G4Media.ro

Evaluarea la clasa a II-a: Care sunt regulile testării și cât timp…

Evaluarea la clasa a II-a: Care sunt regulile testării și cât timp au copiii la dispoziție să rezolve subiectele

Evaluarea națională la clasa a II-a începe marți, 7 mai. Copiii vor susține testarea la Limba română scris, citit și la Matematică. Elevii de clasa a II-a vor avea la dispoziție 30 de minute pentru a rezolva subiectele, în fiecare zi de testare. Subiectele sunt concepute de instituția din subordinea Ministerului Educației care realizează cerințele pentru toate examenele școlare. La aceste evaluări, subiectele sunt pe modelul testelor PISA, potrivit regulilor de testare.

Sălile în care se va desfășura evaluarea națională la clasa a II-a sunt, de regulă, sălile de clasă în care elevii învață în mod obișnuit. “Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcție de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care ar putea influența desfășurarea probelor”, a precizat Ministerul Educației.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Deci in loc sa imbunatateasca profesorii in urma rezultatelor evaluarii, se da tema parintilor peste vara sa-si invete copilul tot ce nu l-a invatat dobitocul de profesor care nu si-a luat examenul de definitivat.

    Pai ce rost mai are mersul la scoala, daca tot la parinti se ajunge?

    Guvernul PSD ar trebui sa recunoasca faptul ca nu e in stare sa educe copii, ceea ce se poate vedea imediat in randul analfabetilor din partid.

    Guvernul a cumparat degeaba mii de carti de gramatica.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.