G4Media.ro

EXCLUSIV O fostă consilieră a premierului Sorin Grindeanu a fost numită la…

EXCLUSIV O fostă consilieră a premierului Sorin Grindeanu a fost numită la conducerea Direcției de resurse umane a Ministerului Sănătății / Carmen Șotîngă nu a dorit să-i fie făcut public numele în timpul concursului, rezultatul indică doar un număr de dosar

Carmen Șotîngă, fostă consilieră a premierului Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD, a fost numită la conducerea Direcției de resurse umane a Ministerului Sănătății, a comunicat ministerul la solicitarea G4Media.ro.

Aceasta a obținut postul după o probă de interviu pentru ocuparea fără concurs a funcției de director general gradul II la
Direcția generală resurse umane, structuri și politici salariale din cadrul Ministerului Sănătății condus de Vlad Voiculescu.

Pentru acest post au fost admiși la interviu doi candidați. Carmen Șotîngă nu a dorit să îi fie făcut public numele, astfel că în anunțul Ministerului Sănătății privind obținerea postului, aceasta apare doar cu numărul dosarului.

Răspunzând unei solicitări G4Media.ro, Ministerul Sănătății a precizat că, în urma rezultatelor obținute la interviu, „funcția publică de conducere vacantă a fost ocupată de către doamna Șotîngă Carmen Delia”.

Carmen Delia Șotîngă este de profesie medic și a mai lucrat în Ministerul Sănătății – în perioada 2006-2011 a fost director adjunct la Direcţia Asistenţă Medicală. Ea a fost consilier de stat la cabinetul lui Sorin Grindeanu în perioada în care acesta a fost premier.

Răspunsul integral al Ministerului Sănătății:

Urmare a solicitării dumneavoastră, transmisă Ministerului Sănătății, vă comunicăm următoarele:

Potrivit Anexei 4 la Metodologia privind ocuparea, fără concurs, a posturilor vacante sau temporar vacante din cadrul Ministerului Sănătăţii şi unităţilor aflate în subordinea, coordonarea şi sub autoritatea Ministerului Sănătăţii, inclusiv funcţiile publice de execuţie şi conducere, pe perioadă determinată, în contextul instituirii stării de alertă pe teritoriul României, conform Art. 11 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 aprobată prin Ordinul ministrului Sănătății nr. 905/2020, cu modificările și completările ulterioare, candidatul care își exprimă intenția de participare la selecția de dosare poate opta pentru afișarea numelui pe site-ul Ministerului Sănătății, această opțiune fiind legală.

Conform declarațiilor din dosarele depuse în termenul prevăzut în anunț, candidatul declarat ,,ADMIS” nu a fost de acord cu privire la publicarea numelui, iar candidatul declarat ,,RESPINS” a fost de acord cu publicarea numelui în lista cu rezultatele selecției.

Conform rezultatelor obținute la proba de interviu, funcția publică de conducere vacantă a fost ocupată de către doamna ȘOTÎNGĂ Carmen Delia.

În cadrul Ministerului Sănătății au mai fost organizate proceduri de selecție, în conformitate cu prevederile OMS nr.905/2020, iar pe site-ul instituției se regăsesc listele cu rezultatele selecției unde apar doar numerele de înregistrare ale dosarelor de candidatură, indiferent de natura postului, de execuție sau de conducere.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

34 comentarii

 1. USR, USR, un al doilea PSD!

  • Mai postacescule, nu crezi ca-i cam sfruntata?
   „Carmen Delia Șotîngă este de profesie medic și a mai lucrat în Ministerul Sănătății – în perioada 2006-2011 a fost director adjunct la Direcţia Asistenţă Medicală.”

   Sa inteleg ca atat PDL cat si PNL, care au pastrat-o in MS sunt anti-PSD, iar USR care a angajat-o prin concurs e pro PSD? Astan ca sa nu facem lista marilor liberali veniti de la PSD, in frunte cu Campeanu, curatatorul de plagiaturi al lui Ponta.

  • @Bogdan,
   Da. Si in pnl si in pd era plin de pesedisti sub acoperire
   La fel si in usr. Inclusiv tu.

 2. Nu trece zi in care USR sa nu ne demonstreze ca este o aripa a PSD-ului.RUSINE!

  • De ce? Tantea aia a lucrat in MS pe post de conducere intre 2006 si 2011, spre exemplu. De ce nu ar putea fi o persoana capabila?

  • @Bogdan,
   Păi se vede în toată țara cât de „capabilă” a fost. Ea și restul haitei din eșalonul II-III al castei bugetarilor.

