G4Media.ro

Facebook lansează Neighborhoods, o clonă Nextdoor / La început, instrumentul dedicat comunităților…

Facebook lansează Neighborhoods, o clonă Nextdoor / La început, instrumentul dedicat comunităților locale va fi disponibil doar în câteva orașe din Statele Unite și Canada

Aplicaţia Facebook va avea o secţiune dedicată comunicării dintre vecini şi în cadrul comunităţilor locale, numită Neighborhoods, transmite News.ro

Facebook a început testarea unui nou instrument de socializare, în care elementul principal este localizarea – grupurile de participanţi se creează pe criteriu geografic, cu scopul punerii în legătură a oamenilor care locuiesc în aceeaşi zonă.

Disponibilă doar celor peste 18 ani, secţiunea Neighborhoods permite utilizatorilor găsirea persoanelor din apropiere cu interese şi pasiuni comune. Compania americană vede utilizarea noii secţiuni atât în zona comunităţilor de oameni, cât şi în zona de business.

Pentru a folosi Neighborhoods, utilizatorii trebuie să dea Facebook acces la o mulţime de date personale. Pe lângă localizare, care este criteriul principal, utilizatorii trebuie să spună ce pasiuni au, pentru a fi puşi în legătură cu oameni care împărtăşesc aceleaşi interese şi, eventual, să fie targetaţi mai precis cu reclame de Facebook.

Participanţii vor putea alege unul dintre diversele roluri pe care vor să le îndeplinească în comunitatea locală din care fac parte – „socializer”, „helper”, „welcomer” etc.

Precum în cazul majorităţii noilor sale facilităţi, Facebook nu inventează ceva nou nici în acest caz, ci copiază funcţionalitatea Nextdoor, cea mai cunoscută reţea de socializare hiperlocală.

La început, Neighborhoods va fi disponibilă doar în câteva oraşe din Statele Unite şi Canada. După experienţa produselor din trecut, disponibilitatea globală se va produce după mai multe luni sau chiar mai bine de un an.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Mai folosesc funcționalii fieisbuciucul?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.