G4Media.ro

Falcă susține că Alianța Vestului, care strânge marii primari din Transilvania, a…

Falcă susține că Alianța Vestului, care strânge marii primari din Transilvania, a impus descentralizarea fondurilor europene

Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă, fost primar al Aradului, susține că descentralizarea fondurilor europene destinate regiunilor este opera Alianței Vestului – o structură care reunește Cluj, Timișoara, Arad și Oradea.

„Acum doi ani am pornit în Alianța Vestului încrezători că putem aduce o schimbare în favoarea regiunilor. Încă de la început am purtat discuții atât la nivel regional, cu cei trei colegi ai mei – primarul Timișoarei, Nicolae Robu, primarul Oradiei – Ilie Bolojan și primarul Clujului – Emil Boc, cât și la nivel național și presiunea noastră s-a văzut. Guvernul liberal condus de Ludovic Orban a înțeles să asculte și vocile din teritoriu și să susțină dezvoltarea regională, cu atât mai mult cu cât în viitorul ciclu de finanțare european regiunile vor avea un impact foarte mare.
Astăzi am reușit să schimbăm legislația și să facem un prim pas în procesul descentralizării. Ordonanța de Urgență privind unele măsuri pentru asigurarea eficientizării procesului decizional al fondurilor externe nerambursabile destinate dezvoltării regionale în România a fost publicată în Monitorul Oficial”, a declarat Falcă, potrivit unui comunicat de presă.

El se referă la o ordonanță prin care Agențiile de Dezvoltare Regională (ONG-uri fondate de autoritățile locale) devin autorități de management pentru Programul Operațional Regional, adică vor gestiona direct fondurile europene destinate dezvoltării locale. Ordonanța, contestată chiar în interiorul guvernului, mută aceste competențe de la Ministerul Dezvoltării la cele opt agenții regionale.

„Această Ordonanță de Urgență este o măsură care vine să reformeze profund sistemele de gestionare a fondurilor europene, permițând descentralizarea modului de gestionare a programelor operaționale”, a mai spus Falcă.

Foto: Imagine de la constituirea Alianței Vestului / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Bravo, haideti cu aliantantransilvania! Noi tinem toti trantorii ragateni si moldoveni in spate!!! Si noi nu avem utilitati in transilvania, dar suntem buni sa cotozam la hoti, analfabeti, la servicii tradatoare de neam, la bastarzi!!!

  Hai sa nu mai tinem trantorii in spate!!! Putorile sudiste sa mearga la.munca!!!

 2. Io zic sa tragem linia la final, nu înainte….

 3. Nu cumva penalii Vestului pun la cale jaful secolului?

 4. Jaf la bani europeni ? Ma indoiesc. Poate daca ar face si primarii din sud sau est aliante pentru bani europeni si nu sa sarbatoreasca evenimentul repararii caminului cultural cu bani de la stat,atunci o sa vada si restul tarii ca au o oportunitate enorma de dezvoltare.

 5. Au inceput trolii rusi cu discutiile fake despre nord -sud in speranta ca vor creea o ruptura intre regiuni.
  Mue Rusia mue PSD!

 6. Numai idioti si troli ruso-ungari prin comentarii la bagat zazanie, demoralizare, manipulare etc.

  LEGEA e buna, va scoate la lumina cine face treaba buna si cine fura iar contribuabilul din zona care fura sau nu e performata va avea la ce sa se raporteze.
  Si in plus partidele vor pierde din forta uriasa de santaj !

 7. Despre astia auzi doar in campanie electorala.Bolojan e singurul care face treaba,restul sunt praf.

 8. In Robu și Falca ce încredere poți să ai? Sa fim serioși. Ce au făcut deosebit pentru Orașele lor?…nimic!

 9. Un sut in dos miticilor.

 10. Aberatii galbene…
  DA, DESCENTRALIZAREA e SOLUTIA, dar intr-o Romanie cu 2/3 dintre judete dominate de incompetenta PSDista(nici in celelalte NU e asigurat in toate SUCCESUL descentralizarii!) Descentralizarea nu e deloc garantia succesului absorbtiei fondurilor de la UE!
  Pot fi de acord ca in Judetele conduse de PNL oarece succes exista, dar Descentralizarea va ajunge si in judetele dominate de PSD, CE mare PROIECT din fonduri de la UE poate careva sa-mi spuna din Judetele ciumei rosii, care ADR din judetele Teleroman, Giurgiu, Vaslui, Botosani, Ialomita s-a remarcat pana acum.. ca si p-astea le vom DESCENTRALIZA si vom lasa la nivelul Autoritatilor judetene PSDiste Absorbtia fondurilor de la UE?!
  Va fi DEZASTRU garantat, FIX cum e in Spitalele judetene care DUPA Descentralizare au trecut in subordinea Consiliilor judetene, din pacate in 90% dintre Spitalele ajunse in Subordinea Consiliilor Judetene PSDiste e DEZASTRU, am dat exemple de astfel de Spitale in DEZASTRU din judetele PSDiste cand a fost articolul cu ADRurile care vor Coordona la nivel Regional Absorbtia fondurilor UE!
  In plus, aceste ADRuri sunt cuiburi de relatii, rubedenii, MOTIVAT de faptul ca in Romania exista acel SPOR pentru fondurile europene de 75% si oricine lucreaza cu fondurile UE(chiar tangential!) beneficiaza de acest Spor de 75% la Salariul Brut, va imaginati ce clientela colcaie acolo unde-s BANI multi!
  Ma indoiesc ca in judetele PSDiste aceasta Descentralizare va fi succesul asteptat la absorbtia fondurilor UE!
  Da, are succes la Oradea, la Brasov, la Arad, mai putin la Timisoara(!!!), dar in rest UNDE mai exista asemenea cazuri de SUCCES in absorbtia fondurilor UE la nivel de Judet?
  Stie careva EXEMPLE din judetele PSDiste: Teleorman, Giurgiu, Vaslui, Botosani, Vrancea, Neamt, Ialomita, Braila, Buzau….??!!!
  NU Descentralizarea e problema, cat LIPSA de Oameni profesionisti, COMPETENTI, Scoliti.. cand in TOATE Institutiile puublice colcaie clientela analfabeta funntional, scolita pe seara, la mare distanta la celebrele fabrici de diplome PSDiste, ce asteptari avem?
  Resursa umana educata, bine pregatita si instruita, asta ii LIPSESTE Romaniei in Adminsitratia publica!
  Uitati-va cum Multinationalele (exemplu: Renault la Dacia!) fac Performanta in Romania pentru ca angajeaza pe criterii de PROFESIONALISM si COMPETENTA, nu de clientelism politic, si suntem in aceeasi Romanie, acestea angajeaza tot Romani!
  Reformarea Adminsitratiei publice si Digitalizarea ei constituie marea problema a Romaniei si din asta vor deriva TOATE celelate!
  Eu nu cred ca din cele 80 de Miliarde Euro care ne „asteapta” de la Brussels, Romania va reusi mai mult de JUMATATE!

 11. Imi amintesc de zebra de trecere a pietonilor din Arad, care se oprea in zidul unei cladiri , oameni cu viziune urbana.In rest , strigatorii cu plata in castraveti .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.