G4Media.ro

Experţi americani despre summit-ul NATO: Trump va avea de ales între Alianţă…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Expertii g4m ce parere au?

    • Voi raspunde eu in locul dansilor: Bozo a ales de mult partea si singurul lucru care inca il mai deranjeaza e latratul copoiului, care tot da tarcoale vizuinei…Hau, hau…!
      „Taci dracu’, nu mai latra, nu sunt vulpe sunt clown…!”

  2. Iata un alt articol care prezinta monocolor si unilateral realitatea si incearca sa manipuleze cititorii spre o abordare win-lose cu Rusia a SUA. Cei doi experti isi prezinta doar parerile lor, insa acestea nu reflecta opinia generala despre aceasta intalnire intre Trump si Putin. Este doar o mica „felie” in retorica americana pro- si anti-Rusia. Dar ceilalti experti care se declara optimisti cu privire la acest summit?

    Insa, cum s-a vazut pana acum, G4Media incearca sa „educe” cititorii (adica, „brainwashing”) sa adopte o atitudine confrontationala si de win-lose, antiRusia. Deci, G4Media, nu este obiectiva in articolele sale cu privire la dinamica SUA-Rusia deoarece prezinta realitatea truncheat, partial si „biased”!

    Intrebare: Ce cauta NATO in Europa de Est? Tratatul de la Varsovia a fost de mult timp dizolvat.
    Raspuns: SUA doreste reconfigurarea zonelor de influenta, respectiv a monopolurilor militare si economice in aceasta zona. Romania se doreste sa ramana in zona monopolului american, „by all means”!

    Trump este singur impotriva complexului militar-industrial (care doreste razboi si astfel se pot justifica profiturile ce provin din diverse contracte si actiuni militare) dar si a mass mediei americane, gen The Washington Post, New York Times, CNN, etc. Alaturi si de numerosi „pundits” pro-razboi si pro-democrati. Este o lupta intre America corporatista si Republicana!

    Cu alte cuvinte, Trump este sabotat sau subminat atat din interiorul Casei Albe (inainte de epurarile care au avut loc pana acum) cat si din cadrul guvernului american si a scenei politice, militare si Wall Street. Presedintele american ramane un „anti-establishment” si „the last man standing”.

    Se ne amintim ce a spus Eisenhower cu privire la complextul militar-industrial american: „We must guard against the acquisition of unwarranted influence … of the military-industrial complex” (https://www.youtube.com/watch?v=8y06NSBBRtY si https://www.npr.org/2011/01/17/132942244/ikes-warning-of-military-expansion-50-years-later?t=1531220434894)

    Deci, dupa parerea celor doi „experti” Trump isi doreste un „rapprochement” cu Rusia mai mult decat „mentinerea puternica si unita a NATO”. Total fals!

    Cei doi experti „imping” cititorii spre o abordare win-lose cu Rusia si o alegere pe care ar trebui sa o faca Trump. Insa realitatea este mult mai complexa iar faptele vorbesc contrariul celor declarate de cei doi, primul apartinand democratilor cu a lor retorica pro-razboi si al doilea apartinand unui think-tank conservator care promoveaza hegemonia militara americana.

    La retorica complexului militar-industrial se alatura cea a mediului academic-industrial impotriva lui Trump (ultima aparuta ca sprijin pentru democrati). Astfel, presedintele american este sabotat de diverse entitati politice, militare si economice – de afaceri din tara sa in actiunile si relatiile sale care doreste sa le cultive cu Rusia, Iran, China, spre ex. Insa, nu si cu Iran!

    Presedintele american sustine complexul militar-industrial al SUA, o dovada in acest sens fiind atat contractele incheiate cu diverse tari, precum Arabia Saudita (cu aceasta semnand unul in valoare de 300 miliarde dolari/10 ani in tehnica militara, pe langa faptul ca SUA sprijina actiunile militare saudite impotriva populatiei din Yemen, care se confrunta cu o criza umanitarea de proportii). Mai mult, Israelul primeste cca 3 miliarde dolari anual in tehnica militara. Pe de alta parte, SUA-Franta-Marea Britanie au atacat ilegal Siria in aprilie 2018 in baza unui atac de tip „false flag” in Douma, incalcand astfel obligatiile sale ONU. Bugetul militar SUA a ajuns la 700 miliarde dolari/2018. Exista peste 700 baze militare americane in lume.

