G4Media.ro

Evaluări sabotate de Ministerul Educației. Expertul în testare Dragoș Iliescu, analiză dură…

Evaluări sabotate de Ministerul Educației. Expertul în testare Dragoș Iliescu, analiză dură a rapoartelor de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a 2018

Evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a 2018 sunt sabotate de Ministerul Educației, de la concepție, până la administrarea, interpretarea și prezentarea rezultatelor. Edupedu.ro a obținut rapoartele Centrului Național de Evaluare din subordinea Ministerului, cu rezultatele elevilor la testările din 2018. Imposibil de înțeles care este nivelul mediu al elevilor, la care trebuie să se raporteze profesorii și părinții. Contactat de Edupedu.ro, Dragoș Iliescu – vicepreședintele Comisiei Internaționale de Testare, expert în măsurare educațională colaborator OCDE la o parte dintre testările standardizate, inclusiv PISA – a atras atenția pe asupra unor probleme fundamentale, care aruncă în aer un întreg efort de evaluare.

Dragoș Iliescu arată, în analiza făcută pentru Edupedu.ro, că testele nu au fost egale ca dificultate, pe cele două numere pe care au fost administrate în fiecare clasă. La clasa a II-a, nu a existat nici un exercițiu foarte dificil, pentru identificarea numărului de elevi din zona de excelență. Nu există cerințe comune cu testele din alți ani, deci nu ”știm dacă există progres sau regres în competențele măsurate ale populației școlare”.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. O fi făcut ceva la viata lui acest expert în testare?ce de meserii noi!

    • Te intereseaza viata domnului Dragoș Iliescu, da? care e problema, nu are figura cu mustata si dinti de grebla, nu are femeie de 25-26 de ani? nu fura de la copii?
      Esti uimit? nu ai mai vazut asa meserie, desi crezi ca in viata ta ai vazut destule. Asta trebuie sa iti spuna ca nu sti destule, si ar fi de bun simt sa cauti singur, dar esti prea obisnuit cu Latrina3 sa te indoape toata ziua cu mizerii.
      Toti trollii duhnesc kilometric, mocirlesc tot ce ating, si vad ca urasc pe cei care pot mai mult, nu pentru ca sunt invidiosi, ci pentru ca nu ii inteleg.

    • Sunt convins ca domnul de mai sus are un CV mai bun ca Einstein! Dar ce retard la comentatori, dacă ești liber și neadecvat pt unii, esti de la nu știu ce TV…… Ahoe, nea Goe!

    • Pare ca a facut ceva la viata lui omu’.

      Acum treci si comenteaza la subiect, caci cu argumentum ăsta ad hominem, iei doar 2(doi) si ne vedem la toamna, la (re)evaluare …