G4Media.ro

EXCLUSIV Procesul de extrădare a Elenei Udrea, amânat pentru sâmbătă / Fostul…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

EXCLUSIV Procesul de extrădare a Elenei Udrea, amânat pentru sâmbătă / Fostul ministru are ordonanță de reținere valabilă până luni/ Ea a fost prinsă în Bulgaria după ce a fost condamnată la 6 ani închisoare

Fostul ministru al dezvoltării, Elena Udrea, a fost prinsă, joi după amiaza, în Bulgaria, după ce a plecat din țară în cursul dimineții prin vama Giurgiu. Udrea a plecat în ziua în care Înalta Curte de Casație și justiție a condamnat-o definitiv la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, respingând astfel recursul în anulare formulat de avocatul acesteia, Tudorel Toader, fostul ministru al justiției.

Polițiștii nu au găsit-o acasă pe Elena Udrea, la vila din Corbeanca, unde s-au deplasat în cursul după-amiezei de joi pentru a pune în executare sentința Înaltei Curți de condamnare la închisoare în dosarul Gala Bute, au declarat pentru G4Media.ro surse polițienești. Ulterior, Poliția Română a dat-o în urmărire internațională, fiind emis pe numele ei un mandat european de arestare.

Ora 17.25: Avocata din Bulgaria a Elenei Udrea a declarat că la proces a lipsit traducătorul autorizat, potrivit Antena 3. Elena Udrea a părăsit judecătoria fără să facă declarații.

Ora 16.55: Judecătorii bulgari din Blagoevgrad au amânat pentru sâmbătă, la ora 14.00, procesul Elenei Udrea, potrivit surselor G4Media. La termenul de vineri au lipsit anumite acte care nu au fost traduse la timp. Judecătorii bulgari decid dacă o extrădează pe Udrea în România

Ora 16.20: Procesul Elenei Udrea are loc la judecătoria districtului Blagoevgrad

Ora 16.16: Elena Udrea a ieșit din țară joi la ora 11.24, cu trei ore înainte de pronunțarea sentinței

Ora 16.12: Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, a declarat la Antena 3 că ”dacă justiția din Bulgaria va ajunge la concluzia că a fost un proces neechitabil s-ar putea să refuze extrădarea”

Ora 16.06: Antena 3 difuzează în buclă, de zeci de ori, imaginile exclusive înregistrate cu Elena Udrea adusă de polițiștii bulgari în fața judecătorului.

Ora 16.01: Elena Udrea a fost adusă în sala de judecată, după cum arată imaginile difuzate de Antena 3. Imaginile o arată pe Elena Udrea adusă la instanță de polițiștii bulgari.

Ora 15.37 Audierea Elenei Udrea în fața instanței va avea loc la ora 16:00, au declarat surse judiciare pentru G4Media.

Ora 15.02 Ce aflăm după condamnarea și fuga precipitată a Elenei Udrea – Un editorial al jurnalistului Dan Tăpălagă despre fuga Elenei Udrea în ziua sentinței. 

Ora 13.55 Elena Udrea se află pe drum spre instanță, au declarat surse judiciare pentru G4Media. Decizia aparține autorităților bulgare și este una de ultim moment. Inițial, procurorii obținuseră o prelungire a ordonanței de arestare pentru 72 de ore, dar cel mai probabil actele întocmite de autoritățile bulgare au fost finalizate mai rapid, înainte de termenul prevăzut în ordonanță.

Ora 12.39: Potrivit procedurilor din Bulgaria, Elena Udrea trebuie sa fie apărată de un avocat. În cazul in care nu își permite un avocat ales, atunci i se va repartiza unul din oficiu.

Ora 12.38: Potrivit surselor G4Media.ro, condițiile de detentie din Bulgaria sunt mai proaste decât în Romania

Ora 12.09: Udrea a cerut anularea unor datorii la stat în valoare de 120.000 de lei, dar instanța a anulat procesul după ce avocatul ei a făcut o greșeală de procedură și a invocat faptul că a fost operat la ochi. Vezi mai multe detalii într-un articol EXCLUSIV G4Media

Ora 11:47 În cazul Elenei Udrea, care a fost prinsă pe teritoriul UE, corespondența în cazul procedurii de extrădare este intermediată prin instanțele celor două țări (cea în care a fost prins inculpatul, respectiv cea în care trebuie să fie extrădat) și nu prin intermediul Ministerului Justiției, care nu joacă un rol principal în procedură, dar poate ajuta la derularea ei, comparativ cu situațiile în care inculpații sunt prinși pe teritoriul unui stat non-membru UE, iar MJ are principalele atribuții, au explicat pentru G4Media surse judiciare.

Ora 11:44 Elena Udrea va fi dusă în fața instanței din Bulgaria luni, după ce ordonanța arestării procurorilor a fost prelungită încă 72 de ore, au confirmat sursele judiciare consultate de G4Media.

Ora 11:25 Instituțiile care poartă corespondența în cazul extrădării Elenei Udrea sunt Biroul de Executări Penale din cadrul Tribunalului București, care ține legătura cu Interpol, și procuratura din Blagoevgrad.

Ora 10:32 Ministrul Justiției, Cătălin Pedoiu, a declarat vineri că Ministerul Justiției nu are atribuții legale în procesul de extrădare a Elenei Udrea din Bulgaria, dar va sprijini acest proces dacă îi va fi cerut acest lucru. Detalii, aici.

UPDATE Vineri, 8 aprilie, ora 10:25 Elena Udrea se află încă în arest la Petrich, conform ordonanței de 24h de reținere, eliberată de poliție. Ordonanța este valabilă până în această seară, dar procurorul o poate prelungi cu încă 72 de ore, ceea ce ar însemna că fostul ministru ar putea să-și petreacă tot weekendul în arestul bulgarilor. Nu se știe cu certitudine dacă Udrea va fi prezentată instanței astăzi.

