G4Media.ro

EXCLUSIV Oficial al Grupului ECR: George Simion a semnat o declarație că…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

EXCLUSIV Oficial al Grupului ECR: George Simion a semnat o declarație că respectă integritatea teritorială a Ucrainei și granițele sale recunoscute internațional / Simion a instigat la revizionism teritorial față de Ucraina chiar în campania electorală

Ca o condiție de bază pentru aderarea la Grupul european ECR, Liderul partidului AUR, George Simion, a semnat o declarație scrisă în care afirmă că AUR respectă și sprijină integritatea teritorială a Ucrainei și frontierele sale recunoscute la nivel internațional, a declarat în exclusivitate pentru G4Media Michael Strauss, purtătorul de cuvânt al grupului ECR în care tocmai a intrat AUR. Simion și alți lideri AUR au folosit constant tema revizionismului teritorial față de Ucraina, cerând ca Bucovina de nord să se unească cu România, iar ultimul exemplu e din 30 mai, cu 10 zile înaintea alegerile europarlamentare.

”Deputații europeni din AUR au semnat, desigur, Declarația de la Praga, care stabilește valorile grupului. În plus, ca o condiție de bază pentru aderarea la Grupul ECR, liderul partidului AUR, George Simion, a semnat o declarație scrisă în care afirmă că AUR respectă și sprijină integritatea teritorială a Ucrainei și frontierele sale recunoscute la nivel internațional. Nu există nicio îndoială că Grupul ECR susține pe deplin valorile europene și Ucraina, iar prin semnarea declarației, AUR a declarat că face la fel”, a declarat pentru G4Media Michael Strauss, purtătorul de cuvânt al grupului ECR.

De notat că George Simion nu a postat nici pe pagina de facebook, nici pe site-ul său oficial textul acestei declarații cerute de Grupul ECR ”ca o condiție de bază” pentru aderarea AUR la acest grup din Parlamentul European.

Revizionismul a fost una dintre temele centrale ale discursului public al AUR și a lui George Simion. Chiar numele partidului – Alianța pentru Unirea Românilor – face trimitere la unirea cu teritoriile care au aparținut României: Republica Moldova și Bucovina de nord (acum în componența Ucrainei).

George Simion a postat de mai multe ori pe conturile sale sociale imagini cu harta României Mari, simbolul revizionismului teritorial, care include teritoriul Republicii Moldova și bucăți din Ucraina.

Ultima oară când a postat harta României Mari a fost pe 30 mai, pe contul său de Facebook, cu zece zile înainte de alegerile europarlamentare. ”Ceva frumos pentru ultima săptămână de campanie! Rog toți prietenii să fie foarte activi în zilele(10) care au mai rămas!”, a scris atunci Simion.

george simion harta romania mare
Foto: George Simion / facebook

În februarie 2024, George Simion a explicat la RTV că interdicția de a intra pe teritoriul Ucrainei este motivată de ”lupta mea pentru reîntregirea națională”.

În august 2023, liderul partidului extremist AUR a postat o fotografie în care apare împreună cu ambasadorul Israelului, având în spate în harta României Mari.

Reuven Azar, George Simion, harta romania mare, revizionism
Foto: AUR

George Simion este persona non grata atât în Ucraina, cât și în Republica Moldova. Oficiali și foști miniștri din cele două state l-au acuzat pe liderul AUR de legături cu Rusia, legături pe care Simion le-a negat.

Și Claudiu Tîrziu a avut un discurs revizionist. În luna ianuarie 2024 a susținut la Iași un discurs revizionist în care a cerut unirea României cu teritorii aflate acum în Ucraina, precum și cu Republica Moldova.

Discursurile revizioniste ale lui George Simion și Claudiu Târziu vin în plin război revizionist lansat de Rusia în Ucraina. Moscova vrea să schimbe prin forță granițele din Europa, anexând ilegal Crimeea și teritorii din estul Ucrainei.

George Simion și alți lideri AUR au discursuri publice care preiau temele propagandei ruse. Cel mai recent exemplu este de joi, când Simion a criticat decizia României de a livra Ucrainei o baterie de rachete Patriot pentru a ajuta țara vecină să reziste invaziei rusești. Cu o săptămână în urmă, Simion pledase pentru ”neutralitatea” României, deși țara noastră este membră NATO.

Reamintim că, înainte de a semna declarația citată de oficialul ECR drept condiție pentru aderarea la grupul european, Simion a criticat constant UE pentru că ar institui o așa-zisă dictatură și pentru că nu respectă suveranitatea statelor membre.

Michael Strauss, purtătorul de cuvânt al grupului ECR, a mai declarat pentru G4Media că ”Grupul ECR se opune ferm tuturor formelor de antisemitism. În ceea ce privește poziția AUR față de Israel, am fost informați în scris, după consultarea cu partidul nostru partener Likud din Israel, că a început cooperarea dintre AUR și Likud în urma unei întâlniri între ambasadorul Israelului în România și George Simion în 2023. Acest lucru înseamnă că partidul de guvernământ israelian recunoaște pe deplin AUR ca partener de cooperare. Declarațiile antisemite nu sunt susținute și nici tolerate de Grupul ECR”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Pentru bani si afirmare or sa faca orice.

  2. Uite asa incerca amaratul de Simion sa isi renegocieze salariul catre FSB. Nu prea dadeau aia doua copeici pe el dar cu peste 1 milion de voturi de la cei mai inteligenti dintre romani poate mai pune FSB doua trei zerouri dupa suma de pe statul de plata.

  3. Georgele, bun ciolanul UE, nu?

  4. Vă aduceți aminte de politicianul ungur care a zis că din cauza primirii aur in familia conservatorilor Ungaria nu va intra in ECR. Ei bine, a mințit.Orban a fost refuzat de Meloni din cauza unor membri cehi, suedezi, olandezi si finlandezi care au atentionat că dacă Orban vine, ei pleacă. Orban – calul troian al lui Putin – nu este primit din cauza simpatiilor rusești. Cum s-a gândit aur că va intra ? Ersa foarte dubioasă știrea. Acum e clar. A semnat că îsi ține gura, altfel zboară.

  5. Odata ajunsi la Bruxelles HAUR nu mai face scandal, Sosoaca vorbeste ca in muzeu… Astia ne-au tras in piept! Eu vreau sa-mi dea inapoi banii de pe bilet!

  6. Se face capra in fata celor care-i satisfac interesele si poftele. Celor care cred(eau) in „statura morala”a lui george(ta) si hAu.ru le transmit ca asa le trebuie si sa mearga sa-si faca o evaluare psihiatrica. De ani de zile simteam ca put a hazna…