 3. Se pare că oamenii de meserie sunt oriunde numai la USR plus nu și nici nu cred că un om serios își va face de lucru cu ei.

  • Repede, slugile PSD să-l atace pe Voiculescu, astfel confirmând că Voiculescu e bun.

   Oricine atrage ura PSD e automat un om bun.

 4. Anexa 4 la Metodologia privind ocuparea, fără concurs, a posturilor vacante sau temporar vacante din cadrul Ministerului Sănătăţii şi unităţilor aflate în subordinea, coordonarea şi sub autoritatea Ministerului Sănătăţii, inclusiv funcţiile publice de execuţie şi conducere, pe perioadă determinată, în contextul instituirii stării de alertă pe teritoriul României, conform Art. 11 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 aprobată prin Ordinul ministrului Sănătății nr. 905/2020, cu modificările și completările ulterioare, chiar prevede ca un candidat care își exprimă intenția de participare la selecția de dosare poate OPTA pentru afișarea numelui pe site-ul Ministerului Sănătății, această opțiune fiind legală???!!!
  Dar, e halucinant DACA asa prevede acea Anexa 4, cine naiba a conceput asa ceva?!
  De ce ar ascunde cineva Numele, de ce ar OPTA sa NU ii fie publicat Numele, cand vorbim depsre o Institutie PUBLICA, iar cetatenii Romaniei au DREPTUL sa STIE UNDE si la CINE si PENTRU CE se duc BANII PUBLICI!
  Asa arata transparaenta la astia??!
  Din acest motiv NU vor DIGITALIZARE, transparenta, vor ceata, cat mai cetos, fix cum spunea ieri pe Facebook Violeta Alexandru”: „Vorbim despre digitalizare, dar NU vrem sa facem”!!!

  Halucinant, Voiculescule, iesi si explica aberatiile astea, aproape zilnice, NU trece 1 zi sa nu auzim cine stie ce mizerie prin Ministere sau alte Institutii!
  O sa vedem REFORME in Romania la sfantu’asteapta cand ei SECRETIZEAZA numele celor care ajung(cum ajung!) intr-o functie PUBLICA in Ministerul SanatatiI!!!
  Sictir!

 5. Fara concurs. doar un interviu? pentru postul de director? frumos…

  • Pentru ca e o capacitate. Profesionala. Doamna. Si Voiculescu.

 6. Dupa ce ca sistemul sanitar e un dezastru, mai lipsea V. Voiculescu la MS !
  Pai daca nu avea nimic de ascuns, de ce candidata nu a dorit sa-i fie facut numele, public?!
  Aceeasi mizerie!!!!!

 7. Imediat iese si Voiculescu cu declaratia: „N-ai ce sa faci! Esti obligat sa-i angajezi chiar si fara concurs”

  Si dupa ce ii angajezi, nu mai poti sa ii dai afara. Dar asta stiam deja.

  Vlad, zi-ne si ce poti sa faci. Ca ce nu poti e deja clar. Si pare ca nu prea poti nimic.

 8. Cucoana a intrat la Min. Sanatatii pe filiera PNL. Doar n-a tinut concursul cu Voiculescu, ci cu cartitele plantate strategic acolo de anul trecut (functionari publici de care nimeni nu se poate atinge!)…

 9. Securististii sunt impreuna, indiferent de partid

 10. De ce nu au facut dragii de ei concurs?
  Si cei caraghioslacul asta cu ascunsul numelor?
  Cei la muma dumeai pe ograda? unde sa mai pomenit ca cel care doreste sa fie angajat sai fie rusine ca a incercat sa ocupe un post? unde scrie ca e obligata institutia statului sa ascunda numele? e la mica intelegere?
  Si cam ce experienta are dumna in domeniu?
  Cine a angajat doamna mai precis?

 11. Toate tunurile pe Voiculescu. Super, nu exista publicitate negativa.
  A propos, Colectiv e nominalizat la Oscar. Bafta și lui Nanau și lui Voiculescu.
  Iar trolilor care se oftica, ușurel ca faceți vreun atac.

  • ce legatura are un film cu performantele actuale ale ministrului?

  • Sub nicio forma nu e meritul lui Voiculescu! E meritul acelor oameni minunati, avertizori de integritate(dr. Roiu, doamnele de la MALAXA si multi altii!) care s-au expus si au suportat represiuni si abuzuri de tot felul, fara ei nu ar fi existat nici ancheta, nici film!
   Voiculescu doar s-a bagat ” in fata” , asa cum face si acum, nu are niciun merit, nu a facut nimic nici in acel mandat, nu o sa faca nimic nici acum!!!

