G4Media.ro

EXCLUSIV Comisiile constituite ilegal pentru interviurile din concursul de directori de școli…

EXCLUSIV Comisiile constituite ilegal pentru interviurile din concursul de directori de școli vor fi lăsate să funcționeze, spune secretarul de stat din Ministerul Educației: „A fost o problemă de ordin general”. Se vor relua interviurile, la comisiile ilegale? „N-am să mă antepronunț”, dar „nu prea mai e posibil”

Comisiile de interviu pentru concursul de directori, constituite ilegal, potrivit unui document oficial trimis de Ministerul Educației către Inspectoratul Școlar București, vor fi lăsate să funcționeze și să termine interviurile, spune pentru Edupedu.ro secretarul de stat din Ministerul Educației Sorin Ion, președintele comisiei naționale pentru organizarea concursului de directori de școli. Întrebat dacă se vor relua interviurile la comisiile ilegal constituite, oficialul a răspuns: „N-am să mă ante-pronunț. În mod normal reluarea interviului nu prea mai e posibilă”.

Reamintim că Edupedu.ro a scris astăzi în exclusivitate că legalitatea interviurilor din concursul de directori de școli este contestată de Ministerul Educației printr-o adresă oficială către Inspectoratul București în care amenință, în plin concurs, cu „măsuri disciplinare”.

Președintele comisie naționale de concurs, Sorin Ion, a precizat într-un interviu pentru Edupedu.ro că mediul privat a nominalizat 200-300 de reprezentanți, specialiști în resurse umane, care erau dispuși să participe la concursul de directori în etapa interviurilor. Acesta susține că „prea puțini” au fost și solicitați, în condițiile în care metodologia prevedea, potrivit Direcției Juridice a Ministerului Educației, că prioritate la numirea în comisii o au cei din mediul economic și abia dacă nu există un specialist în HR se făcea apel la cei din mediul universitar.

„Au luat profesori universitari pe care i-au pus la foarte, foarte multe comisii – același om”, a spus Sorin Ion, explicând ce s-a întâmplat la București.

Întrebat de ce nu intervine în cazurile punctuale în care ministerul a semnalat ilegalități, secretarul de stat spune că abia „după ce se finalizează concursul, când tragem linie și facem o analiză a concursului vom discuta despre asta.” Și a mai spus că se îndoiește de ceea ce scrie în adresa pe care a semnat-o, și anume că se poate ajunge la anularea acelor interviuri care au avut loc în comisiile constituite ilegal.

Asta deși în adresa oficială scrie: „constituirea comisiilor de evaluare a probei de interviu cu încălcarea prevederilor metodologiei afectează legalitatea constituirii acestora, legalitatea activității de evaluare a candidaților la funcția de director/director adjunct și a concursului”.

Întrebat din nou „de ce desfășurați în continuare interviuri chiar dacă acele comisii sunt ilegal constituite?”, Sorin Ion a răspuns că „lucrurile trebuie să meargă mai departe, nu putem să punem în pericol desfășurarea concursului.”

Sorin Ion / Foto: ISJ Iasi

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Aceeasi poveste. Si acum rad cand citesc articolul asta pe Vice. Da, stiu ca e Vice, dar nu imi pare imposibil de crezut tinand cont ca aproape toti interpusii politici sunt niste slugi obediente incompetente si cu zero creier

  https://www.vice.com/ro/article/gvvgkb/testul-pe-care-l-au-picat-directorii-de-scoli-din-romania

 2. DAR CELELALTE ” CONCURSURI” DIN INSTITUTIILE CENTRALE???( CACI DE CELE LOCALE, ..)?
  AR TREBUI O ARMATA DE SPECIALISTI ONORABILI ( ADICA CU ONOAREA LA PURTATOR) SA VERIFICE CINE A FOST IN ” COMISIILE DE EXAMINARE”, SI CUM AU FOST ORGANIZATE ACESTEA, …DE EXEMPLU IN SISTEMUL SANITAR, IN ULTIMII 2 ANI.
  NU.
  NIMENI NU VA VERIFICA.
  SA NU NE AMAGIM.
  NIMIC NU SE VA SCHIMBA.
  ” NOUA” FATA UMANA VA FACE ” VICTIME” ZILELE ACESTEA.
  „SPERANTA” IN RANDUL NOSTRU, AL CELOR ” DE RAND”, VA APARE TIMID..POATE CA..SE PARE CA… DOMNUL MINISTRU PARE CA VORBESTE ALTFEL…UMAN…SPECIALIST…
  NU VA AMAGITI
  TARA VA MERGE ORICUM
  IN VIRTUTEA INERTIEI
  PERPETUUM MOBILE
  SI NOI CU EA
  MERGEM
  MAI DREPT
  MAI INDOIT
  MAI PE BRANCI
  MAI IN COATE
  MAI IMPINSI DE UNA ALTA
  MAI OBOSITI
  UNEORI CA ACUM MAI CU ” HAI, CA POATE..”
  MAI TRISTI
  MAI PIERDUTI
  MAI SPERIATI
  MAI CU GANDUL LA AI NOSTRI CEI PLECATI LA DOMNUL
  AGATATI ORICUM DE ZIUA CEA DE AZI
  UN NOU INCEPUT
  AZI
  DAR
  NU VA MAI AMAGITI
  TRAITI IN VOI CU VOI PENTRU VOI SI IN TOATE CU MINTEA TREAZA, INTRU ALE DOMNULUI

 3. O mizerie de examen. Acolo unde s au prezentat la concurs persoane neafiliate politic au fost respinși pe capete. Rușine!

 4. Bine spune nenea asta: in mod normal reluarea interviului nu mai este posibila. Doar ca cea de fata nu este o situatie normala, iar in locul castigatorilor m-as ingrijora, caci un concurs castigat in mod ilegal aduce la nulitatea procedurii. In alta ordine de ideei, la ce partid raspunde actualul inspector scolar general din Bucuresti? Eu am impresia ca au vrut sa-l torpileze, doar ca nu au tinut cont de toate celelalte centre din tara, care au aplicat normele dupa o singura interpretare.

 5. Viitorul copiilor nostri este in mana acestor mafioti analfabeti.