G4Media.ro

Explozii în apropierea unei baze militare ruse în Melitopolul ocupat de forţele…

captura telegram

Explozii în apropierea unei baze militare ruse în Melitopolul ocupat de forţele Moscovei: „Numărăm pierderile ruseşti”

Ivan Fedorov, primarul legitim al oraşului ucrainean Melitopol, în regiunea Zaporojie (sud-estul Ucrainei), ocupat din martie 2022 de către Rusia, a informat joi pe contul său de Telegram despre mai multe explozii în noaptea de miercuri spre joi într-o zonă a oraşului unde se află un aeroport militar utilizat de forţele ruse, relatează EFE, citată de Agerpres.

„Numărăm pierderile ruseşti”, a declarat primarul Ivan Fedorov, care continuă să-şi exercite funcţia de pe teritoriul ucrainean aflat sub controlul guvernului de la Kiev.

Autorităţile de ocupaţie impuse de Moscova care guvernează oraşul au confirmat exploziile, detaliind că au fost „şase rachete HIMARS” lansate de „regimul nazist (ucrainean)” şi care au fost „doborâte de sistemele de apărare antiaeriană ruseşti”, potrivit notei pe care au postat-o pe contul lor de Telegram.

„Toate rachetele au fost doborâte”, se afirmă în textul administraţiei proruse, care susţine că nu s-au înregistrat victime sau daune materiale.

Primarul ucrainean al oraşului Melitopol a negat veridicitatea versiunii administraţiei de ocupaţie şi a declarat că ştie despre o ambulanţă trimisă la aerodrom după explozii.

Fedorov comunicase încă de miercuri producerea mai multor explozii la Melitopol, oraş situat pe teritoriul regiunii Zaporojie, pe care Rusia a ocupat-o parţial şi a declarat-o parte a teritoriului său în septembrie anul trecut.

Autorităţile ruse au informat săptămâna această despre un atac cu maşină-capcană împotriva lui Maxim Zubarev, şeful administraţiei de ocupaţie din satul Akimovka (regiunea Zaporojie). Autorităţile ucrainene au confirmat, de asemenea, atacul în care Zubarev a fost rănit în apropiere de Melitopol.

În ultimele luni, oraşul, cu o populaţie de aproximativ 150.000 de locuitori înainte de începerea invaziei ruse, a cunoscut mai multe atacuri asupra unor oficiali care colaborau cu Moscova.

În acelaşi timp, Statul Major ucrainean a comunicat în buletinul său informativ zilnic că trupele ucrainene au respins în ultimele 24 de ore circa 20 de tentative de asalt pentru cucerirea „completă” a Bahmut, oraş pe care trupele ruse încearcă de nouă luni să-l captureze, epicentrul luptelor din estul Ucrainei, potrivit EFE.

În comunicatul său, comandamentul militar ucrainean indică de asemenea că armata rusă ‘şi-a intensificat lucrările de fortificare a poziţiilor sale defensive’ în teritoriile pe care le controlează în Zaporojie şi Herson, în sudul Ucrainei, probabil în aşteptarea unei posibile contraofensive ucrainene.

Un purtător de cuvânt al Gărzii de frontieră ucrainene a declarat miercuri că Rusia are în vedere transferul a jumătate din cei 4.000 de soldaţi pe care îi are în Belarus în estul Ucrainei, cu scopul „consolidării efectivelor de pe front”. Un purtător de cuvânt al Gărzii de frontieră, Andrii Demecenko, a precizat că cei 2.000 ar putea fi transferaţi în Ucraina după finalizarea instrucţiei de formare în Belarus.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...