G4Media.ro

Expoziţia fotografică „Drumul european al Republicii Moldova”, inaugurartă la sediul Parlamentului European…

sursa foto: Facebook/Eugen Tomac

Expoziţia fotografică „Drumul european al Republicii Moldova”, inaugurartă la sediul Parlamentului European de la Bruxelles

Organizată în colaborare cu Arhivele Naţionale ale Republicii Moldova, expoziţia „Drumul european al Republicii Moldova” prezintă imagini de arhivă din anii procesului de desprindere de URSS. Eurodeputatul Eugen Tomac a informat că la deschiderea expoziției a fost prezentă și preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

„Parcursul european al Republicii Moldova, pas cu pas, se vede astăzi, în imagini, la Parlamentul European de la Bruxelles. Sunt profund onorat că președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a acceptat invitația mea de a participa la festivitatea de deschidere a expoziției. Îi mulțumesc pentru cuvintele calde adresate românilor prezenți, dar mai ales pentru sprijinul, ajutorul și implicarea sa în procesul deloc ușor al aderării R. Moldova la Uniunea Europeană”, a transmis Eugen Tomac.

El a precizat că a ținut ca expoziția să fie organizată în săptămâna în care este sărbătorită Ziua Națională a României „pentru a arăta din nou sprijinul total și necondiționat pe care îl oferim Republicii Moldova”.

Expoziția a fost organizată în colaborare cu Arhivele Naționale ale Republicii Moldova.

„Imaginile de arhivă din anii procesului de desprindere de URSS sunt un adevărat tezaur și mă bucur că am reușit împreună să mai facem un pas spre apropierea ținutului minunat de dincolo de Prut de Europa, de România!”, a mai spus Eugen Tomac.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...