G4Media.ro

EXCLUSIV VIDEO INTERVIU Laura Codruța Kovesi: Președintele Iohannis mi-a cerut în vara…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

EXCLUSIV VIDEO INTERVIU Laura Codruța Kovesi: Președintele Iohannis mi-a cerut în vara lui 2018 demisia de la șefia DNA. Am refuzat. Rolul meu nu este să ajut președinții să treacă peste momente delicate când trebuie să explice propriile lor decizii

Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a declarat, într-un interviu pentru G4Media.ro, că președintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia în vara lui 2018 de la șefia DNA, înainte de a semna decretul de revocare din funcție, obligat printr-o decizie a Curții Constituționale, dar spune că a refuzat să demisioneze.

”Rolul meu nu este să ajut președinții să treacă peste momente delicate când trebuie să explice propriile lor decizii”, și-a explicat Kovesi refuzul de a demisiona, precizând că nu avea motive să plece din funcție. Kovesi a mai spus că aștepta la finalul mandatului ca cineva să-i mulțumească pentru ce a făcut, nu să-i ceară demisia.

Șefa Parchetului European s-a aflat, marți și miercuri, într-o misiune în România, unde s-a întâlnit cu mai mulți miniștri ai guvenrului Ciucă și cu reprezentanți ai parchetului.

 • Rămâi pe G4Media.ro pentru interviul integral cu șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi: ce s-a întâmplat cu dosarul în care era anchetată de către Secția Specială, ce spune despre afacerea BMW, despre dosarul vaccinurilor și despre o eventuală cadidatură la prezidențiale în 2024?

  Imagine și montaj: Ovidiu Micsik/ Octav Ganea/ Inquam Photos

Redăm mai jos un fragment din interviul acordat G4Media.ro de șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi:

DT: O altă mică curiozitate. Este adevărat că președintele Iohannis v-a cerut demisia în vara lui 2018 înainte să semneze decretul de revocare?
Laura Codruța Kovesi: Da, este un lucru pe care nu l-am făcut public. A fost o discuție între noi. N-am considerat că trebuie să fac public acest lucru. Mi-a cerut demisia. Am refuzat.

DT: De ce?
Laura Codruța Kovesi: Pentru că nu avem niciun motiv să demisionez. Rolul meu nu este să ajut președinții să treacă peste momente delicate când trebuie să explice propriile lor decizii. Nu mă consideram vinovată cu nimic. Așteptam să ….la finalul mandatului, dacă am fost revocată, cineva măcar să mulțumească pentru ce am făcut, nu să-mi ceară demisia.

DT: Ați fost dezamăgită că v-a cerut demisia atunci?
Laura Codruța Kovesi: Nu, nu.

DT: Cum ați luat-o?
LCK: N-am luat-o în niciun fel. Știam că este acea decizie a Curții Constituționale. Știam că trebuie să semneze decretul de revocare. Mă așteptam să mi se spună ok, mulțumim pentru ce ai făcut la DNA, bine, rău nu contează. Eu am mulțumit tuturor celor care au fost înaintea mea și colegilor pentru munca lor. Mi s-a cerut demisia. Am zis că nu, ce zic eu dimineața când mă uit în oglindă? Vreau să fiu cu conștiința împăcată, să fiu liniștită. Și asta a fost.

DT: Bun. DNA-ul pe care l-ați condus câțiva ani a marcat recent 20 de ani de la înființare. Privită cu detașare de la Luxemburg, ce ați spune azi despre activitatea DNA?

Laura Codruța Kovesi: Detașată nu pot să fiu, am lucrat 5 ani acolo. Au fost 5 ani foarte grei și cu colegi care și-au asumat foarte multe riscuri. Vă amintiți că o perioadă lungă de timp toți am fost hărțuiți, umiliți, atacați, făcuți în toate felurile, doar pentru că am îndrăznit să ne facem treaba. Eu nu zic că am fost perfecți, nu zic că am fost perfecți, nu zic că dosarele au fost perfecte.

