G4Media.ro

EXCLUSIV Cine predă la Colegiul Național de Apărare: Ioana Vârsta, condamnată definitiv,…

Sursa Foto: Facebook/ Ioana Varsta

EXCLUSIV Cine predă la Colegiul Național de Apărare: Ioana Vârsta, condamnată definitiv, în 2015, la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Ridzi – 2 mai

Pe lista cadrelor didactice invitate să țină cursuri la Colegiul Național de Apărare se află Ioana Vârsta (50 de ani), eliberată din pușcărie în 2017 după ce, cu doi ani înainte, fusese condamnată la 5 ani de închisoare în faimosul Dosar Ridzi-2 mai. Reprezentanții Universității Naționale de Apărare ”Carol I”, care are în subordine Colegiul, au transmis că, prin sentință, Vârsta nu are interdicție de a preda.

Conform contului de Linkedin, Vârsta predă din anul 2020 ”Protocol și etichetă diplomatice” la Colegiul Național de Apărare. ”Și nu numai acolo, și la Institutul Diplomatic Român, precum și la alte entități. Am scris o carte în acest domeniu, de peste 900 de pagini, ajunsă la a treia ediție și vândută în mii de exemplare”, a declarat Vârsta, care a adăugat că prezența pe lista cadrelor didactice de la Colegiu a avut loc pe baza unei recomandări, fără a dori să divulge numele persoanei care a făcut-o.

Reprezentanții Universității au transmis, la rândul lor, că Vârsta a devenit colaborator al Colegiului ”În calitate de autoare a lucrării Protocol și etichetă diplomatice”.

În februarie 2015, Vârsta a fost condamnată definitiv în Dosarul Ridzi-2 mai, dosar demarat de DNA în urma unei investigații a publicației Gazeta Sporturilor.

Procurorii au acuzat-o că, în perioada aprilie-mai 2009, în calitate de consilier personal al Monicăi Iacob Ridzi, ministrul al Tineretului și Sportului, Ioana Vârsta a săvârșit infracțiunile de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, complicitate la fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, participaţie improprie la fals intelectual la legea contabilităţii în legătură cu fapte de corupţie în formă continuată, uz de fals în legătură cu fapte de corupţie.

Ea ar fi ajutat-o pe Ridzi să folosească resursele financiare ale Ministerului, alocate Zilei Naţionale a Tineretului, pentru realizarea şi difuzarea unor produse publicitare prin care aceasta şi-a promovat imaginea de om politic.

În februarie 2015, Vârsta a fost condamnată la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii. Eliberată condiționat în 2017,

Vârsta mai figurează și acum în cazier cu acea condamnare. Potrivit declarației sale, reabilitarea (ștergerea din cazier) urmează să aibă loc la începutul anului viitor. Referitor la această pedeapsă, Universitatea a transmis că Vârsta ”nu a avut interdicție de a susține activități didactice, fiind invitată să desfășoare aceste activități în cadrul Colegiului Național de Apărare pro bono.”

În mai multe postări ulterioare eliberării, Vârsta și-a exprimat neîncrederea față de sistemul de justiție care a dus la condamnarea ei, distribuind postări ale unor personaje controversate cum ar fi Diana Gârbovan, Cristian Terheș și Liviu Pleșoianu sau susținând poziția anti-UE a Poloniei de la un moment dat.

Sursa Foto: Facebook/ Captură

Ea a negat categoric că această neîncredere a fost exprimată și în timpul cursurilor de la Colegiul Național de Apărare, susținând că ”sunt chestiuni complet diferite. Expertiza mea nu are nici o legătură cu situația cealaltă”.

Colegiul Național de Apărare a fost înființat de Ministerul Apărării Naționale în 1992, în cadrul Universității Naționale de Apărare ”Carol I”.

Conform actului de înființare, la cursuri, care sunt echivalente celor postuniversitare din învățământul civil și postacademice din învățământul militar, ”se pot înscrie personalități civile și militare, absolvenți ai institutelor de învățământ superior civil sau militar, care ocupă sau pot ocupa, în perspectivă, funcții de conducere și decizie în domeniile politicii de securitate și apărare națională.”

În prezent, foarte mulți politicieni sau șefi din administrație au în CV-uri diplome primite de la acest Colegiu.

