G4Media.ro

EXCLUSIV Topolinski, notificat că a încălcat termenele de livrare a celor 100…

EXCLUSIV Topolinski, notificat că a încălcat termenele de livrare a celor 100 de milioane de măști. Ministerul Sănătății admite că nu poate rezilia contractul decât peste două săptămâni dacă nu vor ajunge în țară toate măștile / Tătaru amenințase că va rezilia contractul în două zile

Ministerul Sănătății a trimis, vineri, către Naguma Medical Supply o notificare prin care anunță compania că a încălcat termenele de livrare a celor 100 de milioane de măști, care trebuiau aduse în țară în termen de șapte zile de la depunerea garanției de bună execuție pe data de 10 august, dar admite că Naguma are la dispoziție încă 15 zile pentru aduce restul de măști. Potrivit ministerului, până în  prezent, Naguma a adus în țară 46.665.550 măști, iar termenul limită pentru livrarea restului de măști până la 102.634.450 este 18 septembrie.

Amintim că ministrul sănătății, Nelu Tătaru, avertiza la 1 septembrie, că Naguma, controlată de omul de afaceri canadian Michael Topolinski, mai are doar două zile pentru a-și îndeplini obligațiile, altfel contractul va fi reziliat. Tătaru mai susținea că în țară au ajuns doar 39 de milioane de măști, cifră contrazisă azi ciar de notificarea oficială a ministerului, care vorbește de 46 de milioane de măști.

Topolinski se declarase în urmă cu câteva zile surprins de declarațiile ministrului Tătaru. Omul de afaceri canadian afirma în urmă cu două zile că nu a primit nici o notificare oficială din partea Ministerului Sănătății privind eventuale nemulțumiri referitoare la întârzierea livrărilor. El mai susținuse că are la dispoziție o perioadă de grație de 15 zile de la primirea unei notificări, în caz contrar statul român riscă penalizări de 66 milioane de RON.

”Vom livra măștile mult mai devreme de termenul limită. Astăzi vom livra către trei Direcții de Sănătate Publică încă peste 10 milioane de măști”, a declarat, vineri, Michael Topolinski pentru G4Media.ro

Context

Scandalul măștilor pentru defavorizați s-a internaționalizat. Omul de afaceri Michael Topolinski a trimis, joi, o scrisoare către zeci de ambasade și către organizațiile oamenilor de afaceri străini, în care acuză Ministerul Sănătății că vrea să rezilieze contractul cu Naguma Medical Suplly în beneficiul firmei clasate pe locul doi la licitație, Best Achiții, se arată în documentul obținut de G4Media.ro.

Topolinski susține în scrisoare că va investiga cu ajutorul unei firme specializate firma Best Achiziții ”pentru a identifica și urmări banii care se scurg de la bugetul de stat” și amenință că va trimite informațiile obținute la DNA. Omul de afaceri canadian mai anunță că a dat în judecată publicația ”Gândul”, pe care o numește ”fițuica domnului Budeanu”.

Contractul subsecvent pentru cele peste 100 de milioane de măști, în valoare de 73 600 000 lei, a fost semnat, pe data de 11 august cu firma omului de afaceri Michael Topolinksi. Primul lot trebuia să vină la două zile de la constituirea garanției de bună execuție, care trebuia depusă în maximum 5 zile de la semnarea contractului. Iar în termen de o săptămână ar fi trebuit livrate toate măștile. Garanția de bună execuție a fost plătită abia pe data de 21 august și după notificarea Ministerului Sănătății.

Primele măști au fost livrate de Naguma Medical Supply SRL abia în 24 august, după ce Ministerul Sănătății a somat firma să respecte prevederile contractuale. Din 24 august au mai trecut 8 zile, iar potrivit graficului de livrări din contract prezentat mai sus, toate cele peste 100 de milioane de măști ar fi trebuit să vină în România până pe 31 august.

Pe data de 13 august, G4Media.ro a dezvăluit că de la semnarea contractului pe data de 25 iunie, măștile s-au ieftinit spectaculos. Naguma a câștigat licitația din iunie oferind statului român un preț de 0,64 RON pe mască. Dacă ar licita acum, statul ar obține un preț de circa 0.30 pe mască, potrivit surselor G4Media.ro, în condițiile în care prețul la poarta fabricii în China ar fi de circa 0.20 pe masca.