21.29 Elena Udrea și-a așteptat sentința în Sofia și a plecat spre Kulata în momenul în care a aflat că a primit condamnarea definitivă la 6 ani de închisoare cu executare, au declarat surse judiciare pentru G4Media. Pe străzile din Bulgaria există niște puncte de verificare cu camere stradale, care au ajutat autoritățile să identifice mașina în care se afla și care era aceeași cu care ieșise din țară și care fusese semnalată de polițiștii români colegilor bulgari.

21.00 Elena Udrea va fi adusă vineri la Judecătoria Blagoevgrad, conform surselor judiciare consultate de G4Media.

20.13 Elena Udrea a fost dusă la arest în cadrul Poliției de Frontieră Petrich, conform surselor judiciare consultate de G4Media.

20.09 Invitat la Antena 3, joi seară, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu vrea să comenteze decizia judecătorilor spunând că ”nu se poate bucura” și că nu a cunoscut-o pe ”doamna Elena Udrea”, întâlnind-o doar de câteva ori.

Referitor la părăsirea țării de către aceasta în dimineața sentinței judecătorilor, Marcel Ciolacu a spus că ”totul ține de educație” și că îi amintește că una dintre lecțiile importante ale creștinismului este ”smerenia”.

În timp ce era anchetată de magistrați, Elena Udrea s-a înscris la Facultatea de Teologie (UBB) spunând că alege calea spiritualității. Doi ani mai târziu a fost exmatriculată pentru că nu s-a prezentat la niciun examen, conform conducerii facultății:

 • ”Dacă te trezești dintr-o dată ministru la Dezvoltare, fără nicio muncă în interiorul partidului, de obicei sfârșești… La tinerii politicieni le-aș spune să ia etapă cu etapă, e bine să treci prin toate etapele, ca să înveți. Orice urcuș foarte rapid are și o coborâre pe măsură”, a mai spus Marcel Ciolacu, joi seară, la Antena 3.

19.51 Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, este cel care a redactat și susținut sesizarea Guvernului la CCR pe tema formării nelegale a completurilor de 5 judecători. În procesul recent pierdut de Elena Udrea, „Gala Bute”, Tudorel Toader a fost avocatul acesteia. Tudorel Toader și-a bazat contestația în anulare invocând tocmai nelegalitatea completului de cinci judecători, altfel spus a exploatat în calitate de avocat un demers pe care l-a făcut pe când era ministru.

19.32 Faptul că Elena Udrea a încercat să se sustragă executării pedepsei fugind în Bulgaria nu este pedepsit de legea penală românească și nu reprezintă infracțiune. Potrivit experților consultați de G4Media, singura consecintă ar fi catalogarea condamnatului drept persoană care prezintă grad de risc și măsuri sporite de pază în penitenciar. Potrivit Codului Penal Românesc, reprezintă infracțiune doar ”Ajutorul dat făptuitorului în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor într-o cauză penală, tragerii la răspundere penală, executării unei pedepse sau măsuri privative de libertate se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”.

19.28 Bărbatul care o însoțea pe Elena Udrea are în jur de 50 de ani și se numește Vasile Alexandru, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Potrivit acestora, Udrea se află acum în custodia polițiștilor din Kulata. Autoritățile bulgare nu ar fi anunțat încă partea română dacă o vor duce azi la instanță pentru măsuri preventive sau în cursul zilei de mâine.

sursa foto: Captură Google Maps

18.57 Mandatul european de arestare eliberat de instanță a fost transmis bulgarilor, care fac documentația de depistare și o prezintă instanței. Instanța bulgărească ar urma să dispună o măsură preventivă, apoi începe procedura de extrădare, au explicat pentru G4Media.ro surse judiciare.

18.37 Elena Udrea se afla cu un bărbat în mașină în momentul reținerii sale în Bulgaria, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro.

18.36 Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Udrea ar fi fost prinsă la Kulata, aproape de granița cu Grecia.

Sursa Foto: Surse G4Media.ro

18.33 Elena Udrea, pe data de 5 martie: ”Unde să fug, sunt mamă și am în grijă un copil. Rămân în țară indiferent ceea ce se va decide. Suntem la justiție, nu suntem la biserică. Tatăl acelei fetițe ucise de șoferița beată a blestemat judecătoarea care a eliberat-o. Sunt emoțiile unor oameni, ale unor oameni care au în grijă și un copil, nu este ușor deloc.”

18.06 Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a anunțat joi că Elena Udrea a putut ieși din țară pentru că nu avea restricţionat dreptul la liberă circulaţie. Vezi aici precizările poliției de frontieră.

18.03 Anul trecut, procurorii DNA au încercat să nu se mai repete episodul din 2018, când Udrea a fugit din România pentru a nu fi dusă la închisoare, însă judecătorii de la două instanţe au refuzat să-i interzică plecarea din ţară. Detalii aici.

17.38 Ce dosare mai are Elena Udrea pe rol. Marea problemă din dosarul finanțării ilegale a campaniei prezidențiale din 2009, unde a primit o sentință de 8 ani închisoare în primă instanță. Detalii aici

17.35 Poliția Română anunță într-un comunicat oficial că Elena Udrea a plecat din România joi dimineață, înainte de pronunțarea sentinței definitive prin care a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare. Poliția arată în comunicat că împotriva Elenei Udrea nu erau dispuse măsuri preventive sau interdicții. Detalii aici

17.15 Potrivit surselor G4Media.ro, Elena Udrea nu avea interdicție de a părăsi țara nici alte măsuri preventive. Potrivit legii însă, interdicția de a părăsi țara poate fi luată doar în timpul urmăririi penale sau de către instanța de judecată în timpul procesului. Instanța putea dispune control judiciar, iar în interiorul acestuia măsura suplimentară de nu părăsi localitatea sau țara. Problema este că în stadiul procesual în care se afla Elena Udrea, respectiv judecarea contestației în anulare, aceste măsuri nu mai puteau fi dispuse dat fiind că Elena Udrea exercita o cale extraordinară de atac, au declarat pentru G4Media.ro experți în drept penal.

