G4Media.ro

Exercițiu de citit manualul. Sociologie: Liceenii învață că o funcție-cheie a partidelor…

Exercițiu de citit manualul. Sociologie: Liceenii învață că o funcție-cheie a partidelor este să îi “propulseze social pe indivizi cărora le sunt refuzate cariere sociale râvnite”

Elevii de liceu află la Sociologie, în clasa a XI-a, că partidele au rolul să promoveze interese naționale și de grup sau să medieze între oameni și stat.

Dar tot la “socio” ei au șansa să afle și că una dintre funcțiile aparent principale ale partidului este “să propulseze social indivizi cărora le sunt refuzate o serie de cariere sociale râvnite”.

Funcție evidentă, ar spune mulți, uitându-se la scena politică și la cine o populează.

Dar este corect să fie ea livrată, sub impresia unei funcții de bază a partidelor, unor tineri aflați la vârsta când pot să descopere interes pentru politică?

Citește analiza integrală pe Edupedu.ro

Foto: captură manuale.edu.ro/Coperta manualelor de Sociologie clasa a XI-a, Editurile All și Corvin.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Cam prea politicoasă definiția.

 2. Si unde este falsul?
  Si daca nu le spune nimeni asta … se uita la Johanis, Orban, Dancila, Stanescu ..,Ciolacu, Nicusor Dan, Gorghiu si barbatu-su, Raluca Turcan- Puskin, Roman ala de la PNL, Buzatu de la PSD, Chichirau, si multi multi altii si o sa intrebe profesoara: Pai cum profa… uite de exemplu…..

  • Laufer sau Armand nu ar fi niciodata votati pe post individual, fara lista de partid.

 3. „Dar este corect să fie ea livrată, sub impresia unei funcții de bază a partidelor, unor tineri aflați la vârsta când pot să descopere interes pentru politică?”

  Bingo. Scriitorii colorează percepția tinerilor cu propria lor percepție și îi fac să stea departe de politică pe toți cei care ar fi totuși interesați de ea și ar vrea să schimbe ceva, menținîndu-ne astfel pe toți în același cerc vicios. Nu, nu mi se pare corect ce e scris. Loazele care vor să intre în politică ca să fure, o vor face oricum, nu îi inversează pe ei o definiție de manual. Cei de bună credință se vor abține, iar noi rămânem tot cu alde altă întrebare, mama lui Oprișan, etc, și ne plângem că nu merge nimic bine. De-aia!

 4. „să propulseze social indivizi cărora le sunt refuzate o serie de cariere sociale râvnite”

  deci partidele sunt depozite de inutili

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.