G4Media.ro

FBI-ul se alătură anchetatorilor libanezi în demersul stabilirii cauzelor exploziei care a…

sursa foto: Facebook/ Mazen Rifai

FBI-ul se alătură anchetatorilor libanezi în demersul stabilirii cauzelor exploziei care a devastat Beirutul

FBI-ul va participa la investigaţia prin care se încearcă determinarea cauzelor exploziei care a devastat portul Beirut şi o parte a acestui oraş, a anunţat joi diplomaţia americană prin intermdiul reprezentantului David Hale, aflat în vizită în capitala libaneză, transmite AFP.

Hale a făcut acest anunţ în timp ce vizita cartierul Gemmayze, sever afectat de deflagrația care a provocat cel puţin 171 de morţi şi peste 6.500 de răniţi, cartier vizitat săptămâna trecută şi de preşedintele francez Emmanuel Macron.

Autorităţile libaneze investighează explozia survenită pe 4 august în portul Beirut, unde erau stocate de mai mulţi ani în condiţii necorespunzătoare circa 2.700 de tone de azotat de amoniu. Preşedintele libanez Michel Aoun a refuzat o anchetă internaţională.

Pe de altă parte, trimisul Washingtonului, care vineri are întâlniri cu responsabili libanezi şi cu reprezentanţi ai societăţii civile, a mai declarat că SUA sprijină formarea unui guvern libanez „care să răspundă voinţei poporului său şi să se angajeze cu adevărat pentru reforme”, după demisia executivului condus de Hassan Diab.

Sursa foto: Facebook/ Mazen Rifai

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. “La Constanta sunt depozitate 26000 tone de azotat de amoniu. De zece ori cat la Beirut. Daca explodeaza asta avem iesire la Pacific. Prin Oradea”(kmkz.ro)

  2. Cauta SUA alt „casus belli” pt razboi?