16.50 Elena Udrea apare pe site-ul Poliției Române la secțiunea persoane urmărite. Ea este încadrată de alți trei fugari: Badea Abel, condamnat pentru infracțiuni la regimul circulației, Bratu Gheorghe Constantin, condamnat pentru furt, și Filip Cosmin Titu, condamnat pentru furt din locuințe.

”Împotriva numitei Udrea Elena – Gabriela a fost emis mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. 44 din 05.06.2018 de catre Tribunalul Bucuresti – Sectia I Penala, fiind condamnata la 6 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si abuz in serviciu”, se arată pe site-ul Poliției. Foto: Politia Romana

16.46 Au început procedurile de dare în urmărire internațională.

16.24 Elena Udrea ar fi ieșit prin țară prin vama Giurgiu, joi dimineața, înainte de condamnare.

Elena Udrea a fost condamnată joi de Înalta Curte de Casație la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, potrivit sentinței pronunțate de complet în sala de judecată. Decizia e definitivă. Instanța a respins constestația în anulare și a menținut sentința de 6 ani închisoare.

Elena Udrea trebuie să plătească aproape 3 milioane de euro, respectiv 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism şi să achite 600.000 euro către martorul Corin Boian şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean. În plus, instanţa a dispus confiscarea în folosul statului de la Udrea a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei.

Dosarul a fost instrumentat de procurorul DNA Marius Bulancea, care a anchetat modul în care a fost organizat din bani publici meciul de box din 2011 de la Romexpo dintre Lucian Bute și francezul Jean-Paul Mendy pentru centura de campion IBF la categoria supermijlocie. Era pentru prima oară când Lucian Bute boxa în fața publicului român pentru o centură de campion în boxul profesionist.

Dosarul DNA a plecat de la investigația jurnalistică realizată de Gazeta Sporturilor. Potrivit procurorilor DNA, citați de GSP, Udrea a hotărât organizarea Galei Bute, după discuții cu Rudel Obreja, după care le-a cerut subordonaților din Ministerul Dezvoltării să găsească soluții pentru finanțarea meciului, „urmărind obţinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute”.

Citește și

BREAKING Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Condamnarea e definitivă / Udrea trebuie să se predea sau poliția o va căuta la domiciliu

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

147 comentarii

 1. Ce surpriza, (ne)asteptata

  • sustinere pentru Emilia Sercan.

  • Ati cautat si acasa la Tudorel? Poate o tinr in pivnita la el la Vrancea.

  • Probabil ca nu avea nici o interdicție, ca mai toti smerii tarii.

  • Astea-s urmările legilor date de pesedeu și aprobate de CCR-ul lui Dormeanu !
   Au făcut in așa fel legile, incât toți borfașii din România să scape de pedeapsă !
   Dacă le rețineau CI sau pașapoartele, nu mai puteau să fugă !
   Au preferat să-i facă scăpați pe toți infractorii care puteau să-i dea-n gât pe pesediștii care beneficiază de pe urma furturilor acestor hoți !

  • Probabil că acum proiectează încă un copil împreună cu Sebi in Serbia. Acolo este paradisul infractorilor.

  • Nici nu ne-am închipuit că vrea să fugă !

  • Sa nu vezi tu ca magistrat că există un risc cu o probabilitate ridicată ca aceasta persoana sa fuga din țara înainte de proclamarea sentinței – mi se pare improbabil. E la mintea cocosului, nu de elita intelectuala cu salarii si pensii speciale!

   Având in vedere spețele anterioare in care alti inculpați judecați pentru fapte de corupție au folosit același modus operandi de a fugi,
   legislația trebuia rapid îmbunătățită cu mențiunea: “si pt judecarea contestației în anulare, cale extraordinară de atac, sa se poată dispune control judiciar, iar în interiorul acestuia măsura suplimentară de nu părăsi localitatea sau țara! “,
   urmată de îmbunătățirea Codului de Procedura Penală – Art. 145 Măsuri preventive, Art 148. a), f), etc.

   Aceste solicitări/ inițiative trebuiau sa vina din partea MP, MJ, MAI, si de la parlamentarii puțini care mai preprezintă cetățenii onesti! Dar nu!

  • Poate e momentul ca toti cetățenii romani onesti sa devina avertizori de integritate si sa depună plângeri împotriva acestor institutii care subperformeaza:
   – MJ, MP, MAI, Parlamentul (majoritatea parlamentarilor corupți care nu îmbunătățesc legislația) –
   pe:
   Cod Penal, Art. 297 Abuzul în serviciu, Art. 277, Compromiterea intereselor justiţiei + Art. 304 Divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice (caz Sercan & similare) neglijenta in serviciu, asta in plus fata de alte fapte de corupție si asimilate corupției.

   G4Media, publicați-mi si comentariul 2.

  • Da… exact ca ăla din Scurta viață fericită a lui… Stelică.
   Tu nu auzi ca nu Serviciile stabilesc preventia cu privire la stabilitatea naționala?
   Fiecare cu „felia” lui… pină rămân doar cojile 🤪

  • Ca au arestat-o pe Udrea nu-i nici o scofala. Coruptia multa, marunta, medie ne afecteaza in continuare si cred ca afecteaza tot mai mult tocmai pe amarati. Pensionarii (in varsta) au inceput sa se imprumute ca sa traiasca.