Poate au fost colegi care au făcut greșeli, poate că au fost  dosare în care n-a fost sută la sută perfecțiunea, dar ne-am străduit, am încercat să arătăm că legea este egală pentru toată lumea. Am avut curaj, ne-am asumat ceea ce avem de făcut. Deci, pentru mine, DNA rămâne o instituție care va fi în sufletul meu și nu pot să fiu detașată. Și sunt aceiași oameni în DNA acum. Dacă ar fi să comentez, aș spune: nu-i lăsați singuri. Deci, o perioadă lungă de timp, cel puțin până a început Parchetul European să lucreze, ei au fost lăsați singuri.

Rep: De către cine, cine nu trebuie să-i lase?

Laura Codruța Kovesi: De toate celelalte autorități ale statului. Singurii care i-au sprijinit a fost încă opinia publică, probabil că n-au obținut rezultatele la nivelul de așteptare al societății, dar eu văd că ei se străduiesc, eu văd că muncesc.

Sunt aceiași oameni care au curaj și acum, nu sunt singuri. Sunt împreună cu Parchetul European și lucrăm împreună. Și avem dosare în care lucrăm împreună cot la cot și sunt convinsă că o să vină și rezultate. Deci, dacă ar fi să zic de ceva de DNA aș zice: nu vă lăsați și continuați și fiți curajoși.

E greu, e dificil să-ți asumi responsabilități, dar ai o instituție în spatele tău, ești protejat de lege, că ești independent și acum ai și o instituție europeană care trebuie să stabilească niște standarde și care te ajută. Deci, doar cumva să-și regăsească curajul și să lucreze în continuare, pentru că sunt convinsă că o fac. (Interviu transcris cu ajutorul Vatis Tech)

Context

Președintele Klaus Iohannis a revocat-o pe data de 9 iulie 2018 pe Laura Codruța Kovesi de la șefia DNA. Anunțul nu a fost făcut de președinte, ci de purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi, care a declarat că ”în executarea deciziei CCR, președintele Iohannis a semnat astăzi decretul de revocare a doamnei Kovesi din funcția de procuror șef DNA”.

Decizia CCR a venit după refuzul președintelui Klaus Iohannis de a o revoca pe Kovesi de la șefia DNA. Cererea de revocare fusese înaintată de fostul ministru al justiției, Tudorel Toader, în timpul guvărnării Dăncilă (PSD). Ulterior, CCR a soluționat conflictul dintre Președinție și Guvern, obligându-l pe șeful statului să o revoce pe șefa DNA.

În luna mai 2020, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) i-a dat câștig de cauză Laurei Codruța Kovesi în procesul intentat după ce a fost revocată în urma deciziei CCR.

CEDO a stabilit că fostei șefe a Direcției Naționale Anticorupție i-a fost încălcat dreptul de a merge în instanță pentru a se apăra, drept garantat de articolul 6 § 1 din Convenție.

Totodată, instanța europeană i-a dat dreptate Laurei Codruța Kovesi în privința dreptului la liberă exprimare a opiniilor, pornind de la acuzația fostului ministru al Justiției. Tudorel Toader a notat în raportul care a stat la baza revocării că fosta șefă a DNA și-a încălcat atribuțiile făcând declarații presei internaționale.

Curtea Europeană a stabilit că fosta șefă DNA și-a exprimat puncte de vedere referitoare la modificările legilor Justiției în limitele libertății de exprimare și că a transmis public punctul său de vedere asupra reformelor, în calitate de șef al instituției Anticorupție. CEDO susține că acest lucru nu a încălcat sub nicio formă prevederile legale ci, dimpotrivă, s-a încadrat în dreptul său la liberă exprimare.

CEDO a concluzionat că această îndepărtare a Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA a învins scopul menținerii independenței judiciare și a avut consecințe asupra celorlalți procurori și judecători care au participat la dezbaterile publice privind reformele legislative.

Laura Codruța Kovesi a fost votată de Parlamentul European pe data de 31 octombrie 2019 în funcția de șef al Parchetului European.

