G4Media.ro

EXCLUSIV Guvernul Orban vrea să aloce colegiilor centenare majoritatea fondurilor pentru Educație…

EXCLUSIV Guvernul Orban vrea să aloce colegiilor centenare majoritatea fondurilor pentru Educație din Planul Național de Relansare și Reziliență, deși spune că „nu se constată nicio îmbunătățire a rezultatelor școlare, în special în rândul copiilor din zonele rurale și din zonele defavorizate economic”

Guvernul României propune alocarea a 500 de milioane de euro către colegiile centenare, din fondul de 1,05 miliarde de euro propus pentru finanțarea Educației în Planul Național de Relansare și Reziliență.

Documentul pe care România îl pregătește pentru atragerea celor 30,4 miliarde de euro pe care țara noastră le-a negociat cu Comisia Europeană din planul NextGeneration EU este în stadiul de draft și a fost consultat de Edupedu.ro.

Propunerea de alocare pentru domeniul Educației este de 1,05 miliarde de euro, dar pentru învățământul preuniversitar sunt prevăzute 850 de milioane de euro.

În descrierea situației actiuale a Educației din România, Guvernul citează diferite rapoarte ale Comisiei Europene, date Eurostat sau alte studii internaționale care arată că cele mai mari probleme pe care acest domeniu le are sunt în mediile devaforizate, în zonele rurale și la capitolul formare profesională și intrastructură.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. vietile beizadelelor conteaza

  2. Viitorul este luminos mai ales dacase roaga domnul presedinte in biserica pentru morti!
    Scoala 0 = perspectiva 0

  3. Voi în loc să investiți în crearea de campusuri scolare noi, moderne, cu spații mari, parcuri, cantine, săli de sport etc, băgați bani aiurea în aceleași clădiri vechi, total insuficiente ca spațiu în care ajunge să învețe o elită care se oricum se descurcă și în care oricum s-au tot pompat bani. Faceți scoli noi! Spitale noi! Tot cosmetizați aceleași mârțoage.

  4. ca de obicei in romania, tot aia cu bani primesc bani. ce sa-i faci daca o anumita toanta de ministreata e profa la un anumit colegiu. PNL=PSD=coruptie si mizerie

  5. Parerea mea este ca se face iarasi vopsirea gardului, leopardul analfabetismului functional fiind caracristic scolilor ”dezavantajate”, nu colegiilor de renume, unde majoritatea copiilor sunt deja beneficiari ai unor conditii decente, ai unor profesori pregatiti, ai sustinerii familiilor si comunitatilor locale.
    Daca s-ar dori intradevar ca educatia romaneasca sa aduca profit la nivelul intregii societati ar trebui investiti multi bani, in toate scolile si in principal in scolile defavorizate, profesorii ar trebui sa beneficieze de formari reale, in centre universitare sau prin CCD-uri, dar cu profesori universitari de renume! In paralel scolile ar trebui sa beneficieze de conditiile decente unui invatamant modern si de toate dotarile necesare unui proces educational modern!

  6. Iar turcan? Beee, sunteţi nebuni cu nimicu ăsta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.