G4Media.ro

Fabrica de zahăr din Luduș va fi cumpărată de statul român de…

Sursa foto: Pixabay

Fabrica de zahăr din Luduș va fi cumpărată de statul român de la compania franceză care vrea să o vândă, anunță prefectul de Mureș

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a anunțat, joi, că Fabrica de zahăr din Luduș pe care vrea să o vândă compania franceză Tereos va fi cumpărată de statul român.

„Guvernul României deblochează situația Fabricii de zahăr de la Luduș prin cumpărarea acesteia și începerea producției de zahăr în parteneriat cu fermierii. În următoarea perioadă, va avea loc inventarierea bunurilor, a activelor, demararea auditurilor necesare și elaborarea documentelor pentru cumpărarea fabricii de zahăr de către stat, pentru a produce zahăr, în parteneriat cu fermierii. Mă bucură această veste și angajamentul ferm luat de Guvernul Ciucă pentru a sprijini fermierii mureșeni și a salva o componentă importantă a sectorului agricol din județul Mureș”, a declarat Mara Togănel.

În urmă cu două săptămâni, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a avut o întâlnire oficială cu managementul companiei Tereos România, la sediul ministerului, în contextul mandatului primit de la Guvern privind negocierile pentru menţinerea activităţii fabricii de zahăr de la Luduş, continuarea activităţii de cultivare a sfeclei de zahăr în zonă şi, implicit, păstrarea locurilor de muncă ale salariaţilor din fabrică, potrivit comunicatului citat. Reprezentanţii companiei care deţine în prezent fabrica de zahăr de la Luduş din judeţul Mureş şi-au arătat deschiderea pentru demararea oficială a negocierilor pentru vânzarea acesteia.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Zahărul – moartea albă. E mai sănătoasă cocaina:))

  2. O măsură bună a guvernului!

  3. oare de ce am impresia ca e o afacere proasta?