Citește și

EXCLUSIV DOCUMENTE Scandal internațional cu măștile pentru defavorizați. Topolinski a trimis o scrisoare ambasadelor și investitorilor străini în care acuză Ministerul Sănătății că vrea să rezilieze contractul cu Naguma în beneficiul Best Achiziții / Minsterul l-a notificat a doua oară pentru încalcarea clauzelor

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Asta-i buna!!!! Deci omul are 7 zile ca sa livreze mastile, dar in contract se specifica ca are o perioada de gratie de 15 zile de cand e notficat ca nu respecta contractul. Cine plm o facut contractul asta? Asta e o super bataie de joc!!!!

  • Super-juristi angajati pe pile de la guvern si cam toate institutiile (fata lu’ Tutuianu – consilier juridic la PMB)

  • Asta vine din procedurile (de contestatie) specifice pentru licitatii.

  • INCA UN TZEPAR CARE A NIMERIT UNDE TREBUIE, IN TARA IN CARE MAMA PROSTILOR E MEREU GRAVIDA

  • 1. Clauza privind notificarea furnizorului pentru executarea contractului este cunoscută de foarte mult timp, dar abia acum aflăm (şi aflăm asta taman de la Topolinski!) că, în tot acest timp, reprezentanţii autorităţii române nu au trimis notificarea contractuală.

   2. Ăsta este primul indiciu de conivenţă (chiar penală!) cu firma lui Topolinski, împotriva intereselor României! Şi, după deplina tăcere a autorităţilor române, a devenit evident că funcţionarii României nici nu ar fi trimis notificarea contractuală, dacă nu ar fi apărut acum ameninţarea privind penalizarea cu 66 milioane RON a statului român.

   3. Dar acest fapt este bâlbâit de partea română doar ca acuză la compania furnizoare (deşi furnizorul a doar profitat de comportamentul contractual păgubos al functionarilor români), în vreme ce parte română tace mucles despre obligativitatea unor demiteri şi anchete (chiar penale!) la cei vinovaţi de păgubirea statului român prin prost comportament contractual de către reprezentanţii părţii române.

   Asta nu pute a parandărăt la funcţionarii români, domnilor Orban şi Tătaru?!

 2. Numai in Romania o firma cu activitate de 10 luni, 0 angajati, pierdere si cifra de afaceri 0, poate obtine contractul cu statul.

 3. Adică, după ce au expirat toate termenele, măștile vor fi livrate ”înainte de termen ? Excludeți-l pe acest individ de la alte licitații. Un om de afaceri serios nu așteaptă notificări pentru întârzieri, ci își respectă termenele de livrare.

 4. Of… of… of, nea Tatarule ! Asa patesti cand vrei sa fii populist si te repezi la declaratii , fara sa cunosti ce ai semnat sau fara sa te consulti mai inainte cu consilierii juridici… doar ai de-astia in Minister, nu ?!

  PS. Te joaca Topo cum vrea el ! :((

 5. Of… of… of, dom ministru ! Asa patesti cand vrei sa fii populist si te repezi la declaratii , fara sa cunosti ce ai semnat sau fara sa te consulti mai inainte cu consilierii juridici… doar ai de-astia in Minister, nu ?!

  PS. Te joaca Topo cum vrea el ! :((

 6. Of… of… of, dom ministru ! Te joaca Topo cum vrea el ! :((

 7. Lasa mai baieti, c-o sa-l notofocati dupa ce aduce toate mastile in tara! Adicatelea la sfantu’ asteapta!

 8. deci nelule – va mai trebuie mastile alea de care am vorbit prin iulie? stii tu, atunci, la cocosu rosu…ca eu le am intr-un depozit prin voluntari…

 9. Asta e Romania normala! Astia in 9 luni au furat cat PSD-ul in 4 ani. Acum nu mai e cu moje PNL? Privind in oglinda, daca facea PSD exact acelasi contract, sa vezi cata indignare si zoaie erau la postacii de serviciu. Acum sunt mici urecheli. Si o sa mai stam cu astia sa mai fure inca 4 ani!? Hotii striga „hotii”!

  • Dilica, tata si macar daca v-ar da pomeni cum va dadeau aia…:))))))

   PS. Sclaveti pesedaci ce sunteti , mars la Rahova ca-i zi de vizita si p-orma la Ghencea la tatuta, ca acolo-i deschis mereu ! :)))))))

 10. Pare-se că o parte dintre români, cei cu spirit civic „dezvoltat” și cu 2 clase mai mult decât trenul, nu au nici o „greață” privind proasta guvernare, impostura, hoția, spoiala de cultură, pentru ei important este să fie „în capul trebii” un anumit partid politic care minte frumos, care semnalizează într-o direcție dar care merge în alta, pentru care prozelitismul combinat cu ura le închide ochii minților și nu pot conștientiza faptul că vom înlocui o gașcă de învârtiți și oameni de stat șantajabili cu alta asemenea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.