  • Vorba lu Vanghelie .. „ãstia nici nu stiu sã fure” poate fi extrapolatã cu „ãstia nici nu stiu sã fugã,sau sã scape” 🥶😂 JUSTITZIA DIN ROMÂNIA din 1945 si pânã în prezent,a fost,este si va fi (most of times 😏) o mare mizerie politico mafiotã. Românistanul „ieuropean” ..

  • Citesc ce spun toți vitejii, dar când a plecat Ghiță, toți Psd-istii ați tăcut mâlc. Da, știm, la el s-au prescris faptele.

  • Ce noroc, încă o știre care acoperă știri mai importante.Recesiune, incompetenta, preturi, tarife.

  • Astia sunt prea smecheri pentru PSD-isti. 🙂

 2. E în Serbia !

  • dar baietii aia care ii pupau chestia aia mare, un (pretins) domn si un sufleu 0 barat, nu mai apar sa ne spuna ce minunata e si ce treaba mare face la ministerul dezvoltarii?

  • Haule,baules .. fsnisme/psdiste oligarho $€koorist3 .. 🥶🗽

  • Sa remarcam ceva. Basescu pierde procesul si in aceeasi zi i se ridica paza SPP iar a doua zi primeste hartia ca trebuie sa paraseasca casa. Probabil ca sentinta nici macar nu era redactata dar efectele se produceau deja. Cine era seful SPP ?? Iohannis. Cine este seful de facto al guvernului ?? Iohannis. Ura presedintelui fata de Basescu este imensa dupa cum se vede si din cazul Udrea. La alti fugari cererile de extradare se faceau dupa luni bune de la plecarea infractorului, cu greseli strecurate intentionat, sa nu poata fi aplicate. In acest caz bulgarii o opresc pe Udrea pe baza unei sentinte de care au auzit la radio. Sa fim seriosi. Aici s-a implicat statul roman, la cel mai inalt nivel, sa arestezi o persoana doar asa, la ordin probabil ilegal, unde ati mai auzit ??? E bine ca au prins-o pe hoata Udrea, care ne sfida pu gentile ei care costau cat leafa pe an al unui roman obisnuit, dar Iohannis imi devine si mai urat. Dupa ce a dat Romania din nou pe mana Ciumei Rosii foloseste putere pentru reglarea unor conturi personale. Urat, Domnule Iohannis, foarte urat. Ca paltonul aruncat pe masina de protocol.

 3. Este plecata puțin pana la minimarketul din colt, din Costa Rica.

  • voteaza psdpnl ca merge bine tara

  • Voi vota USR cu Wiener is Ungureanu ca sa nu mai am job daca nu ma vaccinez optional si eventual sa nu mai fiu primit nici la spital.

  • Marsh gonoi bolsevic! USR s-a infiintat acum 5 ani iar Udrea e nascuta din FSN-PDSR-PD!

  • Predoiu trebuie arestat pentru ca e complice la fuga javrei.

  • Sosoacã .. tu esti ?! 🇷🇺👹💣🗽💫🇪🇺

  • Ni mai ce se bucura AUR-istii umar la umar cu PSD-istii. 🙂

 4. Să verifice la Căpitănie la Constanța, că pentru un căpitan de cursă-lungă e joacă de copil să ajungă cu șalupa in Costa Rica, chit că are o vârstă și mai are și probleme cardiace…

  • Si cat se bucurasera nepoatele lui Nea Vaselina de la Targsor ! :((

  • Salut @Su,
   Coana Voluptuța sparge tot ce întâlnește în cale de la atâta furie…
   PS. Ai vreo veste ? E bine, știm noi cine ?

  • Scara,
   nicio veste din pacate !

  • Scara
   Spune-i lui Voluptuta sa se linisteasca pen’ ca au prins-o in Bulgaria pe Nutzica !

   PS. Cu o trusa intreaga de „jucarele” !

  • Oameni rai, voia si Lenuta sa faca o excursie la greci sa prinda ultravioletele inainte de inceperea sezonului estival.

  • @Su,
   Dacă primești ceva te rog să-mi dai și mie de veste…
   Voluptuța nu mai poate de bucurie…Zice că nea Alifie i-a promis din „jucărelele” păstrate de pe vremea lui Livache, chit că unele s-au cam tocit in blana deasă a lui Hamsterică…

 5. Casa si ce mai are vor acoperi parte din prejudiciu. Cucoana, fosta ospatarita a Basaului, nu va fi gasita prea curand. A plecat sprijinita de loialii din servicii.

  • Cei care ar trebui sa o aduca inapoi in tara, penelistii Predoiu (Justitie) si Bode (Ministerul de Intene) sunt si mafioti, si incompetenti, asa ca Udrea va sta linistita in strainatate si va trai din banii furati din Romania.
   Nici PNL, nici PSD sau UDMR nu vor ca Udrea sa plateasca pentru golaniile facute, e de-a lor, de aia au si facut-o scapata.

  • @abc
   Ca de fiecare dată, după cum se demonstrează, manânci că_kt!

 6. S-a ras in cap si a iesit din tara cu pasaportul lui Basescu.

  • Chelia mai merge, dar tremuriciul lui base este mai greu de simulat.

