G4Media.ro

Există copii care nu pot pricepe matematica? Plus: De ce sunt asiaticii…

Există copii care nu pot pricepe matematica? Plus: De ce sunt asiaticii buni la matematică – Dragoș Iliescu, psiholog și expert în testare

“Copilul meu nu e făcut pentru matematică” sau “Nu pricep matematica, nici să mă bați”. Sunt fraze des întâlnite în familiile de pretutindeni, al căror fundament l-am verificat cu psihologul Dragoș Iliescu. Colaborator OECD la o parte dintre testările standardizate, vicepreședinte al Comisiei Internaționale de Testare și profesor la Universitatea din București, Dragoș Iliescu a răspuns pentru Edupedu.ro la întrebarea “Există copii care pur și simplu nu pot pricepe matematica?”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Nici un comentariu ??? ? Până la mine…și ne mai mirăm de votanți….

  2. Matematica e o metodă de cunoaştere. Ca să performezi, e nevoie de aptitudini & exerciţiu/ dedicaţie, dar şi de antrenori capabili să facă accesibil acest joc superior al minţii. Un copil normal care nu „pricepe” matematica de nivel şcolar – e o aberaţie – înseamnă că n-a avut dascăli buni. Dozajul paşilor este extrem de important la început, ca în cazul mersului pe bicicletă, de pildă. Dacă nu înţelegem că profesoratul e o vocaţie, n-o să avem profesionişti pricepuţi. În gimnaziu, am avut personal o experienţă ilustrativă în acest sens: până în clasa a VI-a, un domn tare nerăbdător şi total lipsit de tact a zăpăcit o clasă întreagă şi ne făcuse pe toţi să credem că suntem prostănaci; în următorii ani, o doamnă profesoară talentată şi mare iubitoare de copii ne-a transformat aproape pe toţi în pasionaţi. Peste 20 dintre noi am luat la admiterea în liceu (sfârşitul anilor ’60) note între 9 şi 10, la matematică, atât la scris, cât şi la oral. Q.e.d.

    • Un comentariu aberant dat de un corporatist care se pretinde a fi altcineva. Simplu, daca un copil nu eate apt pentru matematica, nu este. Sa insisti prostseste prin diverse metode este o aberatie .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.