G4Media.ro

Europarlamentarul Vlad Gheorghe a depus o cerere ca dezbaterea pe Schengen din…

Sursa foto: Facebook / Vlad Gheorghe

Europarlamentarul Vlad Gheorghe a depus o cerere ca dezbaterea pe Schengen din Consiliul JAI de pe 5 decembrie să fie publică: „Românii au dreptul să știe cine votează împotriva lor!”

Europarlamentarul USR, Vlad Gheorghe, anunță că a cerut președintelui Consiliului European și președinției spaniole a Consiliului UE ca dezbaterea din Consiliul pentru Justiție și Afaceri Interne (JAI) din 5 decembrie, unde se va discuta despre aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, să fie publică.

„Românii au dreptul să ştie cine votează împotriva lor! Am cerut preşedintelui Consiliului European, Charles Michel şi preşedinției spaniole a Consiliului UE să facă dezbaterea din JAI din 5 decembrie publică. Se va discuta iar despre România și Bulgaria în Schengen și cei peste 30 de milioane de cetățeni europeni afectați direct au dreptul să vadă și să audă cu ochii lor cine îi discriminează.

Românii și bulgarii așteaptă din 2011 să intre în Schengen și an de an sunt ținuți la cozile Europei, deși toate instituțiile europene spun că ambele țări îndeplinesc criteriile de aderare la spațiul unic de circulație european”, a declarat Gheorghe, într-o postare pe Facebook.

„Mai mult, în 2022, la consiliul JAI din 8 decembrie s-a discutat în spatele ușilor închise și dreptul României și Bulgariei de a adera la Schengen a fost negat pe nedrept, total arbitrar și nemotivat, cu pretexte absolut false. Ni s-a spus că Schengen nu e bun și nu funcționează, dar s-a extins în Croația. Deci nu funcționează doar pentru primirea românilor și bulgarilor, pentru ceilalți cetățeni europeni e în regulă și poate chiar să se extindă.

Ni s-a spus că nu suntem în stare să asigurăm granițele, deși inclusiv în războiul Rusiei asupra Ucrainei România și-a făcut treaba la frontiere. Ni s-a spus că este din cauza valurilor de migranți, deși România nu se află pe nicio rută de migrație cunoscută, dimpotrivă.

Să vadă românii, bulgarii și toți cetățenii europeni cine sunt cei care subminează valorile europene, cine sunt cei care nu aplică Tratatele în spiritul și litera lor, cine sunt cei care se cred «mai egali» decât alții. Să vadă toate persoanele care sunt ținute pe la cozi prin vămi și aeroporturi, toate companiile care pierd bani cine sunt cei care le încalcă în continuare drepturile. Să vadă întreaga Europă cine sunt cei care seamănă dezbinare, încurajează discriminarea și promovează propaganda Rusiei”, a afirmat eurodeputatul USR.

De asemenea, el a mai spus că o „transparența acestei dezbateri despre Schengen va arăta și cât de tare se luptă autoritățile române pentru drepturile cetățenilor acestei țări”.

„Cât de tare contează pentru miniștrii din guvernarea PSD-PNL că sunt umiliți la granițe românii din diaspora, principalul finanțator al bugetului pe care îl împart Ciolacu și Ciucă. Să vedem și noi cât de mult se bat pentru dreptul afacerilor românești de a nu mai pierde bani, cât de mult se bat pentru sănătatea românilor afectați de poluarea generată de cozile enorme de la granițele terestre, cât de mult se bat pentru atragerea investitorilor străini care nu vin să facă locuri de muncă în România pentru că trebuie să stea la coadă la vamă”, a încheiat Vlad Gheorghe.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Împotriva romănilor,votează în primul rănd cu sărguință prostia și incompetența partidelor autohtone

  2. Alt po.pu.list la concurenta cu gargaragiul Rares B. Da-ti demisia tu dupa ce ai facut de ras partidul cerandu-i demisia dupa cazul Lasconi lui Drula ales prin congres !

  3. Orice demers politic în vederea admiterii României în Schengen și înlăturării discriminării este binevenit. Indiferent din partea cui ar veni.