Citește și

EXCLUSIV VIDEO INTERVIU Kovesi, despre dosarul deschis la Secția Specială pe vremea lui Dragnea: Nu se întâmplă nimic. Este ținut acolo, în mod nelegal, probabil în dorința de a intimida pe alți magistrați din sistem, de a-l arăta. Uitați ce vi se poate întâmpla

EXCLUSIV INTERVIU Ce a discutat Kovesi cu Predoiu, Câciu și Bode/ Finațele, somate să transpună o directivă europeană privind contrabanda/ În primele 8 luni de activitate am primit 0 cazuri pe ceea ce înseamnă fraudă cu TVA și contrabandă

EXCLUSIV VIDEO INTERVIU Kovesi, despre o eventuală candidatură la prezidențiale în 2024: Nu, nu, nu, nu. Am negat și în alte limbi ale Uniunii Europene. Nu am de gând să fac acest lucru

EXCLUSIV VIDEO INTERVIU Kovesi, întrebată dacă Parchetul European anchetează achiziția de BMW-uri: Nu pot să confirm, nu pot să infirm / Când primim plângeri sau atunci când sunt informații în spațiu public că s-a comis o infracțiune care vizează fraudă cu fonduri europene, noi deschidem dosar

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

83 comentarii

 1. Codruta, sper sa ai timp sa te ocupi si de Iohannis + camarila lui.

  • Doamne Ajuta!

  • Doamne ajuta X2 🙂

  • Si noi trebuie sa avem timp sa iesim la vot sa ne ocupam de cei care de 33 de ani paraziteaza tara asta si au supt si maduva din ea!

  • Ce trucaje avea Klaunul in el 🤣🤣🤣🤣

  • LA CEREREA CUI A PUS ccr IN BULA PE CARE A DAT-O „DE INDATA” ? 😁😁😁
   CINE A SCOS CORUPTIA DIN SECTIUNEA siguranta nationala ? 😁😁😁

  • Dar de ea cine sa se ocupe?
   Parca a plagiat ,sau plagiatul ei e ok
   Ce a făcut la Bruxelles pentru România? Fosta eleva a Monicăi Macovei este tot o sorosista
   Asta mai lipsește României sa fie 10 ani președinta și ne-am desființat ca tara

  • @mary :
   Nu a plagiat deloc.
   Toate comisiile au constatat acelasi lucru.
   Sa apara mici similitudini este ceva inerent intr-o lucrare de doctorat, in care apar termeni specifici, proceduri, legi, cutume, care nu pot fi modificate.
   Daca intr-o lucrare despre Eminescu, de exemplu, spui ca s-a nascut la Ipotesti, ca este cel mai mare poet al Romaniei, ca a scris Luceafarul, nu inseamna ca ii plagiezi pe cei care au mai scris acelasi lucru.
   O lucrare de doctorat trebuie sa dovedeasca, printre altele, cunosterea profunda a domeniului.
   Intr-o lucrare in care autorul sistemului PAL sau SECAM, din televiziune, scrie in introducere si despre sistemul de antena, despre selectorul de canale, despre tubul catodic, nu inseamna ca autorul sustine ca a inventat toate aceste componente.

 2. Codruța președinte!

  • Eram sigur ca ești spălat bine pe creier…..numai voi va găsiți idoli absoluți.

  • Corect / gresit, Care „va”, ca Dumnezeu e doar unul. 😂

  • @corect,

   Nu este spalat pe creier, nici unul dintre userei nu este spalat pe creier, asta este starea lor naturala, naivi si analfabeti functionali.
   Este o vorba pentru astia, de unde nu-i nici dumnezo nu cere.

  • Cine?H-eroina.Sigur.

  • Au iesit papagalii la comentat… Penibil
   Dar cand votezi actuali si viitori puscariasi, e normal ca doamna Kovesi sa iti stea in gât. Sau „rât”…

  • Iartă-i, Doamne, că nu știu ce fac!
   PS. Și, Doamne, nu-i așa că zisele tale au putere de poruncă, nu de recomandare ?

  • Președintele n-are nici o putere,a fost bună la justiție,au căzut „greii”de care nu avea nimeni curaj să se atingă.

