G4Media.ro

Evacuarea afganilor de pe baza aeriană americană Ramstein, din Germania, s-a încheiat…

sursa foto: Twitter/ U.S. Department of Defense

Evacuarea afganilor de pe baza aeriană americană Ramstein, din Germania, s-a încheiat după două luni

SUA au încheiat, după mai mult de două luni, evacuarea afganilor via baza aeriană americană Ramstein din Germania, relatează sâmbătă dpa.

Ultimul avion cu afgani a decolat sâmbătă de la baza americană situată în landul Renania-Palatinat.

Începând din 20 august, după preluarea puterii la Kabul de către talibani, un număr de 34.900 de afgani au fost evacuaţi în SUA via baza Ramstein.

”Rămân incredibil de mândru de munca imensă pe care întreaga echipă a realizat-o pe parcursul acestei operaţiuni”, a declarat comandantul Josh Olson.

Însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Berlin, Clark Price, a mulţumit Germaniei pentru sprijinul furnizat. ”Nu am fi putut face asta fără partenerii noştri germani”, a spus el.

La operaţiune au participat 6.500 de militari din SUA şi NATO, potrivit Forţelor aeriene americane.

Ramstein este cea mai mare bază aeriană americană din afara SUA. Operaţiunea de evacuare a afganilor a înregistrat o oarecare întârziere din cauza apariţiei unor cazuri de pojar.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Twitter/ U.S. Department of Defense

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

 1. Asta arată încă o data ca SUA este in cadere liberă și ca pierde viteza la nivel mondial ca super putere. Eu zic ca tot China comunista este modelului de urmat. Ați văzut câte pot realiza dacă este vorba de disciplina și nimeni nu mișcă in front? Construiesc spitale in 5 zile, zgârie nori, armata lor e ultra performanta. Ce atâtea libertăți de opinie și drept la replica și mai știu eu ce? Poate ar trebui sa învățam de la ei mai multe .
  Acum cred ca lucrează intens la un program cum sa spuna ca virusul a scăpat de la vreo ferma americană sau ceva… bravo lor

  • Sa nu zici ceva rau de Marele Licurici…ca vine Vladimir putin e un gunoi…si te spurca 👻

  • Dacă asta numești tu spital, niște containere stivuite fără apă sau alte utilități, da, cred că poate face oricine în 5 zile, nu doar China. Diferența e că în alte părți nu ai voie să-i spui spital.

   Poduri care se dărâmă, zgârie-nori care stau să pice, orașe fantomă în care au construit că aveau ciment, dar nu locuiește nimeni, populație care suportă toată poluarea pe care n-o mai facem noi, liderii partidului comunist chinez privilegiați peste tot, restul de-abia au ce pune pe masă la copii.

   Prefer să fiu de partea americanilor, măcar nu merg la pârnaie că l-am înjurat pe președinte. Încearcă asta în China, unde Tienanmen 4 iunie 1989 e un subiect interzis, șters de pe internet și a cărui menționare te poate ucide, pe tine și pe familia ta.

  • Ești un prost…

  • @Alina
   Credeam ca m-am făcut înțeles prin destule indicii lăsate in mesajul meu cum ca eram ironic. Chiar trebuia sa scriu ca acele spitale se dărâma in numai câteva zile de la inaugurare ca lumea sa se prindă ca făceam mișto?
   Normal ca lumea vestica are și ea probleme și face greșeli, eu vroiam doar sa arat ca exista suficienți care pun botul la propaganda Chinei cum ca ei rezolva totul din scurt și ca pana la urma e mai bine cu ei

 2. Cam încet s-au mișcat americanii, dar mai bine mai târziu decât niciodată. Rusia și China stau pe margine și chibițează că vai, săracii afgani, dar de ajutat nu ajută.