRR a decis miercuri ca finalele SuperLigii, programate în acest weekend pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, să se dispute fără spectatori.

Această decizie ține cont și de ratele ridicate de infectare din București, dar și din zonele limitrofe și are ca scop diminuarea riscului epidemiologic în rândul spectatorilor, organizatorilor și al sportivilor, se arată într-un comunicat al Federației Române de Rugby.

De asemenea, s-a decis ca cluburile participante în finalele SuperLigii să beneficieze de maximum 30 locuri/echipă, accesul putându-se face în stadion numai cu respectarea prevederilor HG 1090, adică cei vaccinati sau trecuți prin boală.

Spectatorilor care și-au achiziționat bilete pentru Finalele SuperLigii de sâmbătă, 16 octombrie, li se va restitui integral contravaloarea acestora.

“A fost o decizie grea de luat, pe care am tot analizat-o și discutat-o în aceste zile. Pentru rugby, pentru sportivi, prezența spectatorilor era un lucru extraordinar, o motivație în plus, însă, din păcate, trăim aceste vremuri dificile. Este foarte important să prevenim, să fim cât mai precauți și să eliminăm orice risc de infectare atât în rândul suporterilor, cât și al sportivilor. Avem nevoie de jucători valizi pentru meciurile test din noiembrie, încercăm să gestionăm cât mai bine această situație și sperăm ca prin eforturile tuturor să putem să ne revedem în noiembrie, toți, pe stadion“, a declarat Alin Petrache, președintele FRR.

Sămbătă 16 octombrie vor avea loc meciurile:

Meci pentru locurile 5 – 6: Universitatea Cluj – Tomitanii Constanța, ora 11:00

Finala pentru locurile 3 – 4: SCM Rugby Timișoara – Dinamo, ora 12:00 (transmis în direct de TVR1 și RugbyTv.ro)

Finala pentru locurile 1 – 2: CSM Știința Baia Mare – Steaua, ora 17:30 (transmis în direct de TVR1 și RugbyTv.ro)

Campioana en-titre este Baia Mare și din 2009 titlul național a fost monopolizat de două echipe din provincie, Baia Mare și Timișoara.

Sursa Foto: Facebook/ Rugby Romania

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.