G4Media.ro

EXCLUSIV Proiect de lege care interzice oricărui magazin să își formeze singur…

EXCLUSIV Proiect de lege care interzice oricărui magazin să își formeze singur prețul la raft, cu girul ministrului Agriculturii. Plata către furnizori a produselor perisabile, în maxim 7 zile

Un proiect de lege inițiat de deputatul liberal Cristian Buican, cu girul ministrului Agriculturii, Adrian Oros, vrea să le interzică tuturor comercianților – indiferent de cifra de afaceri – să își formeze singuri prețul la raft pentru produse agroalimentare.

De remarcat că inițiatorul legii, Cristian Buican, este asociat în două firme de producție în domeniul agro-alimentar, potrivit declarației de avere. Una dintre ele Lovagro SRL, e activă în domeniul creșterii oilor și caprelor, iar Lovapi SRL – creșterea altor animale.

Inițiatorul proiectului susține în expunerea de motive că vrea să transpună prevederile unei directive europene ce protejează producătorii în relația cu marii retaileri, dar Consiliul Concurenței arată că o astfel de prevedere încalcă atât legislația privind concurența, cât și legile pieței.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.