G4Media.ro

EXCLUSIV SONDAJ Doi din 10 români ar pleca la muncă sau și-ar…

sursa foto: Pixabay

EXCLUSIV SONDAJ Doi din 10 români ar pleca la muncă sau și-ar trimite copiii la studii într-o altă țară UE/ Destinația favorită este Marea Britanie/ Salariile mici din România, în topul nemulțumirilor

2 din 10 români ar pleca la muncă sau și-ar trimite copiii la studii într-o altă țară UE, iar destinația favorită este Marea Britanie, conform unui sondaj realizat de Avangarde pentru G4Media.ro. Salariile mici din România reprezintă principala cauză care i-ar face pe români să plece din țară, corupția și clasa politică fiind în coada clasamentului nemulțumirilor.

La întrebarea „Dumneavoastră personal intenționați să plecați din România pentru a munci într-o țară UE în următoarea perioadă?”, 72% din persoanele intervievate au răspuns nu, în timp ce 19% au răspuns da.

În ceea ce privește intenția de a se muta definitiv din România într-o altă țară UE, 12% din români își doresc acest lucru, în timp ce 77% nu.

Topul nemulțumirilor celor care vor să plece în afara țării începe cu salariile mici din România, aproape 4 din 10 români indicând acest motiv. Urmează nemulțumiri legate de stilul de viață, de viitorul României, de clasa politică sau de corupție.

Deși a ieșit din Uniunea Europeană, Marea Britanie este principala destinație a românilor care vor să părăsească țara, 35% dintre persoanele intervievate declarând că ar munci sau s-ar muta definitiv în insulă. Urmează Germania – 18%, Italia – 11%, Franța – 8% și Spania – 3%.

În ceea ce privește intenția de a trimite copiii la studii în afara țării, 51% dintre cei intervievați au declarat că nu își doresc acest lucru, în timp ce 2 din 10 români ar lua această decizie.

Pe de altă parte, 1 din 10 români ar pleca la muncă sau definitiv în SUA dacă s-ar ridica obligativitatea vizelor, în timp ce 72% au declarat că nu ar face acest lucru.

43% dintre cei intervievați au în familia apropiată (părinți, frați, copii , verișori, etc ) persoane plecate la muncă.

Sondajul a fost realizat de Avangarde, în perioada 15-19 august 2021 pe un eșantion de 830 de persoane prin metoda CATI, interviuri telefonice.

sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

24 comentarii

 1. Uauuu,.,. 43% au în familia apropiată persoane plecate în străinătate. Când e recensământul ăla la anu? Sunt curios de amploarea răului facut de hoții ăștia în 32 de ani

 2. Romania este doar cu numele in UE. La nivel de remuneratia fortei de munca suntem un fel de tara bananiera cu angajati platit prost astfel incat comapaniile sa produc mult cu putin. Ar trebui ca salariul minim sa fie dublu de cat este acum astfel incat sa descurajeze explotarea angajatilor pe salarii de mizerie.

  • Pestele de la cap se impute. Asta e rezultatul cand esti condus de peste 30 de ani de hoti.

  • O fi Romania doar cu numele in UE… dar romanii sunt efectiv in UE.
   Daca sunt 1 mil doar in Anglia si 700.000 in Germania… milioane sunt in Spania si Italia. Probabil 1 din 4 romani e deja plecat. Sau 2 din 8 ca sa inteleaga si analfabetii care au scris articolul.

 3. Încă nu au aflat ca Marea Britanie nu mai e UE. Și nici cel care a scris articolul.

 4. Asta inseamna ca majoritatea are incredere in reintoarcerea unui partid solid la guvernare si nu mai pune botul la turnatorii la securitate si piromanii de spitale si locomotive! Ca 20 % din romani sunt lunatici, era clar, vedem majoritatea comentatorilor g4…

 5. Inca mai sunt naivi care cred ca va fi mai bine in tara lor. :))))) Cel mai probabil votantii psd.

 6. Intrebarea corecta cred ca era:

  ati fi dispus sa obtineti bani prin orice mijloace aici in țara pentru a putea sa va intretineti copiii sa invete/locuiasca in strainatate?

  Pentru ca asta e Romania: țara in care lumea stie ca se pot obtine bani usor (ca medic, inspector scolar, director institutie publica, patron de firma cu afaceri cu statul…).

  Dar gandul nostru trebuie sa mearga mereu catre „cei mai saraci”.