 3. PNL = PSD … asta este roMANIA.

 4. eu tot cred ca iohannis a gresit atunci. ccr a zis doar ca presedintele trebuie sa o demita pe sefa dna. iar iohannis trebuia sa zica: da, ok, sunt de acord, presedintele trebuie sa o demita. si se incheia toata povestea. in decizia ccr nu scria ca trebuie sa o demita azi sau maine, scria doar ca presedintele e cel care demite sefa dna, ceea ce e conform legii. iohannis a demis-o imediat. nu trebuia. sau poate ca si el a vrut sa o demita.

  • poate? e clar ca vroia sa scape de ea! ii era si ii este frica de ea.

  • E mai mult decat evident din substratul interviului ca Iohannis era sub presiune sa o demita urgent pe Kovesi. Pe linie Grivco – Antenista- Uselista.
   Pe vremea aia inca juca bine rolul cu anti PSD dar nu putea ignora decizia cartelului.

 5. Ioha un sarlatan de joasa speta sustinut de clanul mafiot psd+pnl. A pacalit poporul de doua ori ca sa fie ales presedinte. Dupa cum zice proverbul „Ulciorul nu merge de multe ori la apa”, astptam dreptatea divina!

 6. Eroina care a plagiat, dar nu așa mult ca Ponta 😀 😀 😀

  • Ce a plagiat ? Stii ? A „plagiat” din lucrarea uneia, Laura Codruta Lascu, adica tot ea, din vremea cand nu era maritata.

  • Autoplagiatul e tot plagiat.

  • Tu realizezi cât reprezintă 4% !?
   Hai să-ți pun problema altfel: câți doctori din lumea asta pot afirma cu mâna pe inimă că procentele de „plagiat” din lucrările dânșilor sunt mai mici de 4% ?
   Te rog să nu-i aduci in discuție pe doctor Bode sau pe doctor Ciucă…! Vorbim de doctori adevărați, nu de „vraci” sau de „tămăduitori”…

  • @gogu :
   Nu a plagiat deloc.
   Toate comisiile au constatat acelasi lucru.
   In perioada de pregatire a tezei, doctorandul trebuie sa dea niste examene, sa prezinte niste referate si sa publice niste lucrari stiintifice, in domeniul in care se pregateste.
   Este normal ca teza sa contina si parti ale referatelor si articolelor autorului.
   Nu este nici plagiat, nici autoplagiat.
   Arata etapele pe care le-a parcurs autorul, in pregatirea trezei.
   Dimpotriva, o teza care nu se bazeaza pe nicio experienta anterioara, care nu are in spate articole, carti, studii ale autorului, trezeste dubii asupra paternitatii tezei.

 7. Pentru „unitatea de elită” de la Ploiești, când va răspunde „eroina”? Penal.

  • La clanul „Cosma” te referi?
   Aveți apă caldă la Ploiești ? Nu!!? Vinovatul o fi tot Portocalā !?

  • Nu am pretentia ca stapanesc subiectul, dar am avut mereu senzatia ca procurorul Portocala a platit nu pentru unele gafe pe care le-a facut, a fost distrus fiindca si-a facut datoria si a indraznit sa-i atace pe mafioti, necedand santajului lor.
   Propaganda facuta e mafioti prin intermediul unor trompete din presa, a prins si la unii cinstiti, dar naivi.

 8. Sunt sanse destul de mari pt normalitate in tara asta.
  Dupa ce în 10 ani, de mandat Iohanis, Carmen Iohanis nu se va fi dat dusă din Sibiu, pot urma 10 ani in care sa fie extrasă din Sibiu, de ex pe la Târgşor, acolo e un loc foarte potrivit pt dânsa.

 9. Presedintele RATAT! 10 ani cu acest individ si nu lasa nimic in urma lui. Nimic. Protectorul PSD si purtator de tucal de varan. Presedintele GRIVCO

  • DE AIA L-AU PUS VARANU & CO ? SA LASE IN URMA LOR ?

