G4Media.ro

Expoziție inedită la Biblioteca Națională: Reclamele pentru automobile în presa interbelică

Expoziție inedită la Biblioteca Națională: Reclamele pentru automobile în presa interbelică

Biblioteca Națională a României găzduiește începând de vineri o inedită expoziție: colecția de reclame pentru industria automobilului în presa interbelică, potrivit unui comunicat de presă.
Pornind de la reclamele prezente în ziarele și revistele vremii – Adevărul, Dimineața, Universul, Curentul, Neamul Românesc, Argus etc. – , publicații din colecțiile speciale ale Bibliotecii Naționale a României, expoziția reconstituie o pagină din istoria automobilismului românesc și a industriei ce se dezvoltă în jurul acestuia, în perioada interbelică, epoca în care mașinile începeau să cucerească marile orașe.

Expoziția analizează evoluția reclamelor industriei automobilului din punct de vedere tehnic, grafic și creativ, punctând în același timp momentele cheie ce au contribuit determinant la dezvoltarea societății interbelice românești, sub influența marilor firme ce au făcut istorie în domeniul automobilismului mondial: General Motors, Ford, Renault, Fiat, Skoda etc.

Cărți și albume din colecția curentă a Bibliotecii Naționale referitoare la istoria și evoluția automobilului completează acest demers.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 25 septembrie – 31 decembrie 2020. și, începând din 25 septembrie, poate fi vizualizată și on-line, pe pagina web a Bibliotecii Naționale www.bibnat.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.