G4Media.ro

EXCLUSIV Grădinița Politehnica, prima unitate de învățământ din România acreditată direct de…

Foto: gov.ro

EXCLUSIV Grădinița Politehnica, prima unitate de învățământ din România acreditată direct de ministrul Educației, peste decizia Consiliului ARACIP care a hotărât neacreditarea

Școala Primară „Politehnica” a Universității Politehnica din București a primit acreditare pentru nivelul preșcolar – grădiniță, pentru anul școlar următor – 2022-2023, potrivit unui ordin semnat de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pe 20 decembrie 2021 și publicat în Monitorul Oficial pe 29 decembrie 2021. Acreditarea este acordată în ciuda hotărârii Consiliului ARACIP din data de 31 august 2021 care a decis neacreditarea instituției respective, pe baza raportului de evaluare care a constatat că nu îndeplinește standardele minimale la 8 indicatori de performanță. Potrivit surselor Edupedu.ro au existat „presiuni uriașe” făcute, din afara și din interiorul Ministerului Educației, asupra Agenției care acreditează școlile și grădinițele pentru a acorda acreditarea Școlii Primare Politehnica.

Ordinul de ministru nr. 5.851 din 20 decembrie 2021, publicat în Monitorul Oficial pe 29 decembrie 2021, conferă acreditarea „unității de învățământ particular” Școala Primară Politehnica pentru nivelul preșcolar. În premieră, însă, ordinul de ministru nu se bazează pe o hotărâre a Consiliului ARACIP de acreditare, așa cum au la bază toate ordinele de ministru care acreditează sau autorizează școli.

În acest act normativ este invocată doar o adresă administrativă a Direcției juridice din Ministerul Educației, „nr. 2.780/DGJC din 15.12.2021“, “prin care se solicită inițierea ordinului pentru acordarea acreditării“, după cum se poate vedea în comparația de mai jos, între o grădiniță acreditată pe baza unei hotărâri ARACIP de acreditare și Școala Primară Politehnica, acreditată pe baza unei adrese din minister, după o decizie ARACIP de neacreditare.

Publicitate electorală

Edupedu.ro a consultat toate ordinele de ministru emise pentru acreditare sau neacreditare în anul 2021, iar acestea sunt fundamentate pe hotărârile Consiliului ARACIP, fără excepție. Aceasta este prima și, potrivit datelor publice, singura unitate de învățământ din România acreditată direct de ministrul Educației în cursul anului trecut.

Ordinul de acreditare arată și un alt lucru, foarte important, prin comparație cu celelalte ordine de acreditare – este semnat chiar de către Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Toate celelalte ordine de acreditare din anul 2021, publicate în Monitorul Oficial, au fost semnate, în numele ministrului, de către secretarul de stat Gigel Paraschiv, mai puțin acesta. Ordinul cu semnătura olografă a ministrului este pe site-ul ARACIP.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Foarte buna poza G4, Costoiu si Cimpeanu, mafia din invatamant, sa nu creada nimeni ca omul de rand o sa prinda loc pentru copilul lui la astfel de gradinite, sunt cu circuit inchis pentru cardele de la politehnica si pentru baietii de la partid. Somn usor Romania.

 2. „Pentru ca putem.”

 3. 1. Universitatea Politehnică din București este un cuib de pesediști.
  2. Pesediștii sunt la putere.
  3. Legea este lege doar pentru proști.

 4. Si daca in viitoarea gradinita are loc un incediu sau alta tragedie, doamne-fereste?!? Cine va.fi tras la raspundere…?
  Ah, stiu… O sa dureze procesul 6-10 ani (precum Colectiv) si o sa se dea ….cu suspendare.

  • De asta se ocupa pompierii, nu ARACIP. Problemele sunt mai mari, si privesc lipsa unui sistem de management al calitatii in invatamant. Asta se traduce in analfabetism, deocamdata functional, peste cativa ani fara adjective. Ce a facut ministrul este graitor pentru modul in care invatamantul este tratat de insisi „dascali”, caci Campeanu este inainte de toate cadru didactic. O mafie fara de margine, care din universitati a acaparat totul. Campeanu, Costoiu, Pricopie, Popa, Breaz, Pirtea, Toader, pe viitor probabil David, distribuiti la toate partidele politice, dar toti cu acelasi gand: sa-si asigure cat mai multi bani prin locurile bugetate acordate de minister fara nici un criteriu predeterminat. De aici, salarii diferentiate, licitatii castigate de firme agreate, camarile clientelare sustinute din banii publici, consilieri care mai de care. Jaf in stil mare, pe seama studentilor si cadrelor didactice cinstite (putinele care mai sunt caci, pentru a mentine sistemul, mediocritatea trebuie sa domneasca). Noapte buna, Romania, pentru somnul tau de veci.

 5. Aștia au terminat de instruit studenți și se apucă acum să facă gradiniță/inv primar etc…ce universitate serioasă din lumea asta are inv preșcolar??? În loc să se ocupe profesionist de instruirea studenților…apropo tot online si semestrul II? Ce scoală serioasă de inginerie face invătământ online, să vă fie rușine.

 6. Atunci ce rost mai are ARACIP? Sa fie desfiintata! Il avem pe Tampeanu, nu ne mai trebuie nimic!

 7. inscriem copilul de cand se naste la politehnica , mai bine fac si cresa sau chiar o maternitate.

 8. Generalul de carton nu vede toate acestea ?
  Am uitat, are și el nevoie de Tîmpeanu !