G4Media.ro

EXCLUSIV Ucraina a dat acceptul pentru măsuratorile în zona Bîstroe, operațiunea a…

EXCLUSIV Ucraina a dat acceptul pentru măsuratorile în zona Bîstroe, operațiunea a început sâmbătă / Echipa e formată din doi specialiști români și unul ucrainean

Specialiștii români și ucraineni au început sâmbătă măsurătorile cerute de România, a declarat pentru G4Media Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Autoritățile ucrainene au aprobat sâmbătă planul de acțiune și tot sâmbătă au început primele măsurători în zona Bîstroe, a declarat Scrioșteanu pentru G4Media.

”Am avut sâmbătă o întâlnire la nivel tehnic cu privire la planul de măsurători, s-a agreat planul tehnic, au demarat măsuratorile, azi e deja a doua zi. Lucrurile decurg conform graficului. În prima zi s-au masurat 3 km dintrun braț secundar paralel cu brațul Chilia, urmează și Bîstroe, estimăm că operațiunea se finalizeaza in 10-12 zile”, a spus secretarul de stat.

Scrioșteanu a mai declarat pentru G4Media că măsurătorile sunt realizate ”de o echipă comună de specialiști aflați pe nava alocată de autoritățile ucrainene. Pe navă sunt doi specialiști români și unul ucrainean”.

Oficialul din Ministerul Transporturilor a anunțat că odată ce măsurătorile vor fi terminate, va începe etapa de analiză, de circa zece zile, la finalul căreia vor fi făcute publice concluziile.

Reamintim că scandalul din jurul canalului Bîstroe a fost declanșat de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a acuzat Ucraina în februarie că ar face lucrări de adâncire a canalului fără să aibă acceptul României.

Ucraina a respins acuzațiile și a anunțat că e de acord cu măsurători în comun ale adâncimii canalului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Si? Ne-a furat Dunărea Ucraina sau sluga Rusiei, Grindeanu, execută porunci date de Putler?

 2. @HUSH – Io zic sa mai citesti o data articolul. „pe navă sunt doi specialiști români și unul ucrainean” care vor efectua masuratorile. Crezi ca utilajele ucrainene masoara altfel decat cele romanesti? Sau daca pe nava scrie Ucraina, metrul are alta dimeniune?

 3. Grindeanu politrucul are nevoie sa fie tras pe liniile CFR … moarte.

  • Ba mai bine pe alea pe care nu franeaza locomotivele CFR

 4. @Kafka
  Io n-as fi asa sigur pe metrul romanesc, daca e cel folosit de PSDragnea. Dupa cum poate iti aduci aminte, 80km se dadeau la plata drept 100, la firma TELDRUM – unde punea Grindeanu rama-n carlig…
  Deci metrul PSD are 80cm. Eu sper ca au ucrainenii o ruleta gradata cu metrul etalon. 🙃

 5. @ inapasevedeinvers – 😂