G4Media.ro

Eurostat: Aproape o treime din români sunt afectați de riscul de sărăcie…

Eurostat: Aproape o treime din români sunt afectați de riscul de sărăcie sau de excluziune socială, al doilea cel mai mare nivel din UE după Bulgaria

Aproape o treime din români sunt afectați de riscul de sărăcie sau de excluziune socială, potrivit datelor publicate miercuri de Eurostat și care sunt raportate la anul 2018. Aceleași date arată însă că, din 2008,  ponderea românilor afectați de acest risc a scăzut cu peste 11 procente.

Astfel, potrivit Eurostat, în anul 2018, 109,2 milioane de oameni, adică 21.7% din populația Uniunii Europene, erau afectați de riscul de sărăcie sau de excluziune socială. Această pondere a înregistrat o scădere în ultimii ani, în 2012 spre exemplu, riscul de sărăcie sau excluziune socială afectând 24,8% din cetățenii europeni.

În 2018, cele mai mari niveluri ale acestui indicator se înregistrau în Bulgaria (32.8%), România (32.5%), Grecia (31.8%), Letonia (28.4%), Lituania (28.3%), Italia (27.3%) și Spania (26.1%).

La celălalt pol, statele membre UE în care acest risc este cel mai scăzut sunt: Cehia (12.2%), Slovenia (16.2%), Slovacia (16.3% – date din 2017), Finlanda (16.5%), Olanda (16.7%), Danemarca și Franța (ambele 17.4%) și Austria (17.5%).

Datele au fost publicate de Eurostat cu ocazia Zilei internaţionale pentru eradicarea sărăciei, care este marcată în 17 octombrie.

Sursa: Eurostat

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Are Barna niste solutii pentru ei.
    Ia de la bogati si da la saraci (via Caramitru sef la ANAF)
    Barna presedinte!

  2. Daca nu marea PSD pensiile si salariile era si mai rau vor spune unii.

  3. Perfect. Scadeti salariul minim, ca si asa e prea mare! #Ciuma Rosie l-a ridicat prea mult!

  4. Este foarte simplu: tarile care au un sistem social bun, cu minim garantat de asistenta sociala, cu ajutor pentru locuinta, etc, le putem regasi in dreapta tabloului. Tarile care au ales modelul capitalismului salbatic, cu asistenta sociala minima, le gasim in stanga tabloului.
    In plus, factor agravant, in RO si BG, coruptia si furtul fiind legea de baza, budgetul statului nu este suficient (lipsa de intrari fiscale datorita furtului si evaziunii) pentru a ajuta populatia. Budgetul, este delapidat de catre cei care il au in grija: totul pentru noi si ai „nostri”.

    Nu exista un stat care are grija de populatie: „Cehia (12.2%), Slovenia (16.2%), Slovacia (16.3% – date din 2017), Finlanda (16.5%), Olanda (16.7%), Danemarca și Franța (ambele 17.4%) și Austria (17.5%)”, fara taxe si impozite mari. Sau normale, insa cu o populatie foarte mica.

  5. In traducere libera: e bine sa traiesti intr-o tara aflata in dreapta liniei albastre verticale

  6. Romanii si bulgarii n-aveau ce cauta in UE din punct de vedere economic si al democratiei. Le facem uniunea de ras. Romanii si bulgarii sunt cei mai hoti, puturosi si batuti in cap oameni din Europa.

  7. Tarile cu risc de saracie cel mai mare sunt si cele care apar in toate top-urile ca cele mai corupte tari din UE.
    Cauza saraciei nu e politica de stanga/dreapta a unui pardid sau altul care s-au perindat pe la conducere. Ci CORUPTIA! Asta duce si la incompetenta in functiile publice. Asta e sursa tuturor relelor.

    https://transparency.eu/corruption-perceptions-index-2018-shows-anti-corruption-efforts-stalled-in-most-countries/

    • Cauza in ce-i priveste pe romani e „pacatul originar” (stiti voi care, ala de la imbinarea anului 1989 cu 1990)!

  8. Mama lor, iar’ ne-au luat fața castravecika astia…