  • Sosoacã .. tu esti (USR istorie)?! 🇷🇺👹💣🗽💫🇪🇺 Este cã duci dorul unui neo RSR cu un patriarh rosu,propagandã cu îndoctrinare maximã si harnealã patriotardã ptr majoritatea gusterilor cu mafiotzealã statalã ptr nomenclatura rosie ?! Ah .. the good old golden dictatorial regime 🧛

 7. A plecat escroaca după ce a furat cât a putut de mult, altfel de unde bani pentru pensiuni și terenuri vaste pe care și le-a cumpărat. A luat exemplu de la Ghiță care și-a pierdut urma și nu-l mai caută nimeni.

  • Toata lumea stie ca Ghita e in Serbia. Si sarbii stiu ca Ghita al nostru e la ei.
   Din cate stiu, nu avem acord de extradare cu ei.

 8. Regimul Băsescu, care a fost susținut de toți actualii useriști, va rămâne în istorie ca cel mai corupt regim post-decembrist.

  • Sigur ca da, ca useristi au lasat-o sa fuga din tara.

  • De PSD nimic? 😂😂 Justiția voastră, fug Coruptii din tara, normal, cu ajutorul vostru bineînțeles!

  • Satyricon, spune-le tu tati cum sta treaba.
   Actualii USRisti de azi sunt nepotii minerilor din ’90, chemati de Iliescu.
   Sa stie lumea adevarul. HAI CU PSD, HAI CU PNL, HAI CU AUR.
   Sosoaca Presedinte. Simion Prim Ministru!
   слава россия

 9. Normal că i s-a spus că vin s-o ia, asta e România, corupția e tradiție.

 10. Dar ce , e vreo surpriza in stirea asta ?

  PS. Surprinzator ar fi fost ca politistii s-o gaseasca acasa !

  • Cea mai mare surpriza e ca a fost condamnata, cu toate ca pro.c.u.r.orul a incercat sa ceara rejudecarea, sa se prescrie !
   Cu toate ca desemnerea definitiva a lui Petrov ca turnator a fost un indiciu in sensul condamnarii toapei.

 11. Probabil a plecat de ieri si avea si covorul rosu intins. Asa cum nu ati reusit sa il luati pe Ghita, tot asa nu veti reusi cu Elena. Politia Romana e incompetenta si uneori ‘voit’ incompetenta.

 12. pnl si psd permite hotia.. aia iese cand vrea afara, face ce vrea de 10 ori
  Bode PNL partid de hoti

 13. Iata ce bune erau vremurile cu DNA, SRI și Laura Codruța Kovesi când începusem să arătăm și noi a țară civilizat cu justiție care mergea. Acum ne-am întors în timp cu infractorii care își fac de cap și pleacă din România când și cum vor, după ce au furat la greu totul de pe aici.

 14. Tăpălagăăăăă, luptătorule anti-corupție, hai cu editorialul sa aflăm de ce ne explicai ca Base+Udrea=love România. Hai Tăpă, curaj!

  • nu mai consuma halucinogene ca uite ce aberezi!

  • Bine, mai toți useristii sunt foști băsiști. Atâta ii duce capul.

  • Bine .. totzi $€kooristo fsnisto psdeii au fost mai întâi Ceausei neo bolsevici .. si totzi AURolacii Sosocari au fost mai întâi PRMisti (ãia care urlau în parlament când a fost condamnat regimul comunist,impus de rusnaci din 1945/Guvernul Groza si pânã la revoltele Perestroicelor/Gorbaciov) ..

 15. E la Nisipurile de Aur la all inclusive 😂 Joaca ping pong cu Ghita si pleaca mai incolo in Serbia la un mic si-o bere

 16. De râsul curcilor. Nici măcar interdicție să iasă din țară nu avea. Să-l urmărească pe Alexandrov că a plecat acum după ea. Dar nici asta nu fac. Țară de cacao.

 17. Mai întâi o sa se predea lui Ghita

 18. Iar fuge fufa pe vreo insula si mai toarna un plod ca sa aibe motiv sa se miorlaie ca nu poate sta la racoare.

 19. Cred că la Sexy Club se plânge în hohote pentru condamnarea cu executare, iar nașul Oprea își mușcă pumnii până la sânge, că fară Nuți n-ar fi pupat el stelele de general nici în cele mai frumoase vise…

 20. Ete, surpriza dreak, i-a șoptit un păsăroi binevoitor special că trebuie să intre la parnaie si să plătească 4 milioane de euro, așa că dusă a fost cu tot cu banii,mai putin partea viitorului pensionar special care i-a ciripit sentinta.
  O mai gaseste statul român ciucanesc la anu si la multi ani. Vă salută maine dintr-un loc linistit in care ajunsese întâmplător.:))))) :(((((((

 21. Ha ha, iar a fugit, iar au lasat-o sa fuga……
  Adica a mai fugit o data, azi urma sa se dea o sentinta, si nu a avut restrictie de iesire din tara!?
  De data asta merge la sigur in Italia, la prietena ei Bica, i-a pregatit aia terenul.
  Vai de capul nostru, tara de mafioti……

  • Nea Kodruta, in democrație esti nevinovat până la condamnare definitiva. Doar într-o trista perioadă de new secu se stia dinainte sentința si pândeai oamenii cu o zi inainte, ca se știa ordinul.

 22. Judecatorii care nu i-au pus interdictie de iesire din tara sa fie anchetati. Este clar o complicitate cu infractoarea la mijloc inclusiv din partea lui Predoiu sluga mafiei PNL-PSD

  • Poți sa citezi si aliniatul din lege care precizează ca se poate pune o astfel de interdicție pentru un cetatean roman care nu este condamnat definitiv?!

 23. Noua schema a S t a t u l u i Mafiot R o m a n :
  Ii condamna pe hoți dar apoi ii protejeaza sa traiasca liniștiți in alte țări, vezi Ghita, Savulescu, etc.

