G4Media.ro

Fără risipă: Cum pot fi cojile de fructe transformate într-un ceai pe…

sursa foto: Pexels

Fără risipă: Cum pot fi cojile de fructe transformate într-un ceai pe gustul tuturor

Deși mai puțin populare decât menta sau ghimbirul, cojile de fructe sunt o opțiune bună pentru amatorii de ceai care vor să încerce ceva nou fără prea multă risipă, scrie The Guardian.

Ceaiurile din plante sunt costisitoare dacă sunt cumpărate sub formă de pliculețe, dar sunt incredibil de simplu de preparat din ingrediente din grădina, cămara și fructiera fiecăruia. Cojile de fructe, de exemplu, sunt pline de uleiuri esențiale și substanțe aromatice, așa că sunt perfecte pentru ceai: calitatea și intensitatea aromei vor fi, de asemenea, mult superioare. Cu ingredientele necesare, oricine poate încerca să-și facă propriile combinații de arome sau să se inspire din cele din comerț. Turmeric gold, spre exemplu, poate fi preparat prin amestecarea cojilor de turmeric cu ceai verde,

Altă combinație populară este ceaiul cu mușețel, coji de lămâie și flori comestibile uscate sau proaspete (de exemplu, gălbenele, lavandă sau trandafir). Pentru a face un ceai relaxant, pot fi amestecate semințe de fenicul cu mușețel, coji de portocale, roiniță și semințe de cardamom.

Ingrediente:

– 3-6 coji de fructe, uscate sau proaspete (măr, portocală, rodie);

– jumătate de linguriță de ierburi uscate sau o crenguță proaspătă (rozmarin, salvie, cimbru; etc);

– după gust, pot fi adăugate condimente precum scorțișoara și cuișoarele sau chiar puțină vanilie;

Moduri de preparare:

O infuzie rapidă într-o ceașcă sau cafetieră va da o aromă ușoară și ar putea fi nevoie de adăugarea mai multor arome, în timp ce o fierbere rapidă într-o cratiță va crea o băutură mai puternică și mai intensă.

Pot fi adăugate ierburi uscate sau proaspete și cantități mici de condimente, după gust. Pentru o aromă ușoară, se adaugă ingredientele și apa clocotită și se lasă la infuzat în cratiță, cafetieră sau alt recipient timp de cinci minute

Pentru cei ce își doresc arome mai puternice, se adaugă ingredientele și apa rece, se lasă pe foc până la fierbere, apoi se fierbe timp de trei minute, iar după aceea se lasă la infuzat încă cinci minute.

Ceaiul de fructe este acum gata să fie savurat!

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ceai de pesticide.

  2. Asta daca n-ar scrie pe eticheta fructului ‘coaja nu e recomandata pentru consum’…