 12. Fanatici lui Vv sa ne prezinte urgent argumentele! O stire de o sapt publicata de adevarul.ro !
  Scopul lui Vv , Ciolos, Nasui (toti cu legaturi securistoide)si compania vor doar sa distruga un partid bun, plecat de jos, cu intentii bune! Sa-l puna pe butuci cu alte cuvinte sau sa aiba soarta pntcd ului.
  Cei care pot schimba ceva (votanti sau cei implicati direct) sa fie iar, vro 10 ani, scarbiti de politica !
  Nicusor Dan &ongisti cu buna credinta haideti, va rog, cu un alt partid ?!

 13. Vad in fiecare zi atacuri spre Vlad Voiculescu si astaa bucura, insemna ca face treaba buna. Tanti aia probabil ii ceva capcana pentru habarnisti si un motiv de atac pentru slugile mafiei. Care aveti dubi de intentiile ministrului Vlad Voiculescu uitati va in trecut cata lume a ajutat. Nu va mai lasati manipulati, judecati nu fiti plante.

 14. CV-ul doamnei nu este rău. Are educație, competențe și zeci de ani de experiență în domeniul sănătății.

  ÎNSĂ,
  ca parte a procesului de recrutare pentru aceasta funcție de Directoare HR (!!),
  ar fi trebuit să fie invitată să creeze un sistem de evaluare a performanței angajaților,
  sa stabilească criterii de performanță care să fie aliniate cu strategia instituției și
  să schițeze calendarul evaluării angajaților!

  …Adică lucruri pragmatice și ESENȚIALE + PRIORITARE în contextul reformelor asumate de acest Guvern!

  Poate ca este eficientă doamna, dar trebuie sa o și dovedească a priorì primirii ofertei de munca!
  În realitate, mulți indivizi au experiență prin instituții cu brand wow, insă recrutați pe bază de nepotisme, bias-uri – și în final n-au acel extra în termeni de inteligență și eficiență ca să obțină rezultate!

  Se întâmplă și în mediul privat. De la CEO-uri prin companii de telecom și oil&gas, până la bănci care recrutează ca CHRO individe care au doar un bachelor degree la o univeristate mediocră și nici aia absolvită cu nota 10 – brandurile continuă să privilegieze ilegal și să recruteze astfel de indivizi pentru simplul motiv că au fost asociați în trecut cu alte branduri în funcții înalte, fara sa ia in considerare ca au fost obținute prin nepotisme.
  O practica ilegală din moment ce candidații selectați au zero realizări academice, de cercetare, lucrări științifice, sisteme create, patente înregistrate – deci decidenții nu au cum să justifice în mod obiectiv asemenea alegeri în procesul de recrutare!

  USR-iștii trebuie să se mobilizeze pe reforme cu oameni care știu să facă treabă eficient!

  Din păcate văd în continuare, atât în Ministerul Sănătății (MS) cât și în MTI,
  cum mai mult de 10% din angajații care apar pe payroll nu produc nimic util și nu lucrează nimic. ZERO VALOARE ADAUGATA!
  Când dau pe la job, cel mult folosesc acel timp în interes propriu, să posteze pe net și să-și crească conturile personale de social media.

  Întrebarea legitimă în contextul de față:
  de ce nu ar beneficia ORICARE ALT român de acei acei 4000 RON/luna, fără să facă nimic, dacă cei +10% angajați la stat care primesc astfel de salarii TOT NU ADUC NICIO VALOARE ADĂUGATĂ?!

  Mai multă valoare adăugată pentru tara pe partea de monitorizare, control, responsabilizare – aduce @lili și alți comentatori de pe forum. Sincer!

  • Delapidarea banului public a fost posibilă în ultimii zeci de ani prin mecanismele CORUPȚIEI EXTINSE pe pe fundalul absenței:

   – transparenței în ce privește datele din instituțiile publice și de stat și
   – a sistemelor de control și de management a performanței (a angajaților, consultanților externi și a altor contractori sau parteneri) care să permită cuantificarea valorii adăugate create de acești indivizi abonați la bani publici.
   În consecință, +10% au dormit în post și +60% au performat nemotivați doar la 50% din potențial.

   Valoarea creată de +10% din cei care sunt angajați la stat (sau care au afaceri cu statul) este MULT MAI MICA decât fondurile publice irosite pentru a le plăti acestora salariile sau ratele orare de consultanță și produsele la suprapreț (mă refer aici la firmele lor de partid).

   ANUAL, ZECI DE MILIARDE de RON sunt irosite pe salariile celor care dorm în post (atenție, n-am nimic cu bugetarii care își fac treaba, exceptând faptul că nu au curajul să raporteze neregulile).
   Și alte zeci de miliarde de RON sunt irosite pe licitații cu dedicație care ajung în conturile „cui trebuie”. ANUAL!