  In mod normal ce ar conta ca a fugit Udrea sau Ghiță sau etc din țară, un Stat Puternic ii găsește oriunde si ii aduce acasa prin demersuri facute ca la carte sau chiar „rapindu-i”.

  Coruptie si oligarhiei, asta e Romania.

  PS: in gard la ambasada Rusiei a cautat-o cineva?!?

 24. A fost anunțată.

 25. Își ispășește de mâine pedeapsa în locuri exotice, Dubai, Maldive etc. Ce-ar fi să-i confiște averile ilicite pe care nu le poate justifica? 170 mp utili are vila cu camere foarte mari și foarte luxoase din care a plecat.

 26. Papua Noua Guinee sau Burkina Faso?

 27. Tăpălagă ți-a fugit anticorupția. Dacă procurorul i-a șoptit ceva? Eu mă aștept la asta fiindcă băiatul e din gașca Kovesi, actual procuror european, fostă slugă la Băsescu.

  • ai tras tu concluzia ca un procuror i-a soptit!!! in caz ca nu stiai datorita lui kovesi a ajuns condamanta, in primul rand.

 28. Au avut grija baietii s-o anunte din timp pe vita ca procesul e pierdut.

 29. S-au războit clanurile mafiote și și-au plătit polițele. Unul a înfundat-o, altul a scăpat-o.

 30. cine i a soptit ca v a fi condamnata ? cineva din gruparea SAVONEA!

 31. He he! Tipic romanesc. Auziti, dar doar de acasa puteti sa-i saltati? Din vama sau alte locuri nu puteti?

 32. Romani de pretutindeni, fiti pe faza:
  pe unde o vedeti, anuntati imediat….NU Politia Romana, ci …Ziarele si pe Malin Bot!!!

 33. Nu înțeleg ce ne mirăm că a ieșit excroca din colonie de sclavagism când sunt microbuze care circula din țară din Maramureș și Satu Mare care vin săptămânal in Portugalia de peste 15 ani ce au relație la vamale din Satu Mare și scot persoane și pachete din țară și în țară contra unor sume de euroi dar nu au licență de transport persoane sau pachete și atunci ne mirăm că niște excroci de la conducerea țări și din șparlament pot circula liberi ,rușine gunoaiele ale societății românești după lovitura de stat din 89

 34. Nai este cineva uimit cum se prefac autoritățile că îi caută pe infractorii condamnați ca să-i ducă la pușcărie știind totodată că au fost lăsați tot de ele să fugă din țară?!
  Eu sunt doar plictisit că se repetă la nesfârșit aceeași manevră!

 35. Cred ca a fugit in Ucraina,sa le slabeasca puterile soldatilor rusi

 36. E aceeași manevră cu „Mircea, fă-te că lucrezi!” Niște secături umflate de minciuni și ipocrizie ca să poată roade un os. Cât mai bun dacă se poate. Așa e tradiția.

 37. Poate ar trebui sa se intereseze dnii de la poliția romana cine i-a comunicat rezultatul înainte…..dar, spui poliție și justiție în Romanica, după care tragi apa.

 38. Caz închis. Idem Ghiță.

 39. Rusia ta nu va mai avea armată după ce se încheie războiul din Ucraina. China va lua ce vrea din Rusia, la fel și Japonia etc.

 40. S-a strigat bingo! :)))))

 41. N a lăsat o Codruța! Tocmai ce stabilise cu guvernul bulgar sa deschidă acolo un birou al parchetului european! Ministrul plescoi a devenit irelevant în acest caz. Justiția începe sa se facă peste capul nostru, ăștia de aici din țărișoara asta!

 42. I can’t believe it! Nu se poate! Vedeți să n-o scăpați, poate fuge călare pe mătură!

 43. Cred că urmează un happy-happy-end !
  Vom afla imediat că are încă o fetiță, nou născută, bineînțeles, și nu poate face pușcărie 🙂

  • nu prea conteaza cati copii ai. instanta ii da in grija altcuiva daca esti parinte singur, daca nu se ingrijeste tatal. pe logica asta nimeni nu ar mai face puscarie ca are copii. e responsabilitatea ta sa te gandesti la asta inainte de a comite infractiuni.

 44. Spürcătura drakului, sper să îi putrezască piżda în pușcărie…….dar sigur iese peste vreo 2 ani, ca Daddy și profesorul.

  • +1
   Mersi de pont, bună asta cu pižda! :)))))

  • Ai innebunit? Cum adica sa stea doi ani la bulau? Stii cate scutiri medicale poate aduce in doar cateva ore?Nuti daca vrea aduce scutire medicala si pentru viitoarea mutatie a lui omicron.

 45. Era unul aici care spera Sosoaca presedinte si Simion prim ministru!
  Om fi noi un popor aparent adormit , dar va amagiti degeaba si voi electoratul AUR si mai ales infiltratii lui Putin din servicii!
  Asa ca amagiti-va mult si bine!
  Cat despre mafiotii din politica care au furat banul public si au tepuit economie, le vor veni nota de plata la toti.
  Cei drept ca cu intarziere…abia atunci cand nu mai sunt la butoane.
  In rest?!
  Sa fim sanatosi!

 46. Nu era nevoie sa o anunte nimeni ca a pierdut procesul dupa cum nici in procesul in care e acuzata cu Ioana Basescu nu e nevoie sa le anunte nimeni, nimic ! Faptele si dovezile , declaratiile sunt atat de zdrobitoare ca judecatorul si daca vrea nu are cum sa o dea la intors ! Ea a venit in Romania ca sa refaca ruta castigatoare catre Serbia si in timp ce-si aranja ploile, simula ca se apara in proces si a facut tot ce a putut sa amane decizia .
  Banuiesc ca exista o lege prin care coruptlor condamnati definitiv sa le fie indisponibilizate activele, sa fie vandute si recuperate prejudiciile !! Coana Leana trebuie sa restituie -numai pt Gala Bute- 4.5 milioane euro ………..

