G4Media.ro

EXCLUSIV SONDAJ AVANGARDE: Pompierii și SMURD, două instituții controlate de Raed Arafat,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

EXCLUSIV SONDAJ AVANGARDE: Pompierii și SMURD, două instituții controlate de Raed Arafat, în topul încrederii românilor / În trecut, primele locuri erau ocupate de Armată și Biserică

Din rândul instituțiilor din România, populația are cea mai mare încredere în Pompieri (77%), SMURD (63%), Ambulanță (57%), Armată (56%) și Biserica Ortodoxă (55%), indică un sondaj realizat de Avangarde.

În schimb, românii afirmă că au cea mai puțină încredere în Spitale (15%), Parlament (17%), Guvern (20%), Președinție (20%) și DNA (21%).

Sursa foto: Avangarde
 • În majoritatea cercetările sociologice efectuate până în prezent, Biserica și Armata ocupau primele locuri în topul încrederii românilor. Spre exemplu, într-un sondaj realizat de CURS anul acesta, 67% dintre români spunea că au foarte multă încredere în Biserică, în timp ce 64% afirmau că au încredere în Armată.

  De asemenea, un alt sondaj, realizat anul trecut de Laboratorul de Analiză a Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică din România (LARICS), încrederea românilor în Armată era de 67% și în Biserică de 62%.

O pondere semnificativă, de 70% dintre români, s-a poziționat în favoarea rămânerii României în Uniunea Europeană în perioada următoare, indică un sondaj realizat de Avangarde. 9% au spus că ar alege ieșirea din UE, iar 18% nu putut aprecia.

Sursa foto: Avangarde

Întrebați ce ar alege în perioada următoare între parteneriatul Strategic cu SUA și apartenența la Uniunea Europeană, 36% au ales relația mai puternică cu SUA, 35% au ales menținerea relațiilor apropiate cu UE, iar 26% au afirmat că nu pot aprecia.

Sursa foto: Avangarde

Întrebați care ce părere au despre modul în care se comportă alte state vis-a-vis de România, respondenții au declarat că au cea mai bună părere despre relația cu Republica Moldova (53%), SUA (49%), UE (48%), Marea Britanie (44%), Franța (41%) și Germania (40%). La coada clasamentului se află Rusia (4%), Ungaria (13%) și China (24%).

Sursa foto: Avangarde

În ceea ce privește relațiile României cu Rusia și China, românii afirmă că ar alege în procent de 31% apropierea de Beijing, 7% de Moscova, iar 48% au nu au putut aprecia.

Sursa foto: Avangarde

Întrebați ce ar alege între suveranism și globalism, 61% dintre respondenți s-au poziționat în favoarea primei variante, 16% pentru cea de-a doua, iar 21% nu au putut aprecia.

Sursa foto: Avangarde

De asemenea, întrebați pe cine ar alege din președinții americani Donald Trump și Joe Biden, românii au răspuns că 28% l-ar alege pe fostul lider de la Casa Albă, 22% pe actualul președinte al SUA și 40% au răspuns că nu pot aprecia.

Sursa foto: Avangarde

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 22.09.2022 – 30.09.2022, pe un eșantion de 904 de subiecți (populație adultă, de peste 18 ani), folosind metoda CATI (telefonic). Marja de eroare este de +/- 3,4%.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

15 comentarii

 1. Incredere 55% in biserica ? Au incredere sa ce ? Sa nu te pipaie la spovedanie ?

  Cum poti sa ai incredere 60% in SMURD si Ambulanta dar numai 15% in Spital ?

  Aduce Rafila preoti in spitale si se rezolva cu orice problema medicala si spirituala

 2. În cine???

  FALS, CU TOTUL FALS!!!

 3. Cine munceste se vede.

 4. Doua institutii controlate de Raed „Stai acasă” Arafat 🙂

  • Interesant că Arafat este atacat de AUR dar rămâne în topul încrederii. Poate și asta e o cauză că ieri au fost doar câteva mii de năuci la marele miting al lui Simion!

 5. De fapt e doar o institutie, SMURD-ul nu are personalitate juridica fiind un Serviciu prestat de Pompieri si Medici de la UPU!!

 6. 60% suveranisti sunt cei 60% analfabeți functionali, care ar vota cu Trump și care au încredere in armata și biserica, singurele instituții in care personalul nu face nimic, nu probează nimic. Ăștia care greșesc mai și fac ceva, dar romanii se ploconesc cu bucurie in fata escrocilor care vorbesc frumos și trăiesc foarte bine de pe urma aparențelor.

  • Fără Armată nu eram în NATO! Fără NATO acum scriai textul ăsta în rusă și așteptai să îți bată poliția la ușă! În ultimii 20 de ani militarii români au participat în teatre de operații din 21 de țări. Au dovedit ce era de dovedit! 🇷🇴

 7. SMURD, ambulanță, armată și biserica ortodoxă sunt toate cam egale, în marja de eroare! Se vede acum și de ce USR se prăbușește! Este dușmanul declarat al militarilor și Bisericii ortodoxe, adică 4 din cele 5 instituții în care românul de rând are încredere!

 8. Trebuia să răspundă că au încredere în Rangă, Șercan, Kovesi, Angi și Dide! 😀

 9. Auzi la ei…biserica e considerata institutie 😃😃😃 Poate prin alte parti da dar la noi care institutie se minte atat? Nici macar Parlamentul

 10. Masina de pompierii

  Pompierii salvatori

  Pe echimapentul unui pompier scrie pompierii

  Lasati lucrurile cum erau înainte pt ca sunteti prosti.

  Cum naiba pompierii salvatori? Cine sunt ceilalti? Aia care omoara?

 11. Masina de pompierii

  Pompierii salvatori

  Pe echimapentul unui pompier scrie pompierii

  Lasati lucrurile cum erau înainte pt ca sunteti pro3sti.

  Cum na3iba pompierii salvatori? Cine sunt ceilalti? Aia care om3oara?

 12. SOCIAL ENGINEERING