G4Media.ro

EXCLUSIV Weber (PPE), despre insistențele PSD de a renegocia PNRR: „Nu este…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

EXCLUSIV Weber (PPE), despre insistențele PSD de a renegocia PNRR: „Nu este momentul acum pentru a renegocia. Acum este momentul implementării” / Mesaj către social-democrați: „Nu scăpați de promisiunile pe care le-a făcut România”

Președintele Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, a declarat pentru G4Media.ro, privind insistențele PSD de a renegocia Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) cu Uniunea Europeană (UE), că în prezent „nu este momentul pentru a renegocia”, ci este „momentul implementării”.

Liderul celui mai mare grup politic din Parlamentul European și-a exprimat speranța că întreaga coaliție de guvernare este pregătită pentru implementarea reformelor prevăzute în PNRR și a transmis social-democraților că nu vor „scăpa” de „promisiunile pe care le-a făcut România”.

Uniunea Europeană a dat dovadă de un efort mare, a dat un mare semnal de solidaritate în timpul crizei de coronavirus. Am reușit să reunim un pachet de investiții uriaș. Imaginați-vă 750 de miliarde de euro. O mulțime de bani, iar pentru România cota este de 30 de miliarde de euro. Deci, mulți bani sunt pe masă și asta face parte din mesajul de solidaritate din Europa. Împreună am depășit criza coronavirusului și acum războiul.

Există un mesaj în spate și, pe de altă parte, cred că restul Europei le cere tuturor să dea dovadă de credibilitate. Solidaritatea este legată de credibilitate și, de asemenea, de responsabilitate. De aceea, cred că nu este momentul acum pentru a renegocia nici un fel de plan. Acum este momentul implementării, să facem reformele necesare și la nivel național, iar acolo văd că prim-ministrul este gata să facă asta, președintele este gata să facă asta.

Sper că toate partidele de la guvernare sunt, de asemenea, pregătite să facă acest lucru. Așa că «nu scăpați», le-aș spune socialiștilor, «nu scăpați de promisiunile pe care le-a făcut România, vă rugăm să îndepliniți reformele orientate spre viitor pentru țară»”, a declarat Weber pentru G4Media.ro.

Întrebat dacă el cunoaște și alte cazuri în care la nivelul statelor UE s-a cerut renegocierea PNRR, Manfred Weber a afirmat că „nu este cazul”.

Ei bine, din câte știu, nu, nu este cazul. Nu este nimic formal pe masă, este o dezbatere domestică care se desfășoară aici în România. Având în vedere că vorbim despre o adevărată abordare impresionantă de solidaritate la nivel european, mulți bani, care vor ajuta România să se modernizeze pentru a merge către o lume digitală, către o lume mai neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, banii ăștia sunt acolo și cred că mulți români vor aprecia dacă managementul și implementarea vor continua acum pe seama prim-ministrului și a tuturor partidelor de guvernare care își unesc forțele”, a mai explicat liderul PPE.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și

VIDEO INTERVIU Președintele PPE, Manfred Weber, despre aderarea Ucrainei la UE: Una dintre condiții este încetarea războiului cu Rusia / Ucrainenii duc lupta noastră / Trebuie să realocăm bani pentru gestionarea crizei refugiaților

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

28 comentarii

 1. Spune asta unor ageamii fara școală care nu pot citi bine textul în limba romana: Stănescu tractoristul, Budăi magazionerul, Grindeanu somnorosul.

 2. Băieții am scris un comentariu, puneți o observație în subsolul articolului „Nu criticați UE!”

  • ha ha ha ha
   cred că e ceva deosebit să faci ce a semnat USR :)))
   comisia europeană a dat o mu13 PSD

 3. Greu cu cinstea la români…

 4. ha ha ha ha ha
  cum e să fii la guvernare și să faci cum a semnat USR, pun pariu că pesedei se zvârcolesc noaptea-n pat.

 5. din fericire „accidentele voite” ale USL, cum a fost de a lasa USR la guvernare, desi TRADATORUL GRIVCO cu siguranta a regretat ,ridica Romania

 6. Cum e să fii Partid Sovietic Distrugător și să nu poți fura ,ați uitat ,,cum adică io in Țara mea sa nu pot fura,,.
  FELICIT USR ,FELICIT OMUL GHINEA.
  SĂ NU POATĂ PSD FURA ASTA ÎI OMOARĂ CU ZILE .

 7. PSD = Grup Infractional Organizat. Restul e gargară. Până când o să vadă lumea că singurul partid valid e USR, o să stăm capră cu toții și or să ne tufă infractorii cum vor.

 8. pă bucăți, doar asa trece.

 9. Domnule Manfred , ai cumva cunoștință despre MONSTRUOZITĂȚILE din PNRR-ul României .

  • Calificativul ala ti se potriveste tie , pun pariu ca esti vreun pensionar care stai pe perfuzii la antene si ai asteptat toata viata sa ti se mai dea si tie ceva , ce daca fura astia ???!!!!!

  • @Alex, pun pariu că n-ai citit PNRR, tu nefiind pensionar și logic neavând timp, ca să fiu elegant!
   De aceea tu nu pricepi că multe ținte din PNRR, care oricum erau exagerate pentru situația reală în care este Romania, în conjunctura creată acum de criza energetică globală și mai ales de razboiul de lângă noi, au fevenit efectiv inadecvate.

  • @Alex, viața bate filmul din PNRR pentru că multe ținte au devenit inadecvate pentru câțiva ani.

  • @Alex, criza energetică globală și razboiul de lângă noi au schimbat fundamental paradigma privind rezilienta, deci PNRR a devenit deocamdată o himera, dar e greu să fie recunoscut acest fapt.

 10. @Alex, pun pariu că n-ai citit PNRR, tu nefiind pensionar și logic neavând timp, ca să fiu elegant!
  De aceea tu nu pricepi că multe ținte din PNRR, care oricum erau exagerate pentru situația reală în care este Romania, în conjunctura creată acum de criza energetică globală și mai ales de razboiul de lângă noi, au fevenit efectiv inadecvate.

 11. @Alex, pun pariu că n-ai citit PNRR, tu nefiind pensionar și logic neavând timp, ca să fiu elegant!

 12. PSD e mafia hotilor, or sa puna tara asta pe butuci! Idolu lor e Putin, restu e gargara pt pr.osti.

 13. @Antena 3 și zece e monstruozitate să nu poți fura!!!???.
  Nu (drăguță) monstruozitate e să trăiești din furt-hotie.
  Știi cred unde era locul hoților pe timpul lui Isus.
  Aprooooopooooo,ne poți da câteva din acele monstruozități?.
  Să ne ( luminăm) și noi .
  Aștept .

 14. @Alex, criza energetică globală și razboiul de lângă noi au schimbat fundamental paradigma privind rezilienta, deci PNRR a devenit deocamdată o himera.

 15. @Alex, criza energetică globală și razboiul de lângă noi au schimbat fundamental paradigma privind rezilienta.

 16. M-am chinuit să postez ceva de genul ăsta ca să înțeleagă și Alex, dar nu mi-a mers.

 17. Asta e o solutie pe termen scurt. p
  Pe termen lung tot pe renewables se merge. Obiectivele pentru 2024 sunt duse, pentru 2030 nu.
  Pana la urma e o treaba buna ca s-au mai temperat excesele ca de exemplu goana de a dezafecta centralele nucleare.