 47. Daca se doreste sunt prinsi repede.Udrea a fost filata de mult timp si urmarita in Bulgaria pana ce a iesit hotararea definitiva ca sa poata fi retinuta.Intrebarea e de ce toti ceilalti au scapat si nu au fost filati la fel?

 48. Mai avea putin si era scapata. In Grecia daca ai banul nu te mai extradeaza. Savulescu a scapat lejer, Ghita este pe la terase. Pentru ca a trait intr-o saracie lucie langa Buzau, dintr-o mama femei de serviciu si tata sofer betiv a simtit nevoia sa scape de saracie. S-a lipit de cei mai mari smecheri ai sistemului Cocos, Basescu si a devenit hoata suprema. Va face cel putin 4 ani si daca mai ia pedepse si in celelalte o sa le contopeasca si mai prinde inca vreo 2 ani. Trebuie recuperat prejudiciul, ca la Felix nu s-a intamplat nimic, culmea cotoiul a mai si facut doar 2 ani din 10, ca a scris carti cu ochii inchisi. Si Udrea poate sa scrie, carti erotice.

  • Ma indoiesc ca vor recupera ceva dar avem o problema si mai mare.
   Daca ar fi sa recupereze prejudiciul banii aia bu vor ajunge niciodata la romanii de rând. Mafiotii uselisti care sunt la putere ii vor distribui intre ei.

 49. Tot buna e asa purisanca cum este.

 50. A demonstrat din nou cât este de proastă. Chiar dacă era sigură că scapă trebuia să pregătească din timp planul B. Cum să încerci să fugi cu mașina prin țări UE ? La banii ei nu cred că era o problemă să-și procure din timp un bilet de avion, pleca de ieri, chiar din București că nu avea restricție de părăsire a țării și dacă nu era condamnată venea înapoi să ne facă un gest cu degetul, doar se pricepe.

  • Simplu, biletele de avion lasă urme digitale, o lua potera direct de la scara avionului. Dăăă! :)))))

  • Dacă pleca de ieri nu aveau cum, nu aveau bază legală. La fel cum nu au putut să o oprească dimineața la vama Giurgiu. Și evident trebuia să plece într-o țară care nu o extrăda.
   Posibil ca urma digitală să fi fost lăsată de un telefon mobil, de un device din mașină la care nu s-au gândit și au fost ușor localizați. Nu au învățat lecția generalilor ruși localizați și împușcați de ucrainieni.

  • A fost asigurată de avo-catelul Tudorel (doctor în drept de Bălți) că nu va fi condamnată. Probabil a fost o înțelegere între judecători, procurori și avocat ca procesul s a fie reluat de la zero, apoi presciere. Ceva s a întâmplat iar avocatul a rămas cu c…. gol și Udrea condamnată.

 51. Vestea buna ( actuala): Udrea Elena, condamnata, a fost prinsa in Bulgaria…
  Vestea mai putin buna ( posibil viitoare): iustitia bulgara a decis, in ceea ce priveste executarea mandatului european de arestare emis de autoritatile judiciare romane pe numele persoanei solicitate Udrea Elena Gabriela, ca……TO BE CONTINUATED

  • Ejti próstalău! Ai uitat cine face legea în Bulgaria? Kövesi! Deci nicio șansă! :)))))

 52. Udrea a furat mult ! Are multi bani ascunsi. A facut si un copil.. Poate mai face unul…(in ziua de azi se poate). Face 4-6 ani de parnae… E nimic pentru zecile de milioane sustrase si ascunse. Pensie relaxanta cu tineri vigurosi dupa ce iese , viata buna pentru odrasla sau odrasle. Concluzie? Sa furi e calea spre succes si viata buna. Dumnezeu sa ne ocroteasca!

 53. D-zeu mai are si umor. Nuti spaima putii a fost prinsa in sKulata din Bulgaria. Bai esti nebun?

 54. Domnule Premier Ciuca, renuntati la pensia militara de general de 14.000 lei si incasati doar salariul cuvenit. Va rugam sa fitii un exemplu de corectitudine pentru romani. Sunteti cumulatorul nr. 1, ca dvs. mai sunt 35.000 de cumulatori/cersetori care nu au bun simt. Dati un semnal de corectitudine fata de tara si de banii Romaniei.

 55. Cică DNA a cerut demult arest la domiciliu, dar judecatorul a respins, deși doamna a mai fugit acum 4 ani. De ce să – i platim acestui judecător salariul de 5000 euro/lună și pensie de 4999 de euro?

 56. Ce clovni ați votat la conducerea acestei țări…

 57. plang salcamii si iese apa din pietrele din sahara acum
  daca incepe tanti udrea sa vorbeasca,nu stiu daca o vor lasa nervii sau nu nici ion si nina iliescu nu isi mai mananca pensia in liniste si pace
  romanashii o facusera scapata doar ca bulgarii aveau niste amabilitati de intors,sunt proaspete,niste dosare de mare coruptie din Bulgaria cu niste sume fabuloase primite ca mita in jur de 2500 euro,de curand parca si un fost prim ministru al lor a fost retinut parca,presupun ca despre asta e vorba

  • pai sa vorbeasca, cine o tine? nu facea ea de capul ei vizite la SRI? realitatea e ca nu stie nici pe departe cat crede si de demonstrat nu poate! aia din servicii sunt mult mai versati ca ea. degeaba se crede ea mare scula.