  • Nu e presedintele grivco, ci viitorul presedinte a lu’ Nato, Codruta tocmai a batut ultimul cui in numirea acestuia…

  • Fiecare să gândească faptele!Deci:
   1.faza în care Băsescu o critica pentru că dosarul Revoluției a stagnat și a tot întârziat cu trimiterea în judecată atâtea zeci de ani .Mimica Luluței era în sensul de frustrare.Întrebarea este dacă Băsescu caută doar să creeze impresia că el vrea să meargă dosarul și nu vrea Luluța și că el nu i-am cerut vreodată să o lase mai moale.
   2.vezi înregistrarea în care pretindea subordonaților procurori,, să decapeze,, până la prim ministru.Oare nu era mai bine să pornească ,,in rem,,de la fapte și a face apoi legătură cu persoane,deși asta e atribuția procurorului și evident a judecătorului,nu a șefului procurorilor.

 10. Vestan, unii dintre cei ce comenteaza pe aici sunt, probabil, analfabeti functionali, insa altii sunt pur si simplu analfabeti. Ce-i mai grav insa este faptul ca cei din urma au totusi capacitatea de analiza si de a-i face pe ceilalti analfabeti functionali.

 11. Toti trotinetistii care il fac pe Iohannis infractor l-au votat de doua ori, sa fie clar.

  • Corect, razbunarea noastra, pe seamă, va fi cruntă!!
   Iohanis se apropie cu pași mari de raul facut de Iliescu generațiilor intregi de români.

  • Eu votez numai la locale, dar in 2024 voi vota AUR pe linie.

 12. normal..ca premierul de la grivco elevul lui dan voiculescu sa ceara demisia la toti care sunt corecti..la puscarie cu tine si tot pesedeu&penele

 13. Sigur ca a dimeso, doar i-a cerut demisia inainte de a o demite.
  Ea a refuzat.
  Deci parerea mea este ca Presedintele si- adorit ca L.C.K ,sa nu mai fie sefa la D.N.A,….asa ca a dato afara.
  Daca ar fi ramas ,jumatate din PSD ,PNL ,si altii au fi fost trimisi la pârnaie.
  Alt fel n-ar fi reusit sa faca acest guvern di ,, merda”.

 14. Cred ca a dat Iohannis petrecere pentru infractorii PSD-PNL-UDMR cand au dat-o afara pe Kovesi, in 2018!
  Toata lumea astepta ca el s-o apere, iar sarlatanul de la Cotroceni a trimis purtatoarea de cuvant sa anunte demiterea lui Kovesi, nici macar nu a anuntat personal…

 15. Iohannis ne-a tras teapa, iar pentru ce n-(a) făcut ar trebui tras la răspundere. A pus pe butuci justiția, educația, sănătatea și economia. Ba chiar și apărarea, pentru ca n-a făcut achizițiile necesare, iar acum avem un război la ușa. Codruța scăpa Europa de leprele astea! Doar tu poți sa faci asta. Ai sprijinul nostru!

 16. Toti suntem manjiti de cand intram la gradinita.Din acel moment ne contaminam cu inefabilul romanesc si devenim vulnerabili in fata stapanitorului acestei lumi. Produsul final de metabolism al poporului roman va fi uritzenia fizica si sufleteasca ,probata prin relatiile interumane si distrugerile aduse mediului inconjurator de bipezii vorbitori de limba romana.DNA e doar o oglinda sparta.Sa vad daca apare comentariul ,sau cenzorii contributors s-au extins si la voi.Nu am injurat nici macar psd-ul

 17. Preşedinte-Samsar Autovit, aduc BMW din Germania, stare foarte bună, ţinut în garaj, de o doamnă bătrânică, mergea dăcât duminica la slujbă cu ea.
  Relaţi la tel.: 07********
  Rog seriozitate!