În urmă cu 6 ani, o investigație de presă  arăta că o cincime dintre parlamentari aveau o astfel de diplomă, printre ei aflându-se Vasile Blaga, Liviu Dragnea, Alina Gorghiu, Gabriel Oprea, Victor Ponta și Elena Udrea. Dintre politicienii actuali care au absolvit cursuri la acest Colegiu se află premierul Nicolae Ciucă, care este și președintele PNL, sau liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

23 comentarii

 1. VOTAT USL … desi acum pe votantii USL ii doare de soarta USR, ca dispare

  • Degeaba e suparata lumea, este fix ceea ce merita votantul USList, aia ce nu au votat USL sunt la rubrica colaterale

  • eu tot nu inteleg care e problema. acestei femei i se face un proces de constiinta. ea preda protocolul la scoala iar pe facebook isi exprima punctul de vedere cu privire la justitie – care poate fi gresit sau corect, treaba ei, facebook ul ei.

   care e greseala? a evadat si a venit la catedra? nu, si-a ispasit pedeapsa si a fost eliberata, punct. datoria ei fata de societate s-a achitat, acum femeia munceste, preda, in fine, ca sa isi castige existenta. hai sa nu exageram, nu e adrian nastase condamnat de 2 ori pentru coruptie, care face pe profesorul de drept la universitate…

  • @margo
   Se aplica si la pedofili „si-a ispasit pedeapsa si a fost eliberata, punct”? Numai buni de angajat la gradinita pentru ca „datoria ei fata de societate s-a achitat”?
   Ia un Piramidon tălâmbo.

  • @sasucu
   esti cre.tin, visezi pedofili, dar nu e vorba despre tine aici. femeia asta nu a comis o infractiune cu violenta, nu e pradator sexual si nu e un pericol pentru societate.

 2. Și ce? Românii sunt un popor de hoți, care vrea și are și votează o țară de hoți.

  • Bun și ce ar tb sa facem cu cei care au fost condamnați?!
   Hai sa I eliminam, mai usr le!!!
   Pt ce mai fac închisoare nu pt a și ispăși faptele comise!!!
   Justiția Romana oricum nu mai are nicio credibilitate,de mult!

  • @ Andrei
   Tu esti zdravan la cap?
   Poate sa munceasca in foarte multe locuri ce nu implica securitatea sau siguranta – si sa fie platita pentru ceea ce face.
   Dar doamna a fost condamnata pentru „complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată”. Iar noi continuam sa o platim din bani publici?
   De ce angajaza statul roman o infractoare sa predea militarilor si politicienilor? Ce sa-i invete?
   Nu mai exista oameni competenti?
   Daca vrei sa te angajezi paznic de noapte si ai un cazier ca al doamnei NU te poti angaja… Dar sa predai la Colegiul National de Aparare poti…

 3. Cum? Cineva cu cazier mai are voie sa traiasca? In societatea usrista astia trebuiesc impuscati. Drepturile omului? O gluma capitalista! „și-a exprimat neîncrederea față de sistemul de justiție”? Glont in cap! In general cetatenii nu au voie sa aiba neincrederi! USR = 9% cu tendinti de scadere!

  • Sigur ca au voie sa traiasca, dar tot insurubati la banul public!

  • Warning Troll !!!

 4. In Romanistan infractorii si au luat tara inapoi.

 5. O putoare cu pretenții între alte putori de partid într-o țară tembelă… Nimic nou.

 6. Cred că fosta condamnată a ajuns în locurile potrivite, are ce povesti din experienta proprie pentru ” elitele” securicioase cu studii în boscheti.

 7. Securitatea veche si noua

 8. Este o jignire a tuturor oamenilor cu bun simt de catre cei care au invitat-o pe…….

 9. Deci mai nou daca bagi in CV inchisoare cu executare ai sanse foarte mari sa te angajeze statul roman

 10. cea mai eficienta metoda de distrugere a unui popor e prin coruptie si justitie cumparata….🤮🤮🤮🤮🤮…statul roman a devenit pentru infractorii fruntasi o vaca grasa de muls….bineinteles ca duduia apreciaza la polonezi fix acapararea justitiei de politic…😡😡😡😡😡

 11. Doamne Dumnezeule, ce se va alege de tara asta????

 12. Ca si paznic nu te angajează nimeni fără cazier curat.
  În conducerea statului e liber

 13. Ciuma a pus stăpânire pe tot. Doar se știe ca ciuma ce atinge … Toți condamnații pentru șpagă, furt de la stat sa li se confiște averea și sa se angajeze la canalul Dunăre marea neagra. Cred ca ar fi terminat intr-un an la că-ți hoți sunt

 14. Parca era un ONG care viza invatamantul superior. Acest ONG poate avea calitate procesuala intr-o judecata care sa vizeze modul de angajare al cadrelor didactice la Colegiul de Aparare, daca acest colegiu este finantat din bani publici.

 15. Daca expertiza profesionala o recomanda si nu exista interdictie legala de a ocupa functia didactica in discutie nu vad nicio problema.