Fabrică românească de mezeluri, cu 320 de angajați, cumpărată de o companie americană deținută de chinezi / Goodies Meat are o capacitate de producție de 20.000 tone/an și un profit de 21,7 milioane de lei în 2021
Compania americană Smithfield, din domeniul agriculturii și al industriei alimentare, deținută de grupul chinezesc WH, a anunțat, marți, că va cumpăra o fabrică românească de mezeluri, care are 320 de angajați, anunță StartUp Cafe.
Smithfield își extinde investițiile în România, în ciuda pestei porcine care afectează o serie întreagă de ferme de suine din țară.
Doi oameni de afaceri români, Adrian Neniță și Gabriel Cîmpeanu, au semnat un acord pentru a-și vinde fabrica de mezeluri Goodies Meat Production SRL, de la Ceptura de Jos, județul Prahova, către Smithfield.
Fabrica românească va fi preluată astfel de Smithfield Europa, subsidiară a companiei americane Smithfield Foods. Mai exact, americanii fac achiziția prin intermediul companiei lor de preparate din carne, Elit, din județul Alba, firmă care aparține de Smithfield Europa.
Tranzacția este însă condiționată de aprobarea Consiliului Concurenței.
Fabrica Goodies Meat Production SRL, cu 320 de angajați, face produse alimentare: salam, șuncă, parizer, bacon și alte specialități din carne.
Goodies Meat are o capacitate de producție de 20.000 tone/an și este specializată în producția de mărci private. În 2021, firma românească a obținut o cifră de afaceri de aproape 180 de milioane de lei și profit de 21,7 milioane de lei, cu un număr mediu de 280 de salariați în acel an.
Cu peste 60.000 de angajați la nivel mondial, Smithfield Foods este deținută, din anul 2013, de WH Group, o companie chineză, cu sediul central la Hong Kong.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
5 comentarii