G4Media.ro

EXCLUSIV Scandal în Vrancea: Prefectul județului îl acuză pe primarul Cristi Misăilă…

Foto: Cristi Misăilă / Facebook

EXCLUSIV Scandal în Vrancea: Prefectul județului îl acuză pe primarul Cristi Misăilă că a participat alături de un procuror, un judecător, șeful Antifraudei Constanța și șeful Finanțelor Publice la petrecerea unui condamnat penal în plină pandemie

UPDATE 2: Prim- procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, menționat în sesizarea prefectului, susține că nu a participat la nici o petrecere la restaurantul respectiv, că nu a avut cunoștință despre o astfel de organizare și că doar a mers la local pentru a lua masa, conform unui răspuns al Parchetului pentru G4Media.ro. (Vezi mai jos răspunsul integral al instituției.

Răspunsul Parchetului pentru G4Media.ro
(Răspunsul Parchetului pentru G4Media.ro)

 

UPDATE 1: Președintele Judecătoriei Focșani, menționat în sesizarea prefectului, nu a participat la nici o petrecere și a respectat toate prevederile legale în momentul în care a luat masa la acel restaurant, se arată într-un răspuns al Judecătoriei pentru G4Media.ro. Iată răspunsul integral: ”La data de 12.03.2021, președintele Judecătoriei Focșani a servit masa de prânz la Restaurantul BallRoom Ghibi din municipiul Focșani, împreună cu încă două persoane, cu aproximație între orele 14.30 – 15.45, când a părăsit unitatea de alimentație publică și s-a îndreptat spre sediul instanței, în după amiaza aceleiași zile deplasându-se spre domiciliul său, situat în municipiul Piatra Neamț. Acesta nu a participat la nici o petrecere organizată și/sau desfășurată la restaurantul în cauză și nu a avut cunoștință despre o astfel de organizare. De altfel, la momentul plecării acestuia din unitatea de alimentație publică, se apreciază că în incinta localului nu erau mai mult de 12-15 persoane, care serveau masa de prânz la mai multe mese, cu respectarea prevederilor legale în contextul limitării răspândirii noului coronavirus. În concluzie, se apreciază că magistratul vizat nu a încălcat nici o normă de conduită, legală sau regulamentară”.

Articolul inițial: Prefectul Județului Vrancea, Gheorghiță Berbece, a transmis o sesizare către mai multe instituții publice cu privire la încălcarea normelor sanitare în actualul context pandemic de către primarul orașului Focșani, Cristi Misăilă, alături de alți șefi din cadrul unor instituții publice, prin participarea la petrecerea aniversară a unui afacerist condamnat penal pentru fraude fiscale, conform unui document obținut de G4Media.ro.

Contactat de G4Media.ro, primarul Cristian Misăilă a spus că a participat la eveniment, dar a susținut că au fost respectate toate criteriile prevăzute de lege în pandemie. În ceea ce privește faptul că a participat la aniversarea unui personaj cu condamnare penală, primarul a spus pentru G4Media.ro că ”a avut acest incident cu mulți ani în urmă, a fost reabilitat”. ”Nu a fost o petrecere, a fost o masă, au fost respectate toate criteriile, cu maxim 30% din spațiul sălii ocupat. Nu cunosc să fi fost date amenzi. Eu am ajuns la ora 18.00”, a mai spus primarul Misailă.

Evenimentul ar fi avut loc vineri, 12 martie, în mijlocul zilei și a fost organizat de către patronul mai multor benzinării din Focșani, conform surselor G4Media.ro. Prefectul susține că organizatorul petrecerii are o condamnare penală pentru infracțiuni economice.

Potrivit sesizării, la petrecerea care a durat 12 ore ar fi participat magistrați, directorul adjunct al ITM Vrancea, un șef al Direcției Generale Antifraudă Constanța, șeful Direcției Regionale a Finanțelor Publice din Galați.

Ce arată prefectul de Vrancea, potrivit documentului obținut de G4Media.ro:

„Din informațiile primite, evenimentul a fost organizat în sala de festivități a Ballroom Ghibi din Focșani, eveniment cu implicații grave în pandemia de coronavirus, iar reprezentanții/conducătorii instituțiilor reprezentative în statul Român trebuie să fie primii care dau exemplu de responsabilitate și respectare cu strictețe a măsurilor de protecție.

În data de 12.03.2021, mai multe persoane cu funcții de conducere de la:
– Direcția Generală Antifraudă Constanța
– Direcția Regională a Finanțelor Publice Galați (șef Petrică Munteanu)
– Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani (procuror-șef Drîmbă)
– Administrația Județeană a Finanțelor Publice (director Iamandi Florin)
– Judecătoria Focșani (președintele Iulian Păun)
– ITM Vrancea (director adjunct Ciocan Sebastian)
– IJP Vrancea
– Primarul Municipiului Focșani

au participat la aniversarea zilei de naștere a unei persoane cu cazier penal pentru infracțiuni economice grave, cu încălcarea tuturor măsurilor de siguranță instituite prin Legea 55/2020”.

Prefectul arată în sesizare că petrecerea a durat circa 12 ore, timp în care au participat 60-70 de persoane. Mai mult, arată prefectul, petrecerea ar fi avut loc în timpul orelor de program.

Polițiștii s-au autosesizat și au dat peste 20 de amenzi în valoare totală de 13.000 de lei, potrivit surselor G4Media.ro.

Foto: Primarul din Focșani, Cristian Misailă (Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Trupa de elita , vrancea e pe drumul cel bun cu asemenea cardasie .

  • Nu e ca si cum a omorat pentru banii aia.
   Coruptia ucide e ceva de neinteles.
   Sa ai bani cu sacul si sa nu te poti bucura de ei duce la paranoia

 2. TARE !

  PS. Mai vrem ! :))

 3. Lupu paznic la oi 🙂
  Adica daca ai respectat o lege care scrie ca ai capacitate de 1000 si tu ai avut 100 e ok?
  Cand mananci nu deschizi gura?
  Care e diferenta dintre un concert si astia?
  Legi de forma interpretabile si conducatorii traitori in ro.
  Pana si Merkel ar luao razna cred ca e ceva din sol sau apa.

 4. Tablou de famiglie: „Foști și viitori penali petrec”. Din tablou răzbat duioase acorduri de manele.

 5. Bă mai lipsea Oprișan și era aproape toată gașca jja al dreacului de hoți

 6. De fapt omul a vrut sa demonstreze ca are „spate”. Pentru „initiati” se poate vedea si traseul spagilor cu aceasta ocazie.

 7. Elita politică pusă pe o rebelă socializare și un prefect riguros pus pe o solemnă monitorizare.

 8. Vai de capul nostru, ce agramat…

 9. Mafioții bugetari petrec, ce să facă și ei… Păi voi știți ce remușcări și sentimente de vinovăție îi chinuie pe ăștia când le intră, cumulate, pensia specială și salariul pe card în timp ce ei freacă menta pe-acasă?

 10. Asta i cosa nostra ,aranjamente,hotii,aici se pun la cale,astia-s mafiotii din fiecare judet,nasul primarul sau presedintele consiliului judetean.

 11. Ofticos rau prefectu ‘ !

 12. Ofticosul !
  Sesizat fiind de catre verisoara, medic stomatolog, numita sef la Spitalul jud.VN;
  Cercetarea va fi facuta de anchetatorul agent Berbece jr., transformat din ajutor de săf dă post cel mai consilier de consilier al ministrului MAI …
  Nici vorba de „nepotism”, doar e pe competență, ce naiba !