G4Media.ro

DOCUMENT Peste 850 de milioane de euro cerute de România prin PNRR…

DOCUMENT Peste 850 de milioane de euro cerute de România prin PNRR pentru reformarea ANAF, agenția care eșuează constant în combaterea evaziunii fiscale

Modernizarea și consolidarea sistemului financiar-fiscal reprezintă una dintre completările aduse Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în varianta adoptată de guvern și publicată miercuri de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), în comparație cu documentul lansat în consultare publică în luna martie.

În varianta actualizată a PNRR, componenta „Modernizarea și consolidarea sistemului financiar-fiscal” a fost introdusă pe Pilonul III („Creștere inteligentă, durabilă și favorizarea incluziunii”). Noua componentă are prevăzut și un buget inițial de negociere în valoare de 856 milioane euro.

Practic, documentul realizat prin contribuția tuturor ministerelor propune câteva modificări în funcționarea ANAF, așa cum au cerut în repetate rânduri atât mediul privat, cât și partenerii instituționali ai României. ”Reformele propuse în PNRR sunt de formă, nu substanțiale, și nu pot aduce modernizarea acestei instituții care nu reușește să colecteze veniturile bugetare și tolerează evaziunea fiscală”, au declarat pentru Economedia.ro surse din mediul de afaceri.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. metoda clasica. titluri ce contin jumatati de adevar .

  2. Mă doare capul cu reforma în ANAF!!!
    Câți ani îl mai reformăm?! Casele alea de marcat inteligente ale lui Cîțu de pe vremea când era ministru s-au conectat la ANAF?!
    Nimic nu au făcut la ANAF! Și nu fac, sau fac în ritm de melc, pentru a se putea împrumuta masiv în continuare, că dacă s-ar îmbunătăți substanțial colectarea, mai ales a TVA, atunci ciuciu împrumuturi ale MFP! Se pare că unicul obiectiv al guvernanților este supraindatorarea țării, dar îmi scapă motivul!
    În orice caz, dracii să-i ia pe toți!

  3. „Uite-i, mă, căciula, frate, Mare cât o zi de post – Aoleu, ce urs mi-a fost! Au sub dânsa şapte sate. Adăpost! Tot asa si noi ne jucam ghidusi dea uite-l- nu-i . Ba ca-i grasa – ba ca-i slaba- la iormaroc nu apucam a merge . Si cu ANAF-ul asta ce-ai ? Daca isi tureaza motoarele si intra masiv in legalitate – tara este pe butuci . Nu degeaba se spune – fiecare lucru la timpul lui – .Toleram ce toleram , dar o sa vina si vremea cind nu vom mai face asta .Pina atunci trebuie supravietuim . Ca sa ajungem si noi in rindul lumii ce trebuie facut ?Ce inseamna asta ? O noua Constitutie , noi legi de functionare statala , o integrare accentuata a legislatiei europene si in final federalizarea UE. Restul este doar scrisnit din dinti si rabdare multa , ceea ce evident nu avem si nici nu vom avea vreodata .

  4. nu ati inteles voi: banii sunt ca sa acopere taxele necolectate, nu ca sa se reformeze.