G4Media.ro

Europarlamentarul PLUS Dragoș Tudorache cere Comisiei Europene dezvoltarea propriei tehnologii 5G de…

Europarlamentarul PLUS Dragoș Tudorache cere Comisiei Europene dezvoltarea propriei tehnologii 5G de către UE: Este o adaptare imperativă la o lume în care dependența și vulnerabilitatea în fața unui regim nedemocratic și netransparent precum cel din China ne costă mii de vieți

Europarlamentarul PLUS Dargoș Tudorache le-a transmis joi o scrisoare comisarilor europeni Margrethe Vestager (Piața Digitală) și Thierry Breton (Piața Internă) în care solicită dezvoltarea de către UE a propriei tehnologii 5G, avertizând asupra riscului reprezentat de dependența China, țara în care a fost fondată compania Huawei, al cărei regim nedemocratic și netransparent a cauzat moartea a mii de europeni în contextul pandemiei de coronavirus.

”Este nevoie de implementare unei suveranități tehnologice strategice, astfel încât să nu mai fim niciodată prinși nepregătiți în eventuale viitoare crize. Viitorul va aparține conectivității și tehnologiei digitale. Și, totuși, dezvoltarea tehnologiei 5G, coloana vertebrală a viitoarei societăți și economii, este pe cale să ne facă dependenți de furnizori din exterior și vulnerabili la interferențe străine. Uniunea Europeană trebuie să-și dezvolte și să opereze propria infrastructură 5G”, subliniază Tudorache în scrisoarea trimisă celor doi comisari europeni.

Europarlamentarul avertizează că UE are nevoie de o politică industrială ambițioasă care să reducă dependența de tehnologiile străine, precum cele din China, țară care ”nu joacă după aceleași reguli ca și noi”.

”Este o adaptare imperativă la o lume în care dependența și vulnerabilitățile noastre față de un regim nedemocratic și netransparent ne costă viețile a mii de europeni și ne afectează grav economiile”, mai spune Tudorache.

Citește integral scrisoarea transmisă de ueroparlamentaul PLUS comisarilor Margrethe Vestager și Thierry Breton: Letter to EVP Vestager and Commissioner Breton concerning our digital future.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Poate pare o gluma dar si un comandament European nuclear e absolut vital in contextul in care Rusia incearca non-stop sa-si impuna vointa abuziva. O Uniune cu arme nucleare si puternica nu numai economic dar si militar nu trebuie vazuta ca o alternativa la NATO ci dimpotriva , trebuie gandita ca o intarire a flancului NATO European.

    Si da, 5G,6,7 G construite si dezvoltate de statele Uniunii. Iar inconstientii ( se exclud rauvoitorii, tradatorii de c**t si tutele/viermii /oportunistii) trebuie sa realizeze ca ceea ce nu poate fi aparat nu-ti apartine cu adevarat chiar daca in acte e ”al tau” !

  2. Ar fi destul de ironic ca europenii sa nu fabrice echipamente 5G. Standardul 5G este proiectat de 3GPP, din care face parte si ETSI. Europenii au fost implicati in crearea 5G inca de la inceput, ei avand in portofoliu si alte standarde folosite global, cum este ETCS.
    UE are doi fabricanti care au implementat deja 5G: Ericsson (Suedia) si Nokia(Finlanda)