 7. 2 din 10 romani ar pleca din Romania , iar restul de 8 sunt deja plecati . Cine ar vrea sa stea intr-o colonie de sclavi platiti ca in Africa si munciti pana la epuizare de catre niste patronasi cu ceafa lata, lipsiti de scrupule, imbogatiti cu ajutorul muncii unor oameni disperati ca nu isi pot plati ratele, nu isi pot cumpara mancare, nu isi pot intretine familia. Apoi tot aceeasi patronasi sunt nervosi ca nu au oameni , ca romanii s-au desteptat si nu mai accepta sa fie calcati in picioare , isi dau seama ca lumea e mare si ca au destule oportunitati in tarile civilizate.

 8. Datele menționate în chestionarul completat contribuie la statisticile pe care le întocmiți.
  Verbițchi Victor

 9. Celor 2 din 10 le urez drum bun printre straini!

  • Sa mearga in Marea Britanie, de exemplu, cum a facut familia Yeats, din motive financiare, dar sa citeasca si cum s-a simtit fiul W. B. printre cei de acolo, banui ca nu s-au schimbat prea mult lucrurile, sau sa vizioneze documentarele lui Ben Fogle.

  • „To Be Dea0d

   To be dea0d is to stop believing in
   The masterpieces we will begin tomorrow;”

   Patrick Kavanagh

  • „To be an exile is to be a cow0ard,
   To know that growth has stopped.”
   Patrick Kavanagh

  • …”Thoug0h you kno0w that no one lo0ves you for
   Wha0t you have d0one,
   But for wh0at you mi0ght d0o.”…
   Patrick Kavanagh

  • „And you perhaps take up religion bitterly
   Which you laughed at in your youth,
   Well not actually laughed
   But it wasn’t your kind of truth.”

   Patrick Kavanagh

 10. 2 din 10 e ff putin, avand in vedere ca sunt 30% din cei sub 65 ani plecati, as interpreta asta in sens pozitiv
  Oricum va fi tara depopulata in 15 – 20 ani
  Vom importa forta de munca din te miri ce tari

 11. #RomaniiTrebuieSaStieCaTrebuieSaFieFericiti!

 12. Deci pentru multi coruptia nu e o problema…Nici clasa politica, desi spun ca Romania nu are niciun viitor. Asta probabil in capul lor e din cauza klingonienilor, a iezuitilor si alte neamuri rele care doresc sabotarea poporului roman.:)) ce tara…ce bobor

 13. Este partea buna a Uniunii: posibilitatea de a trai, lucra, beneficia de protectie sociala, invatamant, pensie, etc, in oricare di cele 27 state membre. Bun, in articol este evocata Marea Britanie, insa probabil pana la iesirea din Uniune. Deoarece a se stabili acum, in MB, est mai complicat.
  Este un lucru absolut normal, dorinta de a trai mai bine. Depinde de ceea ce consideram fiecare ca este „mai” bine. Unii dintre noi se simt bine doar acolo unde s’au nascut si au crescut. Altii, oriunde ajung si isi gasesc un interes (oricare ar fi el)

  Tarile puternice (economic, social, medical) atrag populatiile din tarile medii si mai ales din tarile in curs de dezvoltare. Decand exista oamenii pe pamant, transhumanta a existat si va exista.
  Pentru Romania, emigratia este intr’adevar o mare problema, deoarece in cei 30 de ani trecuti, tara Dv s’a despartit de majoritatea celor peste 5 milioane de activi, care au parasit tara. Si alte tari au trecut prin acest proces: Irlanda, Italia, Portugalia, Spania.
  Irlandezii, Italienii, Portughezii, si’au parasit tarile, de saracie. Pentru a isi asigura un trai mai bun. Exact ceea ce au facut milioanele de Romani. Este in natura humana, dorinta de a trai mai bine. Nimic nou.

  Ceea ce este ingrijorator, insa, este dorinta continua de parasire a Romaniei, dupa 14 ani de integrare in UE. Este intr’adevar un esec al tuturor guvernarilor dintara Dv. Nu au reusit sa ridice nivelul minim, intr’atat incat sa asigure un minim tuturor, pentru ca cei 2 din 10, sa nu doreasca sa paraseasca tara.

  Acesta este intr’adevar esecul guvernantilor tarii Dv, din 2007 incoace 🙁 Trist.

 14. Iar strategia PSD-ului de a creste accelerat salariile si pensiile era strategia corecta. Sa nu va mirati ca vine PSD inapoi la putere in 2024.

 15. Romani, nu plecati nicaieri, ramaneti aici in Romania . Tara are nevoie de voi, pentru a plati Pensiile Speciale smecherilor pensionati la 40 de ani din armata, politie , magistratura si politica , mai ales acum cand aveti dreptul de a munci pana la 70 de ani .

 16. Anangarde = Pieleanu Marius

 17. Sunt mai multi romani decat indieni in Anglia, dar in guvernul britanic, minim unu sfert sunt indieni, iar romanii nu sunt votati nici macar sefi de scara.