G4Media.ro

EXCLUSIV O fostă șefă din Primăria Focșani, condamnată definitiv pentru corupție, a…

Foto: Cristina Costin / G4Media

EXCLUSIV O fostă șefă din Primăria Focșani, condamnată definitiv pentru corupție, a fost angajată la societatea de termoficare a orașului

Cristina Costin, fostă șefă de la compartimentul Investiții din Primăria Focșani, a fost angajată în funcția de consilier al managerului SC Enet SA Focșani – societatea de termoficare a orașului, din subordinea Consiliului Local Focșani. Costin are o condamnare definitivă, alături de fostul primar al Focșaniului – Decebal Bacinschi – dată în decembrie anul trecut.

Este vorba de dosarul intitulat neoficial ”plasa de lumini”, în care Costin a primit o condamnare de 2 ani și 9 luni de închisoare cu suspendare.

Potrivit procurorilor, în perioada decembrie 2013 – ianuarie 2014, Bacinschi Decebal-Gabriel, în calitate de primar al municipiului Focşani, cu intenţie, a atribuit în mod direct, către o firmă „agreată”, un contract privind obiectivul „Instalaţii de iluminat ornamental în Piaţa Unirii – Municipiul Focşani” şi ulterior a achitat contravaloarea lucrărilor, deşi ştia că preţul acestora este supraevaluat.

„În demersurile sale, edilul a beneficiat de ajutorul inculpatei Costin Maria-Cristina, care, în calitatea de şef Serviciu Investiţii, Administrarea Fondului Locativ din cadrul Primăriei Municipiului Focşani, a întocmit şi avizat mai multe documente pentru atribuirea contractului respectiv şi ulterior pentru efectuarea plăţilor. De menţionat este faptul că, la data încheierii contractului, instalarea ornamentelor de sărbători era deja finalizată”, a precizat DNA, la momentul respectiv.

Recent, Cristina Costin a fost angajată consilierul managerului SC Enet SA Focșani – Manole Merchea, în ciuda condamnării definitive. Informația a fost confirmată pentru G4 Media de purtătorul de cuvânt al instituției, Cristina Gavrilă.

De precizat că fosta șefă a serviciului de investiții din Primărie, suspendată după ce a fost trimisă în judecată de DNA, a fost numită administrator special la ENET SA, aflată în insolvență. Ea a preluat atribuțiile actualului director general, Manole Merchea, pe durata derulării procedurii, a încasat un salariu lunar brut de 12.832 de lei.

După rămânerea definitivă a condamnării, nemaiputând exercita atribuțiile de administrator special, Costin a fost luată consilier de șeful ENET Focșani. Întrebată ieri de un consilier local, în cadrul ședinței de CL, ce caută în spatele primarului, Costin a declarat: “Căutați pe site”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. Primarul Focsaniului este Misaila, de la PeeeSeeeDeee, aliatul in materie de coruptie al celor de la PeeNeeeLeee!
  PNL si PSD fac ce stiu mai bine de 33 de ani: fura cu nesimtire si recicleaza corupti!

 2. Tipic romanesc!

 3. Este conditie eliminatorie daca vrei sa fii angajat la stat PSD_PNL. Se cere cazierul si trebuie sa ai cel putin o condamnare definitiva pentru coruptie ca sa fii admis.
  Prin Ilfov e si mai drastic, fara condamnare pentru pedofilie+coruptie nu inri pe listele electorale.

 4. A promis ca aici va fi mai atenta … si nu o mai prinde DNA cand fura

 5. Cum, necum, tot PSD
  „Numirea a fost asigurată prin votul Consiliului Local Focşani, la propunerea lui Ionuţ Mersoiu, viceprimar al oraşului. Aprobarea a fost asigurată de votul majoritar al consilierilor PSD, ALDE şi UNPR” (PSNEWS)

 6. Focsani votati PSD! Va meritati soarta!

 7. Nu era nici o problema daca o angaja la poarta, la curatenie sau vreo activitate auxiliara pentru necalificati (cred ca nu are vreo calificare tehnica, nu ??).
  Dar consiliera managerului ? Pe ce probleme ? Anticoruptie ? Control financiar intern ?
  Penibil.

 8. Vai de steaua noastră 😔😔😔😔

 9. Punctul 42 din ,,Directivele de bază ale k●g●b pentru țările din lagărul sovietic „.

 10. condamnarea definitivă este exact ce caută angajatorii într-un CV! Toate angajările se fac de la „cercetat penal” în sus.

 11. are condamnare deci e calificata in functie de conducere la bugetari

 12. Suntem un popor de hoti.Inca suntem în Evul Mediu și cred ca va dura încă mult pana vom ieși.Pe cine sa votezi? Mentalitatea,din păcate,e cea a furatului și capătuirii rapide.Suntem unici în lume.

 13. La hoție înainte. Indiferent cum. Singura posibilitate ca acest gen de indivizi și individe este sa li se confiște averile și 10 ani pușcărie. După ce ies angajati la deratizare, ca personajul Principal din „Din cel.mai iubit dintre pamanteni”. Problema este ca Petrila făcuse pușcărie politica, nevinovat.

 14. Nimic nu-i opreste!!! Coruptia romaneasca este, practic, invincibila. O sa dureze mult…

 15. Eu propun să verifice și concursul de angajare al directorilor din licee. Poate vor câțiva fără legături politice prea evidente 🙂 .