  • Ai senzatia ca a recrutat doamna sa repare conducata de dolari sau sa o mute mai spre USR?

  • @Serios:
   Nu dezbăteam culoarea politică a doamnei. Presupunând că este independența politic, USR+ și-a asumat o reformă care poate fi implementată doar prin oameni cheie ultra-performanți. Dar iată că procesul de selectare al acestor oameni nu este suficient de riguros!

   „Reformatorii” au de rezolvat niste probleme.
   Una din ele este că foarte mulți angajați la stat nu fac nimic, nu aduc nicio valoare în economie și încasează salarii nemeritate (4,000 RON x 100.000 indivizi (prin toate ministerele și instituțiile coordonate) x12 luni = 4,8 miliarde RON).

   Reperarea acestora se poate face printr-o prima etapă: evaluarea angajaților.

   Evaluarea intră în atribuțiile departamentului de HR, doamna a fost angajată că directoare de HR, deci trebuia supusă unei probe practice pentru a vedea dacă este capabilă sau nu să schițeze și să coordoneze o reformă pe bucățică dumneaei. Reforma asumată de USR+ se poate face prin oameni, iar acest Director HR era un om cheie. Nu mă interesează chestiile de HR admin, alea oricine poate să le facă.

   Vorbim de miliarde de RON care încă sunt distribuite discriminatoriu în economie!!, chiar și cu USR-istii la guvernare. Observ că nu s-au mobilizat deloc în direcția asta, și asta pentru că aparent nu știu cum să abordeze sistematic problema și fac greșeli încă de la primii pași.

  • P.S. (extra, as usual) dar concret:
   În urma investigațiilor și a dovezilor strânse din spațiul public luna asta (deocamdată nu divulg nimic pentru că e un caz mult mai „scandalos” decât cel al blondei numite în CA la CFR Marfa în octombrie 2020 și al cântăreței din MS — macar astea erau serioase), reiese că doar în MTI a fost angajată o escortă care postează online în timpul programului de lucru poze în lenjerie intimă din sediul ministerului, în fiecare seară e în club (evident că nu e obosită, dacă nu muncește nimic și doar încasează de la stat din banii fraierilor), în weekend la munte, iar din salariul de 5,000 RON își cumpără o noua eșarfă LV lunar, că doar de-aia „jobul” la stat e doar un extra moft pentru care nu se obosește și pe la care nu dă.

   Măcar dacă useriștii le angajau pe fetele acelea amărâte care i-au ajutat în campanie și care au demisionat din partid, fete calificate – ele făceau și ceva treabă prin instituțiile statului și își foloseau salariul să-și cumpere de mâncare; dar ei sunt misogini cu doamnele calificate (și onorabile) și sunt generoși cu pr*stituatele. E dureros până la lacrimi ce se întâmplă!

   Sistemul public e plin de pile, escorte și amante „angajate” la stat de pe vremea pesedistilor, menținute și în prezent, completate cu unele noi, care nu fac nimic tangibil pentru țară, care n-au nevoie de acele salarii pentru că oricum caștiga bani și din altceva, dar DE CARE, iată, nimeni nu se atinge! FURT pe față din banul public!
   Degeabea zicea Cuc (PSD) că nu poate face treabă în minister din cauza pilelor și amantelor (măcar dacă se apuca el de curățenie, jur că nici nu mai conta că era de la PSD, avea o bila albă!!), degeaba remarca în decembrie 2020 Drula că sunt mulți care vin la servici că să aibe de unde să plece. Iată că nimeni nu face nimic concret în direcția asta. DE CE???

 15. HA HA HA HA HA HA HA ! HA HA HA HA HA HA HA !
  CATERINCA !

 16. tot asa isi angajeaza Bideu membrii guvernului? le da grile din legea 7 pe 1990- toamna?

 17. 17.03.2021: „Reformă în Sănătate: CRESTE numărul membrilor Consiliului de Admisnitratie(CA) al CNAS, iar Indemnizația li se mărește de 10 ori.
  Reformă în sănătate: crește numărul membrilor CA al CNAS, iar indemnizația li se mărește de 10 ori, reiese dintr-un Proiect de Ordinanță de urgență inițiat de ministerul Sănătății, semnat de ministrul Vlad Voiculescu.
  n ianuarie 2021, Adrian Gheorghe a fost numit în funcţia de membru al Consiliului de Administraţie şi de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu, la propunerea lui Vlad Voiculescu.
  Reformă în sănătate: crește numărul membrilor CA al CNAS.
  Acum, prin Proiectul de ordonanță de urgență propus de Vlad Voiculescu, numărul membrilor Consiliului de administrație al CNAS crește de la 7 la 9, iar indemnizația lunară pe care o primesc aceștia se majorează de la 1% din salariul președintelui CNAS la 10%!
  Un membru în plus va avea Adminsitrația Prezidențială (de la 1 reprezentant la 2), iar premierul, în loc de 3 membri în CA-ul CNAS, va numi 4.

