G4Media.ro

Fanii fotbalului care vor publica insulte rasiste pe Internet vor primi o…

sursa foto: Pexels

Fanii fotbalului care vor publica insulte rasiste pe Internet vor primi o interdicţie pe stadioanele din Marea Britanie de până la zece ani

Fanii care vor posta insulte rasiste pe Internet vor fi interzişi pe stadioane de la trei până la zece ani, potrivit unui pachet legislativ la care lucrează autorităţile britanice.

Guvernul britanic va prezenta o nouă lege la începutul anului 2022, care vizează combaterea rasismului şi a violenţei online faţă de sportivii profesionişti, în special faţă de fotbalişti, deseori vizaţi în ultimele luni.

„Cei responsabili de comentarii rasiste pe Internet trebuie pedepsiţi. Modificările legislative la care lucrăm urmăresc să asigure că aceştia sunt interzişi pe stadion şi nu mai pot participa la meciurile de fotbal”, a declarat ministrul britanic de Interne, Priti Patel.

Interzicerea accesului pe stadioane s-a aplicat până acum persoanelor găsite vinovate pentru violenţă şi scandări rasiste sau homofobe pe arene. Până în prezent, au fost deja emise peste 1.300 de ordine de interzicere a acesului pe stadioane, pe baza actualei legi în vigoare, care va fi modificată în curând, prin includerea infracţiunilor motivate de ură pe reţelele de socializare.

Cei responsabili pentru aceste abuzuri rasiste ar putea fi acum suspendaţi pentru o perioadă de la 3 la 10 ani. Persoanele condamnate nu vor mai putea merge pe stadioanele cluburilor profesioniste de fotbal pe durata sentintei. Încălcarea ordinului de restricţie se pedepseşte cu închisoare.

Rasimul pe reţelele de socializare este un flagel care a afectat fotbalul englez în numeroase ocazii. Cazurile de fotbalişti care au fost ţinta abuzurilor rasiste pe reţelele de socializare s-au înmulţit în ultimii ani. Cluburile din Premier League au boicotat platformele pentru un weekend, sezonul trecut, cerând măsuri mai puternice. Un val de insulte rasiste a inundat reţelele de socializare după înfrângerea Angliei din finala Euro 2021.

„Vara aceasta am văzut acest sport frumos afectat de rasismul ruşinos în mediul online, de persoane care s-au ascuns în spatele tastaturilor şi i-au abuzat pe fotbaliştii noştri. Rasismul este inacceptabil, iar fotbalul a fost afectat de acest flagel ruşinos de prea mult timp”, a adăugat ministrul.

„Abuzurile rasiste care inundă fluxurile de social media ale fotbaliştilor la orice oră a zilei au un impact profund asupra tuturor celor implicaţi în sport şi trebuie să înceteze. Vom introduce noi legi pentru a elimina aceste abuzuri şi pentru a ne asigura că ura de pe platformele de socializare va fi combătută de companiile care le deţin”, a declarat, la rândul său, Nadine Dorries, secretarul pentru Cultură, potrivit RMC Sport.

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Oricum sunt amânate toate meciurile nelimitat;)))
    Fotbalul va fi istorie cât de curând

  2. Pariu că „let’s go Brandon” este în capul listei.