G4Media.ro

EXCLUSIV Unde se vor vaccina bucureștenii: 200 de puncte vor fi deschise…

sursa foto: Guvernul României

EXCLUSIV Unde se vor vaccina bucureștenii: 200 de puncte vor fi deschise în Capitală, cele mai multe la Romexpo, Circul Metropolitan, Palatul Copiilor, în malluri și spitale

Aproximativ 200 de puncte de vaccinare anti-COVID vor fi deschise în Capitală, cele mai multe urmând să fie organizate la Romexpo, Circul Metropolitan, Palatul Copiilor, în malluri și spitale, a declarat, luni, pentru G4Media.ro, șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) București, Oana Nicolescu.

Oana Nicolescu a precizat că au fost verificate într-un interval de 7-10 zile circa 80-90 de spații pentru organizarea centrelor de vaccinare, iar dintre acestea au fost selectate cele care să asigure cele mai bune condiții, să fie cunoscute de oameni și să se poată ajunge ușor la acestea.

Toate centrele de vaccinare vor trebui să fie avizate și funcționale până în 15 ianuarie. În fiecare centru vor fi mai multe puncte de vaccinare, în funcție de mărimea locațiilor.

Cele mai mari centre din fiecare sector:

Sectorul 1

– Centrul expozițional Romexpo

Sectorul 2

– Circul Metropolitan București

– Spitalul Colentina

Sectorul 3

– Spitalul de Urgență Floreasca

– Gral Medical

– Spitalul Colțea

Sectorul 4

– Grand Arena Mall

– Palatul Copiilor

Sectorul 5

– Liberty Center Mall

Sectorul 6

– Clubul Seniorilor Mihai Eminescu

– Centrul medical Doris

Șefa DSP București, Oana Nicolescu, a precizat pentru G4Media.ro că organizarea centrelor de vaccinare pe stadioane nu se poate face deoarece în primăvară vor avea loc la București meciuri în cadrul Campionatului European de Fotbal. Ea a mai explicat că aceste centre vor fi organizate pentru o perioadă îndelungată.

În schimb, vor fi centre de vaccinare pentru populație în clinici private care au pus spații la dispoziție și în spitale publice, cum sunt Obregia, Floreasca, Universitar, Militar.

În 15 ianuarie urmează să înceapă etapa a doua de vaccinare anti-COVID, în care vor fi imunizate persoanele peste 65 de ani și cele cu boli cronice, precum și personalul din domenii esențiale.

Citește și

11 categorii de boli cronice vor fi incluse în etapa a doua de vaccinare anti-COVID / Cum se pot programa persoanele de peste 65 de ani

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Iuhuuuu!💃🕺💃🕺

 2. Unde se vor vaccina cei care vor 😉

 3. Sa fie sanitari aia care vor :)))))

 4. Sa fie sanitari aia care vor :)))))

 5. la satu mare unde ne vaccinam? G4 media, sau in alte locuri din tara, voi nu stiti decat de mitici josnicilor

 6. Pot sa am medicul de familie in Bukarest iar eu locuiesc la Pitesti.
  Urmatoarele luni.
  Ma pot vaccina oriunde decat Bukarest?

 7. Stati cuminti in curand va puteti vaccina si prin corespondenta si on line 😆 totul sa nu va imbulziti!!

 8. Iar OUGul de la Ministerul Sanatatii, ala care i-a incaierat pe Boc si Vlad Voiculescu, inca NU a aparut!!!!!
  Azi e in 11 Ianuarie, din 15 incepe Vaccinarea etapa a 2-a!
  11.01/2021: „Emil Boc, președintele Asociației Municipiilor din România și primarul municipiului Cluj Napoca, a declarat azi că dacă ministerul Sănătății nu rezolvă problema Finanțării pentru Organizarea Centrelor de vaccinare, edilii vor fi nevoiți să ia bani de la bursele elevilor.
  Vom compromite procesul de vaccinare din România”, spune președintele AMR.
  „Așteptăm forma finală a OUG pe care sperăm ministrul Sănătății să o corecteze cu alocarea financiară pentru administrațiile locale. În Strategia Națională de Vaccinare, ADOPTATA de Guvern în decembrie, se spune foarte clar că pentru îndeplinirea obiectivelor date administrațiilor locale, Guvernul ALOCA resurse de la Bugetul de stat. Faptul că un ministru al Sănătății a ignorat un act oficial al Guvernului spune multe. Administrațiile locale nu doresc să mai fie Cenușăreasa. Am fost puși în fața faptului împlinit.”, spune Emil Boc.
  Președintele Asociației Municipiilor din România a declarat că primarii vor fi nevoiți să taie bani din alte părți, dacă nu vor primi finanțare.

  „Ar însemna să luăm bani de la burse, de la creșe, de la obiective de investiții și să asigurăm susținerea financiară. Unii pot, alții nu pot. Vom compromite procesul de vaccinare din România, care este de interes național”, a declarat edilul.

  Întrebat dacă va cere demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, Boc a spus că nu interferează cu decizia politică din coaliție.

  „Chelutielile legate de centre și de dotare se ridică la 5 Milioane de euro numai pentru Cluj-Napoca. MAINE avem discuții la nivel guvernamental pe marginea inclusiv a acestui subiect. În primul rând, ministrul Sănătății să facă actul normativ în concordanță cu legile statului român, să citească ordonanțele de urgență anterioare și să pună în concordanță actul normativ cu aceste texte. Este treaba politicienilor să rezolve problemele, nu interferăm cu activitate coaliției”, a mai declarat Boc.

  Evident ca OUGul va fi completat cu mentionarea Sursei de finantare de la Bugetul de Stat, NU de la autoritatile LOCALE(cum scrie acum in OUG!) iar Vlad Voiculescu ii va cere scuze lui Boc!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Pai, nu?!

 9. Și ce legătură are ce spune Boc cu ce spune articolul?

 10. Dorim o programare pentru 2 persoane pentru vaccin covid la spitalu colentina sau spital floreasca