 18. johanis ai b elit-o !
  nu te iarta astia ,probleme…. mai bine fugi ca ai” imunitate ” scazuta de la stres

 19. 1. Are dreptate, cu demisia, dar uneori trebuie să te orientezi. După cum se știe, a fost demisă (corect sau nu – e alta discuție), iar președintele s-a trezit forțat de PSD. Cu puțin tact se putea ajunge la o soluție de compromis
  2. Kovesi să nu pozeze în neprihănită. Și ea a făcut jocuri politice, pe vremea lui Băsescu.
  3. Un șut în fun.d e, într-adevăr, un pas înainte, dar durerea rămâne

 20. Eugen nu uita, se iau cu apă… chiar și așa durează până își fac efectul.

 21. si umflatii de la anre

 22. AM stat ca prostii la coada sa votam un patetic care a promis sa scoata PSD de la guvernare…doar ca el i-a bagat inapoi! Ce presedinte e asta…nici la bloc nu e bun. Un mincinos prefacut, amator de calatorii si BMW….wurst cu de toate!

 23. Arunci vorbe fara sa le argumentezi. Tipic postac de mahala….stai geana pe card ca poate iti baga astia banii…sau mergi la armata lui Putin ca iti da niste bani in plus

 24. Știți filmele alea cu psihopați-demenți, care au un fetiș/altare într-o cameră obscură din grota în care își duc existența de pe o zi pe alta, cu fotografii și bucăți rupte din ziare despre o anumită persoană?
  Ăsta e @eujen al nostru…
  E marcat profund și irecuperabil după LCK. Sper să nu fie vreun fost coleg de-al ei de prin liceu sau facultate… decepționat din dragoste neîmpărtășită…

 25. nu uitati cum Iohannis a decis prin acceptarea candidaturii doamnei kovesi postul pe care il ocupa azi doamna in cauza . decizia ccr era clara .

  • Ce minciuna grosiera.

   Kovesi a candidat practic pe persoana fizica pentru functia de sef al Procuraturii Europene. Sustinerea lui Iohannis a fost sublima, dar inexistenta.

   De altfel, e deja clar ca pozitia lui Iohannis fata de justitia din Romania coincide cu cea a lui Dragnea: oamenii politici trebuie sa aiba imunitate 100% in fata justitiei. Cel mai clar s-a vazut asta cand naivii aia de la USR au incercat sa schimbe legile justiei si sa demareze o procedura transparenta de selectie a procurorilor sefi de parchete. Iohannis i-a dat afara din guvern si si-a adus „prietenii” inapoi, aia cu care se intelege.

  • dl Haos al tau e o jigodie ordinara!

 26. Daca era cum zici, Kovesi era si acum sefa la DNA.

  Ca USL-ul chiar are grija de slugile lui din justitie: vezi Savonea sau Licu sau Tudorel Toader sau Netejoru sau Alina Ghica si pot continua pana maine. Toti stau bine, pe gramazi de bani si de functii.

 27. Romania stat esuat? Cu siguranta, fara o justitie puternica va fi un stat esuat si atata timp cat nu vom avea justitie, nu vom intra nici in Schengen, nici in ZE, nici nu ne vom integra cu adevarat in civilizatie. Trebuie respectate niste principii de baza in orice democratie, iar Kovesi se asigura ca sunt respectate. Doar ca, atunci cand nu ai sustinere de la seful statului, cel care trebuie sa fie „gardianul” valorilor democratice, nu iese nimic. Aum Romania va ramane intr-o zona obscura, dominata de coruptie. Felicitari Klaus!

 28. Dar de ea cine sa se ocupe?
  Parca a plagiat ,sau plagiatul ei e ok
  Ce a făcut la Bruxelles pentru România? Fosta eleva a Monicăi Macovei este tot o sorosista
  Asta mai lipsește României sa fie 10 ani președinta și ne-am desființat ca tara

  • Consumul excesiv de Hoția TV ( a lui Ghiță) și Varanul 3 duce la pierderea rațiunii! Nu există tratament!

  • Ce a facut Bruxelles pentru Romania? Multe, de la un moment dat, cel al intrarii in EU, unde nu meritam sa intram. Fara EU eram ca R.sia. Si asa nu suntem departe. Fara DNA-ul condus de doamna Kovesi eram si mai rau. Nu, nu presedinta, desi as vrea, dar cred ca poate sa faca mult mai mult de la Bruxelles. Avand in spate o instututie care o sprijina, care exact asta vrea de la ea. Nu institutiile cu picioare de carpa din RO care se inclina in fata clanurilor de tot felul.

