G4Media.ro

Executivul britanic intervine „din motive de interes public” în procesul de vânzare…

sursa foto: Pexels.com

Executivul britanic intervine „din motive de interes public” în procesul de vânzare a grupului media The Telegraph

Guvernul britanic a anunţat joi că va interveni „din motive de interes public” în procesul de vânzare a grupului media The Telegraph, unde un fond americano-arab intenţionează să preia controlul, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Ministrul culturii, Lucy Frazer, a anunţat într-un comunicat că a informat vânzătorul – familia Barclay – şi potenţialul cumărător, RedBird-IMI, că intenţionează să iniţieze o procedură care va duce la rapoarte ale autorităţii de control al concurenţei (CMA – Competition and Markets Authority, autoritatea pentru concurenţă şi pieţe) şi ale Ofcom, organismul de reglementare pentru media.

Ofcom va trebui să asigure că sunt respectate „necesitatea de prezentare exactă a informaţiilor şi libertatea de exprimare în ziare”.

Frazer a cerut să îi fie prezentate rapoartele înainte de 26 ianuarie anul viitor.

Banca britanică Lloyds, creditoare a familiei Barclay, a scos la vânzare grupul Telegraph în octombrie, pentru a lichida datorii în valoare de circa 1,2 miliarde de lire (1,38 de miliarde de euro).

Clasa politică britanică este îngrijorată de viitorul unuia din cele mai influente grupuri de presă, din care fac parte cotidianul conservator The Telegraph şi revista lunară Spectator. Fondul american RedBird şi fondul de investiţii în media International Media Investments (IMI) din Abu Dhabi s-au asociat pentru a face familiei Barclay o ofertă, fiind dispuse să achite datoria către Lloyds în schimbul controlului asupra Telegraph.

Societatea mixtă RedBird-IMI a dat asigurări că fondul din Emiratele Arabe Unite va fi „doar un investitor pasiv” şi doar partea americană se va ocupa de managementul şi răspunderea publicaţiilor, sub conducerea fostului preşedinte al CNN Jeff Zucker, director general al societăţii.

IMI este susţinut de Zayed Al Nahyan, membru al familiei regale din Abu Dhabi şi proprietar al clubului de fotbal Manchester City.

O sursă apropiată de afacere a declarat luna trecută agenţiei France Presse că există şi alţi potenţiali cumpărători interesaţi de Telegraph, printre aceştia aflându-se şi grupul german de presă Axel Springer, editor al tabloidului Bild, şi DMGT, firma-mamă a tabloidului britanic de dreapta Daily Mail.

Reuters nu a reuşit să obţină comentarii din partea grupului Telegraph sau a RedBird-IMI după anunţul făcut de Frazer.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...