  În CA-urile caselor județene de asigurări de sănătate, indemnizația membrilor consiliului crește de 5 ori, de la 1% la 5% din salariul directorului CJAS.

  În Nota de fundamentare a Proiectului de Ordonanță NU este prevăzut impactul bugetar al acestor măsuri.
  Nota precizează doar că, prin această creștere a indemnizațiilor, se realizează o proporționalitate cu responsabilitatea membrilor acestor CA-uri.
  Pe site-ul CNAS, majoritatea membrilor Consiliului de administrație NU au CV și nici link către Declarațiile de avere.”

  Asta in timp ce Premierul Vasilica ne MINTE cu voiosie la TV:
  „Ordonanță pentru reducerea numărului membrilor CA.
  El a mai spus că se va modifica şi numărul membrilor Consiliilor de administraţie ale Companiilor de stat, menţionând că va veni săptămâna viitoare cu Ordonanţa în acest sens.
  26 Februarie 2021: „Aşa cum vom discuta în societate şi vom modifica numărul membrilor din consiliile de administraţie ale companiilor de stat. V-am spus că vom face acest lucru şi cred că săptămâna viitoare venim cu ordonanţă. Cinci este limita pe care o propun eu. (…) Companiile de stat au 63 de miliarde lei pierderi. Pierderile în 2014, nu aveam noi nicio treabă cu acest lucru, erau de 53 de miliarde. Atunci au fost băgate aceste companii în insolvenţă. De atunci s-au acumulat dobânzi, penalităţi şi am ajuns la 63 de miliarde. Bugetul pentru investiţii este de 62 miliarde lei. Nu putem să facem investiţii pentru că avem pierderi la aceste companii. Trebuie să facem restructurare şi această restructurare începe cu conducerea acestor companii”, a adăugat premierul.
  Cîţu a mai spus că vor fi adoptate mai multe ordonanţe pe această temă.”

  DECI: Vasilica PROMITEA in 26 Februarie ca va veni „saptamana viitoare” cu OUG pe tema scaderii numarului de mebri in CAurile Companiilor de stat!
  Azi e 18 Martie, dar asa cum era de asteptat, Vasilica NU a mai venit cu Ordonanta!
  Bravo Vasilica, esti un mincinos fara egal, PSDeii erau copii mici pe langa voi, rusine!!!

  • Ah, ce bine le ziceți!
   Premierul Cîţu s-a pierdut în alte MOMENTE existențiale! :))

  • Vorbind de CA-uri,

   Ați văzut că Ministrul Drulă de la MTI a început în forță reforma la Metrorex. Dacă va stopa creșterile ilegale salariale pe 2021 probabil că va face economii de ~300 Milioane Lei.
   A schimbat CA-ul (cu oamenii lui, nu neapărat cu CV-uri wow) și va urmari implementarea inițiativelor reformatoare. Ok…

   PROBLEMA este că în ALTE structuri din subordinea ministerului încă rămân câteva mii de „angajați” care nu vin la servici / sau vin și nu livrează nimic.

   La un calcul simplu, paguba este de: 3000 angajați x 1000 euro x 12 luni = 36 mil EURO!= ~ 165 milioane RON.

   Cu fiecare lună care trece și nu există o evaluare, restructurare și eficientizare a structurii de personal realizată de directorii din companii, prin managerii din subordine => situația este FIX ca înainte de a veni coaliția la guvernare.
   Avem niste privilegiați piloși care nu produc nimic în aceste companii de stat în pierdere și ale căror conturi personale sunt alimentate din împrumuturi luate de aceste companii … pe care insa vor trebui să le plătească alții!! Aici trebuie pusă presiunea.

   Miniștrii „reformatori” trebuie responsabilizați să livreze până la capăt, nu cu jumătăți de măsură. !Ăsta nu este hate, este feedback descriptiv orientat înspre soluții.

 18. banuiesc ca interviul ala de angajare a fost corect facut nu?

 19. Ce giuvaier a avut Grindeanu ala !
  Noroc ca au recuperat-o astia de la USR+.
  Ma intreb in sinea mea daca stia subiectele dinainte sau a avut fituici ?