G4Media.ro

EXCLUSIV O firmă cu doi angajați din fieful baronului PSD Paul Stănescu…

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

EXCLUSIV O firmă cu doi angajați din fieful baronului PSD Paul Stănescu ar putea primi o finanțare de 235 de milioane de lei printr-un program al Ministerului Agriculturii. Patronul firmei a fost urmărit penal de DNA într-un dosar de evaziune

Firma Vivendi Food a primit cel mai mare punctaj la evaluarea pentru finanțarea de la stat a unor proiecte de procesare a alimentelor. Compania cu sediul în Slatina (Olt), fieful baronului PSD Paul Stănescu, a cerut 235 de milioane de lei. Acționar unic și administrator al Vivendi Food este Mihai Răzvan Țigănilă, inculpat într-un dosar DNA din 2013.

Finanțarea va veni din bugetul de stat, prin Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), o instituție subordonată Ministerului Agriculturii. Site-ul AFIR nu dă detalii despre proiectul depus de firma Vivendi, iar Mihai Răzvan Țigănilă nu a răspuns la nici unul dintre telefoanele asociate cu companiile sale.

Guvernul Ciolacu a lansat anul trecut schema de subvenții pentru investiții în industria alimentară numită INVESTALIMENT. Gestionarii subvențiilor de la bugetul de stat sunt Ministerul Agriculturii condus de Florin Barbu, considerat omul baronului PSD Paul Stănescu, și AFIR. Fondurile distribuite nu au legătură cu UE, așa că eventualele nereguli nu pot fi anchetate de Parchetul European, ci doar de autoritățile române.

Firma Vivendi Food avea în 2022 doar doi angajați, potrivit Ministerului Finanțelor. Cele mai recente date financiare disponibile arată că firma a avut în 2022 o cifră de afaceri de 64 de milioane de lei și un profit de 1,7 milioane de lei. Firma a avut până în decembrie 2023 sediul în Slatina, pe Strada Sevastopol.

De notat că firma cu doi angajați, puțin cunoscută pe piața agroalimentară, a primit de la AFIR un punctaj mai mare decât firme cu istoric semnificativ în industrie, precum Cristim sau Aldis.

Acționarul și administratorul firmei este Mihai Răzvan Țigănilă. El a fost inculpat într-un dosar DNA din 2013 care privea o schemă infracțională derulată prin peste o sută de firme în industria cărnii. Țigănilă era acuzat de DNA că ar fi avut rolul de asociat la mai multe firme- fantomă implicate într-un circuit evazionist intracomunitar. Pe portalul instanțelor nu apare informația dacă acest dosar a fost trimis în instanță. Țigănilă nu a răspuns la apelurile G4Media pe numerele de telefon ale companiilor sale din Recom pentru a ne spune ce s-a întâmplat cu dosarul DNA.

De notat că în octombrie 2021 Mihai Răzvan Țigănilă a făcut o mărire de capital cu 45.000 de lei finanțat printr-un împrumut luat de la Justin Paraschiv, potrivit unei mențiuni din Registrul Comerțului.

Foto: Monitorul Oficial

Justin Paraschiv a fost și el inculpat în dosarul DNA privitor la mafia cărnii din 2013, ca și Țigănilă. El a fost chiar arestat preventiv în 2013, potrivit Agerpres. Nici în cazul său nu apar mențiuni oficiale legate de statutul dosarului – dacă a fost trimis sau nu în judecată.

Mihai Răzvan Țigănilă este apropiat de președintele PSD Olt, Marius Oprescu, potrivit informațiilor G4Media. Oprescu a fost propulsat în funcția de președinte al Consiliului Județean Olt de către Paul Stănescu, baronul PSD de Olt care este și secretar general al PSD.

G4Media va prezenta punctul de vedere al lui Mihai Răzvan Țigănilă dacă acesta va răspunde la solicitările de declarații transmise persoanelor care au răspuns la numerele de telefon ale companiilor sale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Nu conteaza. PSD ramane neclintit pe primu’ loc
    Fortza psd!Forza Paul Stanescu, Kiolaku, Buzatu, Neacsu’..oameni competenti si de valoare ai tarii

  2. Cainii latra ursu mere spre primu loc in toate sondajele.
    KIOLAKU PRESEDINTE!

  3. Pentru ca pot, dragilor, de aia!

  4. nu raspunde la telefon decat cand are de primit

  5. Ce legatura are Vivendi Food cu procesarea de alimente pentru care primeste subventie? Codul CAEN al VIVENDI este 4619 – Intermedieri in comertul cu produse diverse.

    • La scara aceasta de devalizare argumentul tău este pueril. Printr- o Hotărâre AGA și o mențiune la Registrul Comerțului se poate înregistra orice CAEN existent, într-o săptămână, fără ca cineva vreodată să verifice capacitatea tehnică de a executa. Totul e pe declarație pe proprie răspundere. Dacă mai adaugi faptul că un mahăr din finanțarea agriculturii a fost dat afară pentru că nu s-a executat în fața tractoristului Stănescu ( stuful din Deltă ca pajiște !!! ) poți să-ți dai seama de ce se întâmplă în țara asta. Vorbim totuși de delta Dunării, de importanță europeană în ce privește natura, fauna și flora spontană de acolo. Cine să ne apere de tâlharii noștri autohtoni ?

  6. Țara consecințelor selective. Dacă faci tu ceva, o incasezi. Cei din lumea paralelă – pe care cu sârguinciozitate îi votăm din 4 în 4 ani – îți râd în față, spunând : noi furăm ! Altă intrebare…

  7. De ce nu se adresează redacția DNA pentru a comunica soluția adoptată în cauză?

  8. De ce nu intră iar DNA pe fir să verifice legalitatea procedurii de organizare a licitației și de evaluare a ofertelor,căci e suspect ca o firmă cu numai doi angajați, cu profit obținut cvasiunanim din intermedieri în comerțul cu ridicata și cu amănuntul și reparații de autovehicule și motociclete,conform datelor de bilanț actualizate publicate pe siteurile oficiale și cu sediul social mutat de la începutul anului din Slatina în București,sectorul 1(Băneasa) să câștige o licitație pentru subvenții bugetare în cadrul unui program național pentru procesare de alimente în fața unor firme concurente cu tradiție și experiență în domeniu?

  9. Nu musai e incorectă procedura de licitație din start,căci subvențiile se acordă și pentru înființarea de noi unități de producție care vizează procesarea de alimente,respectiv ca sprijin financiar pentru achiziția de echipamente,tehnologii de lucru,capital imobil corporal și mobil pentru derularea activității și teoretic firma în discuție se putea califica drept câștigătoare dacă prezenta un plan de afaceri și date care să justifice obținerea subvențiilor în scopul arătat.

  10. doar pentru d-astia exista bani in romania. prostimea n-are pentru doctor, trebuie sa stranga pentru popa.

  11. fura astia de parca nu mai exista ziua de maine ma :))