 29. Încrengături de interese străine în defavoarea statului roman! să facă și mutra lor un ban!

 30. Da ma, cum sa nu! Daca zice buborel care isi cara amanta print tot felul delegatii, sigur asa este!
  Ca sa nu mai zic cum dadea lege ca sa isi pastreze postul, ca sa isi poate face fisu cabinet.
  Ai dreptate la fel cum numarai 180km de conducte schimbate de sarma…

 31. Iti aduc aminte ca pe timpul lui Ceasca era asa de izolati si asa de inapoiati, ca ne-a trebuie 30 de ani dupa revolutie sa intelegem democratia si evolutia umana.
  Tu ai ramas nostalgic si inapoiat.

 32. Dintre Ficusul șarlatan și LCK, femeia a dovedit mai mult curaj decât sluga de la Grivco. Restul sunt basme…

 33. E clar că nu s-au înțeles la șpagă/influența căci de aici neînțelegerea între marii tătuci ai justiției „executive”.

 34. Tot respectul pt aceasta doamna!
  Singura persoana care a dat dovada de coloana vetebrala si nu s a lasat corupta in niciun fel! Pacat ca nu a fost lasata sa epureze gunoaiele din Guvernul nostru, pentru ca noi, romanii, meritam mai mult.

 35. Votezi pe m.ă-t.a, sclavule !

  E bine ales momentul, Grivco se visa la NATO !
  Va ieși la pensie Ficusul urât de toți, și de USL-iști, și de USR-iști.

 36. Nici nemtii nu mai sunt ce erau odata.

 37. Kovesi este pe cale sa devina cel mai puternic funcționar al unei instituții europene, dacă nu cumva a și devenit deja. EPPO ar putea schimba UE și manariile cu bani europeni. Problema este ca mafiile naționale și chiar din instituțiile europene sunt uneori prea puternice, iar banii europeni sunt sifonati și cu ajutorul Comisiei. Sa nu credeți ca nu se știe acest lucru, dar este o înțelegere tacita.

 38. & Dacă „Astra Giurgiu” era și despre Mariana Nicolescu, dosarul „ICA” și despre doctorul Mencinicopschi, iar despre Eugen Simion rolul și funcționarea actuală a justi’iei, ?

 39. @Eugen,
  Domnu’ profesor i-ar fi găsit bube-n cap și ceLui de Sus pentru un ban-grămadă și pentru un locșor călduț, pentru el și pentru pu.toarea de fiu-su…

 40. Cera mai mare frica a propagandei e sa fie Codruta presedinte.

 41. Daca ajunge Codruta presedinte credeti ca va mai ramane vreun FSN-ist prin tara?

 42. Au revenit fricile vechi.

 43. O sa se intoarca USR la putere apoi o sa plangeti dupa Codruta.

 44. De ce mai?

 45. Daca tot insista propaganda s-ar putea ca Codruta sa se razgandeasca si sa vrea la presedentie, insistati!

 46. la mijloc este loialitatea si recunostinta fata de regimul care a consacrat-o, Dl. Iohannis nu are treaba cu asta, nu a apartinut grupului respectiv, este din alt ” film”.

 47. G4media, ati ajuns de rasul curcilor, cenzurati la greu, rusine!!

 48. @eugen :
  Cele 20 de pagini erau numai aberatii, culese din presa aservita mafiei psd si pnl, fara nicio dovada si care fusesera demontate integral de exceptionala Sefa a DNA.
  De exemplu, infractorul Tudorel a spus ca din cauza DNA, statul a platit milioane de euro despagubiri unor infractori. Statul nu a platit niciun ban din cauza DNA, ci din cauza conditiilor din inchisori.

 49. @eugen :
  Exceptionala sefa a DNA si-a facut in mod exemplar datoria.
  A dat dovada ca este inteligenta, corecta, competenta, curajoasa, hotarata, incoruptibila si nesantajabila.
  Doar de asemenea persoane avem nevoie in justitie si in toate functiile de conducere ale statului.

 50. Klawn-ul e un gunoi care si-a mintit ordinar alegatorii. Langa ilici este locul tau in istorie.