G4Media.ro

Explozie și incendiu la Domodedovo, Rusia, la circa 10 km de aeroport…

Captura Twitter

Explozie și incendiu la Domodedovo, Rusia, la circa 10 km de aeroport / Zeci de zboruri au avut întârzieri

O explozie și un incendiu au fost raportate în orașul Domodedovo, regiunea Moscova, potrivit canalelor rusești Telegram, publicației Astra și agenției de presă de stat RIA Novosti, scrie BBC.

Potrivit RIA Novosti, care citează Ministerul rus pentru Situații de Urgență, incendiul a avut loc pe teritoriul unui service auto, pe o suprafață de o mie de metri pătrați.

Canalele rusești de Telegram au afirmat că locuitorii din zonă ar fi auzit sunete similare cu funcționarea sistemelor de apărare aeriană, dar nu există nicio confirmare a acestor date.

Miercuri seară, autoritățile ruse au anunțat că au doborât o dronă de luptă ucraineană în apropiere de Domodedovo. A doua dronă, potrivit acestora, a fost distrusă în districtul Odintsovo din regiunea Moscovei.

Direcția principală a Ministerului pentru Situații de Urgență din Rusia a raportat câteva detalii despre incendiul care a avut loc în orașul Domodedovo.

„La ora 01:15, ora Moscovei, Direcția principală a Ministerului Situațiilor de Urgență a primit un mesaj despre un incendiu la adresa: orașul Domodedovo, satul Konstantinovo, autostrada de ocolire, vl. 1, p. 1. În prezent, suprafața incendiului este de o mie de metri pătrați. m”, a declarat agenția pentru TASS.

Ministerul pentru Situații de Urgență a precizat că un service auto a luat foc. Cauza incendiului este necunoscută.

În apropierea locului incendiului se află mai multe service-uri auto, ateliere și spălătorii auto.

Publicitate electorală

Aeroportul Domodedovo se află la aproximativ 10 km de acest loc.

Zeci de zboruri au avut întârzieri pe Vnukovo și Domodedovo, în timpul nopții

Aeroporturile Vnukovo și Domodedovo din Moscova au impus restricții de zbor noaptea trecută, a anunțat presa rusă.

Serviciul de presă de la Vnukovo a declarat pentru RIA Novosti că restricțiile au fost impuse „din motive care nu țin de controlul aeroportului”. Domodedovo a declarat că acestea au fost luate „pentru a oferi măsuri suplimentare de siguranță a zborurilor”.

Judecând după afișajele aeroportului și datele serviciului Flightradar24, un total de câteva zeci de zboruri au fost întârziate. Restricțiile au fost în vigoare de la aproximativ 2 dimineața până la 5 dimineața.

Canalele rusești Telegram au raportat că a fost activat un plan care funcționează de obicei în cazul detectării unor aeronave neidentificate sau a altor obiecte care pot reprezenta un pericol pe cer.

Autoritățile de la Moscova au raportat din nou două drone doborâte

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat că două drone de atac au încercat să atace orașul în acea noapte, dar au fost doborâte de sistemele de apărare aeriană.

„Noaptea, în jurul orei patru dimineața, apărarea aeriană a doborât două drone de atac care zburau spre oraș. Unul în regiunea Kaluga, iar celălalt în zona inelului central de centură”, a scris el.

Ministerul rus al Apărării a raportat un atac cu drone asupra Sevastopolului

Ministerul rus al Apărării anunțat de asemenea că noaptea trecută 11 drone ucrainene au încercat să atace Sevastopolul anexat, dar au fost neutralizate.

„În apropierea orașului Sevastopol, 2 drone au fost lovite de apărarea antiaeriană de serviciu, alte 9 au fost suprimate de războiul electronic și, fără să atingă ținta, s-au prăbușit în Marea Neagră”, se arată în raport.

 

 

 

 

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. o fi fost, de acum celebrul soldat rus cu tigara lui