G4Media.ro

EXCLUSIV Claudiu Manda, doctorand doar în CV

EXCLUSIV Claudiu Manda, doctorand doar în CV

Senatorul PSD Claudiu Manda, președintele Comisiei parlamentare pentru controlul activității SRI, a început în 2009 un doctorat, dar de anul trecut nu și-a mai continuat studiile la Universitatea Valahia. În CV-ul de pe site-ul Senatului apare însă mai departe ca doctorand. Contactat de G4media.ro pentru a fi întrebat despre motivul pentru care nu și-a finalizat studiile sau dacă a fost exmatriculat, Claudiu Manda nu a răspuns la telefon până la ora publicării articolului.

(Foto: Facebook)

Cei care consultă biografia oficială postată pe site-ul Senatului a parlamentarului PSD află că din 2009 până în prezent Claudiu Manda este „doctorand în Management al Universităţii de Stat Valahia din Târgovişte”.

G4media.ro a aflat că președintele Comisiei pentru controlul activității SRI nu mai este doctorand încă de anul trecut. Manda a fost în perioada 2009 – 2017 doctorand al acestei universități, domeniul Management, fără obține titlul de doctor. Universitatea „Valahia” a comunicat, la solicitarea G4Media.ro, că „studiile nu au fost finalizate” și că „în prezent” Claudiu Manda „nu figurează cu statutul de student doctorand”.

Universitatea „Valahia”  este intituție de învățământ superior de stat.

Potrivit Regulamentului instituțional de organizare și desfășurare a programelor de studii universitare de doctorat în Universitatea Valahia din Târgoviște, „studiile universitare de doctorat ale unui  student-doctorand se planifică pentru o perioadă de 3 ani universitari” și cuprind un program de pregătire bazat pe studii universitare avansate și un program individual de cercetare științifică.  Studiile  universitare de doctorat se încheie cu susținerea publică a tezei de doctorat.

„Dacă studentul-doctorand nu reușește să susțină public teza de doctorat în termenul stabilit potrivit contractului de studii universitare de doctorat (3 ani) și a eventualelor acte adiționale la acesta (2 ani), el mai poate solicita o perioadă de grafie de maxim 2 ani pentru a finaliza și susține public teza, depășirea acestui termen conducând automat la exmatricularea sa.  Perioada de grație se poate acorda incepând cu momentul ieșirii studentului-doctorand de sub incidența contractului său de studii inițial și a eventualelor acte adiționale la acesta și presupune încheierea unui nou act adițional. În timpul perioadei de grație precumși după expirarea acesteia nu se pot acorda întreruperi și nici prelungirea studiilor universitare de doctorat”, mai arată universitatea.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

 1. Totusi, nu e rau pentru o sluga PSDista. Macar a incercat, majoritatea fiind absolventi de Stefan Gheorghiu.

  Pe de alta parte, Nicolicea macar are o diploma. E una scoasa de el la imprimanta, dar are o diploma.

  • Ei,Nicolicea are o diplomă în Drept obținută prin studiul „la distanță”,la Univ.Spiru Haret.
   Nah,putem zice deci că are o hârtie cu antet,ștampilă și semnătură valabile,nu?
   Ce are în cap,nu mai contează,oricum în România să fii inteligent și școlit „pe bune” a devenit un handicap eliminatoriu.

 2. Inseamna ca oamenii lui dragnea et co din servicii au primit in sfarsit un „dottore” in stiintele securitatii, ca si ei

 3. Ceva mai multă atenție la scris, la articolul acesta și la următoarele. Ați puea folosi și tool pt limba română, ca să obserați mai repede greșelile de scriere, ex grafie, gra’ie, gi dupd, intreruperi (dacă folosiți diacritice, măcar păstrați aceași politică peste tot)

 4. Ceva mai multă atenție la scris, la articolul acesta și la următoarele. Ați putea folosi și tool pt limba română, ca să observați mai repede greșelile de scriere, ex grafie, gra’ie, gi dupd, intreruperi (dacă folosiți diacritice, măcar păstrați aceași politică peste tot)

  • @Radmar V-ati facut de ras de 2 ori. Mai bine ati accepta greselile de tipar (ca nu dor) si condamna doar greselile de limba.

 5. Mamaaa, ce nenorocit, a distrus tarisoara! Sa-i dea 7 ani jumate! Hotii astia de la ciuma rosie au ADNul in sange!!! A-n strada cu noi!

  • Ati primit acces la tastatura, dar fara o configurare a user-ului in prealabil.

  • Ar trebui sa-ti schimbi nick-ul din Asistat in Sluga PSD. Ar fi mai corect asa. Si mai pune dracu’ mana pe niste „almanahe” sa inveti si tu sa scrii corect romaneste.

  • Ai grija ca se supara conducerea partidului pe d-ta, pentru ca ai scris Ciuma Rosie cu c/r mic…!

  • Ai dreptate;) scz, ”Ciuma Rosie”!

 6. Oricum ar fi, e un pacalici. A inceput doctoratul in 2009 si pana in 2017 inca nu-l terminase, ca ziceti ca de anul trecut nu mai apare acolo. Pe vremea mea aveam o vorba in facultate. Primii 5 ani sunt mai grei, pana treci de anul 3. Dar nenea Manda asta bate cu mult zicerile populare.

 7. Omul e un fel de Mircea Eliade: n-are el doctorat oficial, dar e mai valoros decat multi doctori cu vechime.

 8. Sokeres, chiparosule…!? Ti s-a terminat ”cerneala” din …penitza, sau ai dat-o Dracu’ de scoala, ca oricum nu era buna la nimic…?

 9. Are doctoratul luat cu „Spaga ciord haules” in tiganie! Titlul hoperei – „Ciorditai ciricliu la Mustash praleo”. Sa vedeti gasca ce „horbiteaza” in jurul lui, manca-tie-as!Toti porumbei de aratura!Votcutei ii plac astia mai tuciurii!