 58. In Grecia. I-a fost depistata locatia deoarece a facut o mare greseala. A luat cu ea telefonul mobil, iar dupa IP-ul sau bulgarii i-au depistat geolocatia.

  • Citește că nu doare, a fost depistata în trafic cu ajutorul camerelor de luat vederi instalate pe șoselele din Bulgaria

 59. Cum le sti tu pe toate ca un om mare

 60. ce se-ntâmpla si de ce se-ntâmpla asa vericule?
  vizionam un film american din anii 70-80 cu o blonda-vopsita, fugară si multimilionara? theo kojak unde esti?

 61. S-a băgat singură in fecale , cum se spune . Trebuia să plece de câteva zile să se pună la adăpost , și dacă sentința era favorabilă putea să revină în țară .

  • Nu a plecat pentru ca a avut incredere in avocatul sau, nimeni altul decat marele practician intr-ale dreptului, fost judecator CCR, Tudorel Toader, aka Gargamel.

 62. A greșit granița… Trebuia să meargă în Serbia lângă Sebi! Chiar așa, a mai auzit cineva ceva de Sebastian Ghiță??

 63. Fata cu tricoul gucci, ne arata bucile

 64. Adrian Nãstase si Iliescu care si-au bãtut joc de toti românii nu sunt luati la rãspundere?acesti oameni meritã sã doarmã linistiti?

 65. Pe Olguta Vasilescu cand o ridica justitia ca dosarul era OK

 66. Cwrva serviciilor secrete ale lui Base si Ioha!

 67. Normal ca sa poata sa „disparea” linistita,nu?

 68. Multumim Bulgaria!

 69. Eu de mult asteptam sa inceapa necazurile judiciare in clanul lui Petrov.De ce?Pentru ca nu face parte din marea familie de mafioti a Romaniei.El a incercat sa se lipeasca tot timpul,dupa ce a plecat de la Cotroceni, de clanul lui Ghita,care de fapt e clanul lui Adrian Nastse,dar nu s-a intrepatruns cu acesta.Ramanand pe dinafara,clanul Savonea isi face treaba cu el(clanul Basescu) aratand lumii ca,vezi doamne,justitia functioneaza.Numai ca daca ne raportam la zilele noastre,la conceptul de bolsevic,altcineva trebuia sa tipe in ghiarele justitiei,inainte de termenele de judecata generate de deciziile Curtii Constitutionale.Se pare ca acestia au scapat odata cu seria de hotarari judecatoresti,date la comanda parca,de marile instante ale justitiei romane,in urma cu ceva timp.Daca nu apar,intre timp,si decizii de acest gen,in dosarele grele,neexpirate de efectele deciziilor CCR,cu personaje din afara clanului Basescu,si nu numai din acesta,inseamna ca rationamentul meu sta in picioare si nu suntem altceva decat bataia de joc a perpetuarii baietilor destepti la putere.
  Se pare ca ura celorlalti fata de clanul Basescu este viscerala,fiindca acesta a depasit culmile ipocriziei absolute.Desi a avut ca tema de campanie electorala,de fiecare data,anticoruptia,cu un tupeu extraordinar,membrii acestei grupari puneau,fara teama ca deveneau notorii,mana pe sacii cu bani.

 70. Petrov si serviciile se clatina daca cwrva asta ciripeste ca o privighetoare!

 71. are fatzau de travestit

 72. Orice am zice, ca vechi postac PDL am primit tot timpul banii la timp , e o mare duamna.

 73. Frate PSD va scapa Basistii printre degete, nu sunteti in stare sa bagati unul la puscarie. 🙂

 74. Pe cat pariu ca face iara o schema si scapa de parnaie? Pe langa faptul ca prejudiciul nu se recupereaza, o sa ne mai dea inca o palma tara asta frumoasa a noastra si nici macar n-o sa reuseasca s-o inchida

 75. Povestea e chiar haioasă aşa că o să explicăm aşa mai pe mintea voastră minusculă postacilor.
  Băsescu acuma face vinovat sistemul pentru că l-au lăsat fără nici un sprijin după ce a fugit la PSD să doboare sistemul care îl sprijinea, pricepeţi?
  După ce s-au cocoţat ăştia la putere (pe care Băsescu i-au ajutat să doboare sistemul care normal că la lăsat baltă dacă a văzut că a fugit în tabăra adversă şi se bătea cu ei sistemul) şi imediat după ce s-au acomodat au început răzbunările personale când s-au văzut iar la butoane iar Băsescu era crema cremelor.
  În concluzie Băsescu e supărat că îl ard ăia cu care a bătut palma ca să se războiască cu sistemul şi care tot ei erau în spatele atacurilor la el de sistemul normal că la lăsat baltă când la văzut atâta de prost, pricepeţi cât de haios e Băsescu.

  Mai simplu spus sistemul e vinovat că nu îl protejează de cei cu care să înhăitat ca să distrugă sistemul şi care erau aceeaşi care vreau să îl distrugă şi pe Băsescu măi, hai de capul lor de haioşi. Aţi priceput? 😀

 76. Hai că o băga ăștia la bulău, dar banii pe care ia șmenuit, îi cere cineva înapoi?

 77. De când supervizează Bulgaria procesele din România?

 78. Asta o să dea mită pe-acolo și scapă .

 79. Asta o să dea mită pe-acolo și scapă. Bravo bulgarilor, va băgați unde nu vă fierbe oala.

 80. Ne-a fugit iar zdeanta.Cand vad caricatura asta mizerabila imi vine sa vomit.Tarfa lui base ne sfideaza iar.Sa ne spuna si noua cum a facut averea aia , fara a face practic nimic, o gasca politica cloceste oua de aur.