    Mai mult, Trump incearca sa reduca raspunderea si suportul SUA pentru diverse state si aliante militare deoarece deficitul in economia americana a ajuns la cca 1000 miliarde dolari in timp ce datoria guvernului la 6000 miliarde dolari.

    Insusi Mattis, secretar ministerului apararii, este un timp moderat, echilibrat, el insusi adoptand o atitudine cumpatata fata de actiunile militare americane. In plus, cu privire la retragerea SUA din tratatul (JCPOA) cu Iran cu privire la dezvoltarea capacitatii nucleare a celei din urma, seful Statul Major Dunford (https://foreignpolicy.com/2017/09/26/trumps-top-general-says-iran-honoring-nuke-deal/) si generalii Votel si Hyten (https://www.voanews.com/a/donald-trump-us-generals-iran/4307687.html) si-au exprimat dezacordul cu privire la aceasta mutare a SUA. Insa, Trump a facut-o. Si atunci, se poate afirma ca Trump nu sprijina unitatea NATO in cazul nostru impotriva Rusiei insa, la o scala mai mare, impotriva acelor state „rogue”?

    Faptul ca Trump a criticat membrii NATO cu privire la cheltuielile militare reduse, este de inteles! Spre ex., Germania cheltuie in jur de 1.2% din GDP pentru cheltuieli militare pe cand saracuta Romania se chinuie sa „screme” pentru 2%.

    Trump insusi a fost surprins afland ca in Germania sunt cca 35 000 soldati americani pentru care guvernul SUA suporta cea mai mare parte din cheltuieli pentru „sejurul militar” din tara gazda.

    Trump are dreptate sa indemne la crestera obligatiilor militare ale membrilor NATO!

    In ceea ce priveste tehnica militara americana, cel putin avioane precum C 135 si F 35 au mari probleme tehnice si costa enorm- ultimul in jur de 1 miliard dolari. Corporatii precum Raytheon, Boeing, Booze Hamilton, etc. au profituri de miliarde de pe urma actiunilor militare americane!

    In concluzie, Trump este singur impotriva complexului militar-industrial (care doreste razboi si astfel se pot justifica profiturile ce provin din diverse contracte si actiuni militare) dar si a mass mediei americane, gen The Washington Post, New York Times, CNN, etc. Alaturi si de numerosi „pundits” pro-razboi si pro-democrati. Este o lupta intre America corporatista si Republicana!

    Cu alte cuvinte, Trump este sabotat sau subminat atat din interiorul Casei Albe (inainte de epurarile care au avut loc pana acum) cat si din cadrul guvernului american si a scenei politice, militare si Wall Street. Presedintele american ramane un „anti-establishment” si „the last man standing”.

    Sa speram ca nu se va intampla cu el ceea ce s-a intamplat cu Laura C. Kovesi in Romania care a fost inlaturata de infractori, potential penali, etc. dar si de un presedinte gen Barbie Doll care isi doreste mereu o imagine cosmetizata insa ramane fara esenta si consistenta.

    • Doamne ajuta sa fie sabotat sau subminat in continuare, pana la victoria Partidului Democrat…!

    • Draga X;
      Apreciez efortul de a scrie atit de multe cuvinte.
      Cu respect as dori sa-ti spun ca din punct de vedere calitativ, esti peste tot, fara a avea o idee clara asupra ceea ce vrei sa spui. Te repeti nejustificat.
      Iti recomand sa citesti inca odata (obiectiv) ce ai scris si mai discutam dupa aceea.

    • Ce cauta NATO in Europa de Est? Asta-i o intrebare gresita.
      Intrebarea corecta e ce cauta Europa de Est la NATO? Raspuns: securitate si siguranta ca nu vor fi atacati de vreo banda de rusi beti. Polonia stie cel mai bine cum e:

      https://ro.wikipedia.org/wiki/Invadarea_Poloniei_(1939)

    • Catre Caragiale 2.0

      Inseamna ca nu ai citit cu atentie articolul lui A.N. Restul, nu ai cum sa intelegi…din pacate.